Veckoblogg för v 31 – 2012

MÅNDAG: Ingen tidningsrunda i morse även om jag vaknade före klockan. Blev bara korta rundan då jag hämtade posten. Vi var till Bjurholm på morgonsidan och handlade både på Konsum och hos Karin. Satt med min hemsida, men fick den inte klar för att ladda upp. Var och motionerade efter Hörnäsvägen, men det var verkligen tung luft. Hade glömt att ta min förebyggande astmamedicin och det kände jag av också, så det gick ganska tungt för mig.

TISDAG: En fin sommardag, gick tidningsrunda till Ogerna är trevligt med en annan sträcka ibland. Kjell oljade in resten av fönstren på nedervåningen, jag höll bara i hinken och tittade på. Men vi såg att det är två fönster som håller på att vara dåliga. Träkarmar håller inte i evighet, dessa är ju 35 år. Så man får nog räkna med att byta ut en del inom kort. Då Kjell for till golfen åkte jag med och gick av vid Stensvattskorsningen. Sen gick jag hem via Målarbacken och tuben och hem. Det är fint där nere vid älven och nu är det trevligt på rastplatsen. Dasset är mycket bra och det är klippt och fint där i sommar. M. har skött det bra och hon fixade även så de träd som höll på att falla ut kom bort. Och även all heder åt Maggie som röt till så vi äntligen fick dasset.

ONSDAG: Var och servade Volvon, så vi åkte upp med den på morgonen. Sen blev det hämtning av den på eftermiddagen. Kjell hade sett hjortron, så vi åkte och plockad, det blev 2,8 kg. Men eftersom jag har så mycket sylt kvar sedan förra året så for vi och sålde dem. Jag hade räknat med ca 50 kr/kg. Men det var betydligt mera 115 kr/kilot. Blev en ganska bra förtjänst på kort tid 322 kronor. Har man vetat av flera ställen så har det varit lönt att plocka även om man får ont i ryggen.

TORSDAG: Ryggen var precis inte mjuk, hade svårigheter att ta mig upp. Men det blev bättre då man varit igång en stund. Hjortronplockning är inte så bra gymnastik för min del. Var och handlade på förmiddagen. Då Kjell for till golfbanan åkte jag med och gick hem, gick så jag kom ner till Ogerna och den vägen hem. Gick bra att gå trots onda ryggmuskler, men jag tror det var nyttigt också.

FREDAG: Tidningsrunda på morgonen, sen blev det ingen mer motion. Kändes som om det räckte denna dag. Men däremot såg jag en bra film på eftermiddagen. Har en princip, ingen mat vid tv:n så har det alltid varit här. Men denna gång gick jag från det, för filmen kolliderade med min middag. Det blev bara en liten paj och några hårda mackor. Kjell var på golfbanan och spelade KM, då blir det lättvindig mat för min del. Så denna gång blev det både tv och middag. Satt en del framför datorn också, för att fixa mina gamla dagbokssidor. Blev ganska sent innan jag fick hem gubben.

LÖRDAG: Då vi ätit frukost så blev det både Bjurholm och Karin. Var och lämnade in Kjells tips och hämtade mitt andelstips. Efter lunchen så blev det att gå och uppvakta en 60-åring här i byn. Men det var bra för man höll till ute i ett tält. Så vädret spelade ingen större roll. Blev några timmar där innan vi for hem igen. Strax efter middagen fick jag ett trevligt telefonsamtal. Det var Lovisa som ringde, hon höll på att göra en teckning till Farmor. Och så ville hon att jag skulle sticka en klänning till hennes mamma. Fick förklara att det kunde inte farmor, jag kan bara sticka till dockan och till Lovisa. Så hon blev nöjd med det till slut, men det var flera gånger ”snälla göra det”, snälla farmor. Men nu vet hon att sticka klänningar till vuxna klarar inte farmor. Det blir långt mellan telefonsamtalen med Lovisa, men hon är så stor så hon glömmer oss inte i alla fall.

SÖNDAG: Sov lite längre. Då vi ätit frukost så blev det städning, blev inte gjort på lördagen. Då vi var klara, så var det lika bra att fara och motionera. Blev terrängbanan ute på Heja. Och det gick himla bra tyckte jag själv. Bästa tiden i år i alla fall, kanske det var bra att fara direkt, för man var liksom uppvärmd. Och tur jag for, för det blev dåligt väder på eftermiddagen med en ordentlig regnskur med åska. Blev lite OS även för mig på kvällen.

 

www.rallyfarmor.com

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.