Veckoblogg för v 36 -2012

MÅNDAG: Tidningsrunda och solen lyste, var riktigt skönt ute redan då. Var till apoteket på förmiddagen, måste beställa min ena medicin sort så man kan inte gå dit samma dag som den är slut. Då vi ätit middag så åkte vi till golfbanan. Var riktigt skönt väder, bara t-shirt. Men då vi var på 4:ans hål kom det en regnskur. Nu gjorde det inte så mycket för det var så pass varmt så man torkade upp ganska fort. Var en skön runda och utslagen var bra på varje hål, men resten var inte särskilt lyckat. Men det var en skön motionsrunda i alla fall.

TISDAG: En kortare tidningsrunda på morgonen. Kände av höfterna efter golfrundan så jag vilade från motionen kan man säga. Var och handlade lite lätt på förmiddagen, Kjell var i skogen och röjde. Såg en hel del tv på kvällen. Och det kom en riktig regnskur och blåste ganska mycket på kvällen. Det kändes som om hösten kommit på allvar.

ONSDAG: Vaknade och solen sken. Blev en tidningsrunda i det fina vädret. Kjell var till Sörfors med S och de fick en fin dag på den golfbanan. På kvällssidan blev det motion för mig, jag var till Terrängbanan ”heja”, för det blåser mindre där än om man är efter vägen. Gick ganska bra, även om jag blev både less och tung i luftrören efteråt. Var skönt i alla fall och röra på sig.

TORSDAG: Bara den närmsta vägen då jag hämtade tidningen. Blåste ordentligt och var inte klädd för att var ute någon längre stund. Handlade hos Karin på förmiddagen, var till Bjurholm på eftermiddagen och hämtade min medicin som blev beställd under måndagen. Kände inte för att göra något vettigt under dagen, dammsög bara nedervåningen. Hade tänkt ta övervåningen, men lusten försvann innan jag hade burit upp dammsugaren.

FREDAG: Klockan var strax efter halv sju på morgonen, då ringer det på dörren. Öppnar och in kommer det en liten tjej och slänger sig om halsen och säger ”jag har längtat efter dig farmor”, sen blev det farfars tur att få höra samma och få en bamsekram. Det kändes varmt i hjärtat då man fick höra de orden. De vuxna fick gå och lägga sig och sova, hade varit uppe hela natten under resan. På kvällen fick hon bada och somnade i farfars knä. Så det man fick bära upp henne på övervåningen. Hon skulle få vara hos oss själv under helgen så Lovisa och jag sov på övervåningen.

LÖRDAG: Jag gick upp då Kjell gjorde det, han skulle till Åsele och spela golf. Då han farit så gick jag upp och lade mig igen. Och strax efter åtta vaknade Lovisa, då blev det frukost för henne och mig. Vi gick till affären på förmiddagen, hon skulle få köpa lördagsgodis. Men eftersom det är drygt 2 km fram och tillbaka så tog jag kärran. För skulle vi gått så har det nog tagit hela dagen. Det var en fin höstdag, tog hand om en del pelargoner som jag ställde in i växthuset. Har tänkt försöka få dem att övervintra inomhus, men de får stå där tills det börjar frysa även i växthuset. Jag hade en fin dag med Lovisa och på kvällen somnade hon i farfars knä igen.

SÖNDAG: Lovisa vaknade halv åtta och var pigg som en mört. Men vi gick inte ner förrän vid åtta, vi låg och pratade och myste uppe. Och så fick Lovisa äntligen träffa Linn som hon väntat så på. Hon avgudar Linn, går och bär kortet på henne. Det är verkligen storkusin för Lovisa. En fin höstdag och ganska skönt ute faktiskt. På kvällssidan blev det motion för min del efter Hörnäsvägen. Blev lite sent, för jag ville vara säker på att det inte fanns några älgjägare efter den vägen. Men jag träffade på en älg, som stod kvar ganska länge på vägen innan de gick av vägen. Var bara ca 10 meter från den, men jag är lite rädd de stora djuren så jag stod still och väntade tills den behagade stiga av vägen. Gick ganska bra med motionen trots älgen, så jag var nöjd efteråt. Lovisa hon var hos Linn under tiden. Och senare kom Marcus på snabbesök.

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.