Veckoblogg för v 35 -2012

MÅNDAG: Regn, regn och regn. Tråkig dag då det gäller vädret och det kom en hel del av den blöta varan. Älven stor och brun, så det blev en innersitta dag. Kjell fick paket från Inga-Lill med en fin tröja som passade bra. Är så mörkt på kvällarna nu så jag körde igång belysningen vid ladugården, det blir betydligt trevligare om det lyser där ute. Har timer på lampan så den behöver inte lysa hela natten. Strömavbrott under ca 4 timmar på grund av underhållsarbete. Så det gick inte göra så mycket under de timmarna.

TISDAG: Trist väder, men inte regn så man fick var ganska nöjd. Kjell han spelade golf, match mot Veckefjerden i Bjurholm. Så han åkte tidigt och var bara hem och åt middag, sen blev det 9 hål på kvällen. Ulrika och jag åt surströmmingslunch, det är tradition att hon och jag skall äta surströmming. Det passade bra då hon hade ledig dag och det är bara hon och jag som äter. Hon hade kattungen med sig, så våra killar fick träffa den. Och de var alla tre intresserade, det skulle nog vara bra med en ungkatt här i huset. Skulle nog bli mera fart på gubbarna med en sådan. Då Kjell for iväg efter middagen så åkte jag med 3,7 km hemifrån och så gick/joggade jag hem. Var skönt att få röra på sig även om jag blev ganska tät i bröstet på slutet.

ONSDAG: 4 timmars strömavbrott även denna dag för underhåll. Så det blev inte mycket gjort under de timmarna. Jag fick ett brev från en okänd bloggläsare, med ett tips på Elvis block. Det var roligt att få det, så jag skall utnyttja tipset har jag tänkt. På kvällssidan blev det motion efter gamla Hörnäsvägen. Och det blev personbästa för mig, hade tur för då jag kom hem så kom regnet. Så jag var ute i rätt tid, regnet är inte farligt men det är besvärligt med glasögon och regn. Man ser inte så bra om man får glasen full med regn.

TORSDAG: En gör slö dag, kände inte för att göra något alls och ingen motion blev det heller. Ringde sonen på kvällssidan, var ett tag sedan jag pratade med honom. Sen blev det en del tv för min del, tills Kjell kom hem från Torsdagsgolfen.

FREDAG: En orolig dag, Kotte hade ätit gräs som fastnat i halsen. Blev akutbesök till Vännäs klockan ett och sövning. Grässtrået var 11 cm långt och smalt och vasst, inte konstigt att han haft besvärligt. Men eftersom han inte haft det mer än max 8 timmar så hade det inte hunnit bli infektion eller något annat. Vi var glada då vi fick åka hem och det var över. Tills senare på kvällssidan då ögat var igenmurat och verkade svällt. Samtal till jouren och det var samma veterinär som på dagen Karin Lanner. Blev en sväng till, för vi ville vara säkra på så det inte blivit en propp i ögat. Han har blåsljud och är 10 år så man vet aldrig vad som kan hända efter en sövning. Men det var en liten skada på ögat bara som tur var. Fick med oss salva och droppar. Denna nya veterinär var en ung underbar veterinär, med hjärtat på rätt ställe. Hoppas hon kommer stanna ett tag i Vännäs. Då han kom hem hade matlusten kommit tillbaka, han fick lite kokt fisk. Men fick bara lite eftersom hans mage var tom sedan 1 dygn. Blev en lugn kväll i alla fall till slut. Denna katt gör mig ännu mera gråhårig, men han är ändå det bästa som hänt. Även om det varit många oroliga timmar och tårar för hans skull.

LÖRDAG: Sov ganska länge. Var och handlade hos Karin och även på Konsum. Löste ut min tipsvinst 11 kronor till burken min. Och så Bingo Lotto vinsten på 100 kronor, den fick också komma ner i burken. Vädret var inte det bästa, regn till och från hela dagen. Kotte var den gamla vanliga katten igen. Men han var hungrig mest hela dagen, fast det skulle nog en annan också vara om man varit utan mat ett dygn.

SÖNDAG: Sovmorgon även denna dag. Mulet men inget regn. Passade på att städa några köksskåp på förmiddagen. Hittade flera lotter som det var vinst på, visserligen inga storvinster men dock lite i alla fall. Vet inte vem som fått dem, för de var i ett tomt kuvert. Kanske någon julklapp eller födelsedagspresent som blivit bortglömd. Blev ganska fint väder på senare delen av dagen. Så jag passade på att motionera innan Bingo lotto. Var skönt ute just då och solen lyste till och med.

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.