Veckoblogg för v 28 – 2012

MÅNDAG: Sov som en stock hela natten. Och började dagen bra, med en tidningsrunda. Sen kom latmasken över mig. Gjorde inget vettig alls under dagen, hade tänkt göra det, det, det. Men inget blev gjort. Vädret var varmt och klibbigt med mycket mygg och regn i luften. På kvällssidan, så fick Kjell följa med till gamla Nyåkersvägen och jag fick motionera efter den. Jag hade glömt hur jobbigt det är från början, är nästan bara uppför 1 km. Men det gick bra trots den jobbiga början. Och jag blev jättenöjd då jag såg hur länge jag hållit på. Försökte jogga så mycket som möjligt. Även om det är jobbigt efter den vägen, så är det också roligt att motionera efter den.

TISDAG: Jag följde med Kjell då han for tidigt till golfbanan. Och så gick jag av uppe i byn som vi säger, då jag kom till vår lilla väg så blev det både gång och jogg. Då jag kom hem blev det frukost och kaffe. Blev en liten promenad vid lunch också. Men det blev regnigt under dagen, så det blev inte lika lång promenad som jag hade tänkt. Kände mig trött på kvällen, slöade framför tv:n.

ONSDAG: Blev väckt av telefon redan strax efter sju. Var en som skulle prata med Kjell, hade just somnat om så ringer samma människa. Då blev jag riktigt sur och gick upp och tog på mig kläderna och for ut och motionerade. Jag gick till anslagstavlan och försökte jogga tillbaka. Sen blev det frukost då jag kom in med tidningen. Vi var till Vännäs och fick behandling för kotor och muskler. Och jag fick motionsförbud några dagar, för han fixade till några kotor som jag haft på sned. Har vetat om det för sådant känner man då man försöker jogga. Hämtade Kottes insulin och löste ut en del av min egen medicin. Men den som är viktigast för mig fanns inte hemma. Hade glömt att man måste vara ute i förväg och inte vänta tills det är slut. Insulinsprutorna vi har till Kotte är omgjorda och mycket bättre nu. Det är samma insulin till honom som folket får. Trött på kvällen och slappade framför tv:n.

TORSDAG: En tung dag både då det gällde väder och humör. Det enda vettiga jag fick gjort var att vattna i växthuset.

FREDAG: Trist väder även denna dag och humöret var ganska trist också. Var och hämtade ut min medicin som kommit. Regnade till och från under dagen, men vi slapp i alla fall åskan som de fick i södra delen av landet.

LÖRDAG: Regnade och åskade lite under dagen. Handlade hos Karin sedan vi ätit frukost. Vi var och lämnade in tipset till Kjell, löste ut min tipsvinst från förra helgen 19 kronor i burken. Och hämtade mitt andelstips, då jag kom hem visade det sig att jag tappat inlämningslappen. Panik utbröt, för inget namn stod på kupongen. Ringde Konsum och till Lilla skafferiet. Men den fanns inte på något av ställena. Som tur var så fanns det andel kvar, så jag köpte en ny. Och tur att det inte blev någon storvinst på den borttappade kupongen. För det är någon som hittat den och behållit den. Blev bättre väder mot kvällen, så det blev 3 km med motion mellan Agnäs och Bjurholm. Kändes bra att få röra på sig, men fick ont i mina smalben och det kändes inte roligt. På kvällen blev det bakelse till kvällsfikat, var vår 28.e bröllopsdag. Vi brukar gå ut och äta, men jag kände inte för det, så det fick räcka med bakelse.

SÖNDAG: Vaknade och kände mig pigg och alert. Så det blev städning sedan vi ätit frukost Kändes bra då det var nyskurat och rena mattor låg på golvet. Kjell fick köra mig till Hörnäsvägen så jag fick motionera efter den vägen. Kändes skönt att vara ute och röra på sig. Och det gick riktigt bra, men det är långt kvar innan jag är nere i samma tid som jag var då jag var tränad för några år sedan och betydligt lättare. Men jag borde kunna förbättra mig med någon minut innan hösten kommer. Åt min första tomat från växthuset och de är som vanligt alltid goda. Smakar ju något, det gör inte dem man köper på affären tycker jag. Skall bli skönt då det börjar mogna ordentligt och man får gå och plocka in varje dag. Kände mig verkligen nöjd med min dag då kvällen kom. Motion är nog bra för både kropp och själ känns det som.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.