Veckoblogg för v 29 – 2012

MÅNDAG: En riktigt fin sommardag. Blev bara en kortare runda på morgonen då jag hämtade tidningen. Var ute och påtade lite lätt med blommorna, de fick lite gödning bl.a. Då vi ätit middag så for vi till golfbanan. Var bra väder för en runda. Och för min del gick det riktigt bra, kände mig nöjd då vi kom hem. Både med väder och spel och humör. Så jag fick en bra motionsrunda även denna dag.

TISDAG: Vaknade innan klockan ringde och kände mig utvilad. Så jag tog en tidningsrunda, men ändrade min sträcka och gick ner till Ogerna. Kändes för lite ombyte då det gällde morgonmotionen. Och så blir det lite längre då man går ner dit. Tvätta och hängt ut tvätten och vattnade ordentligt i växhuset. En fin sommardag var det i alla fall. Då Kjell for till golfbanan för tisdagsgolfen så åkte jag med. Gick av mitt i byn och skulle gå ner till älven och ta leden hem. Fick vända då jag kom ner mot ogerna, för där var kvigorna. Jag är ingen ko vän, jag vill inte gå in bland dem. Så det var bara att gå tillbaka och gå en annan väg. Som inte alls var gynnsam för att försöka jogga. Det blev en längre tur i alla fall för än jag hade tänkt. Blev ca 1,3 km längre, men jag fick nog med motion under dagen i alla fall. Och det blåste en del så det var inte något besvär med myggen. Var trött då jag kom hem. Sen blev det tv för min del resten av kvällen.

ONSDAG: Vaknade innan klockan ringde till en fin sommardag. Så det blev en tidningsrunda i det sköna vädret. Kjell for till skogen på förmiddagen. L kom och hämtade cykeln som hon köpt och betalat för ett bra tag sedan. Så nu behöver man inte ha dåligt samvete varje gång man ser cykeln som är riktig och bra på att cykla. Men jag gillar inte att cykla, går bra på en motionscykel men inte ute i det fria. Upptäckte det var lite olja i bilen, så det blev en vända till Bjurholm och så fyllde vi på så vi klarar oss till servisen i början av augusti. På kvällen blev det terrängbanan och jag kände mig nöjd efteråt för jag orkade jogga lite längre sträckor denna gång. Men den håller på att vara svår att springa efter, djupa spår och smalt så det är nog lätt att stuka någon fot. Vet inte om det är motor cykelåkning där på våren som har gjort att det blivit så djupa spår bitvis. Men det var skönt väder för motion på kvällen i alla fall.

TORSDAG: Kjell skulle klippa sig tidigt på morgonen och träna på sjukstugan så han gick upp före mig. Kände inte att gå upp före halvåtta så jag sov tills min klocka ringde. Vattnade i växthuset och nu börjar det mogna där med tomaterna. Och pumpen har fungerat sedan vi körde igång den, det är helt otroligt. Den brukar stanna och man får svära över den någon gång under sommaren. Hade tänkt följa med Kjell en bit då han for till golfbanan. Men det började bli mörkt på himlen så jag stannade hemma. Tur det, för det kom en ordenligt skur med lite åskmuller. Men det varade inte så länge, så kvällen blev fin. Jag tog en motionsrunda då istället, gick ner tills inhägnaden av kvigorna och så joggade jag hem. Det räckte kände jag i mina ben.

FREDAG: Var dags för vilodag, hade motionerat 6 dagar i följd och kände att mina ben behövde vila. Var till affären från morgonen. Och då Kjell for till golfbanan så åkte jag med till L, det är visserligen bara ca 450 meter dit. Men jag var LAT orkade inte gå dit, men jag gick hem. Hade en trevlig stund med henne och fick förmiddagskaffe. Såg en hel del tv under eftermiddagen, det kändes rätt att göra det denna dag. På kvällssidan var jag och hämtade mitt andelstips och vinsten för förra helgen, det blev 35 kronor i burken för onyttiga saker. Men det är inte mycket i den burken, har blivit dåligt med vinst på tipset sista tiden.

LÖRDAG: Var och handlade sedan vi ätit frukost. Sen blev det Nordmaling och marknaden. Vi var och köpte torrfoder till katterna, det fick bli RC nu ett tag. Har inte fått ta på rätt foder innan det tog slut. Så de får äta detta tills jag får hem det andra i augusti. Köpte bara 10 wienerbröd och lite lotter. Vi gick och fikade med L o S på konditoriet, det är liksom en tradition att göra det då man är på marknaden där. Det var inte så varmt under dagen, man kan säga det var bra marknadsväder.

SÖNDAG: 1,1 grader som kallast under natten och det är den 22 juli. Tur det inte blev minus, då har en del sommarblommor kunnat frysa. Före lunchen så blev det gamla Hörnäsvägen, men det kändes tungt och så fick jag himla ont i båda benen. Måste bero på hur jag sätter ner fötterna, skall försöka ändra på det men det blir nog inte lätt. Men något måste jag försöka göra så man slipper denna smärta som blir i smalbenen ibland. Det är som tur var inte varje gång man är ute och rör på sig. Söndagen avslutades med att vara slö och lat, kände inte för att göra något alls. Utan det blev lätta korsordstidningar för min del mest hela kvällen och eftermiddagen.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.