Veckoblogg för v 39 -2012

MÅNDAG: En fin höstdag, blev en kortare runda på morgonen då jag hämtade tidningen. Under dagen var jag bara lat. Ringde till vårdcentralen, väntar med provtagning till i slutet av veckan om det behövs. Jag tror jag vet svaret varför jag blev så himla dålig, men läkaren ville inte riktigt höra på vad vi sa. Men jag hoppas få ultraljudet snart, så man får kolla gallgångarna. För jag fick känning av dem även idag sedan jag ätit frukosten. Då Kjell for till golfbanan så åkte jag med och gick av mitt i byn och så gick jag hem. Var ett behagligt väder för en promenad. Kunde inte följa med och spela, för har för ont i överdelen av min kropp för golfspel. Är nog lite för mycket spänningar där verkar det som. Beställde två hinkar med snus, är bra snus som man köper i hink och så tillsätter man bara vatten. Har 7 dosor som jag gör i ordning varje gång, billigt blir det också 14 kronor dosan. Är inget sämre snus än det jag använde och köpte för 25 kronor dosan för 1 år sedan. Var Marcus som tipsade farmor om detta och det har verkligen varit bra.

TISDAG: Tidningsrunda på morgonen och en kortare tur då jag hämtade posten. Och med postbilen kom mitt snus, var nog den snabbaste leveransen jag varit med om. Så nu har jag så jag klarar mig detta år i alla fall. Vi var till Vännäs på eftermiddagen och det behövdes verkligen för mina muskler. Då vi kom hem så blev det bara att slappa, löste lite korsord och såg på tv på kvällen. Fick en present av Lisbeth E., blev verkligen glad åt den. Den kommer nog få bli en dagbok nästa år. Får tacka och bocka för den.

ONSDAG: Tidningsrunda på morgonen och en kortare runda vid lunch. Men jag fick frisk luft i lungorna i alla fall. Kändes kyligt på morgonen med den tunna sommarjackan. Är kanske dags att hänga undan den för detta år. Linn och en kompis kom till oss efter skolan. Så de fick äta pannkaka här, sen fick morfar hämta Linn på UG på kvällen. Åren går fort, nu är det Linns tur att vara på UG på onsdagar. Fick Hello Kitty tandborsten som jag beställt till Lovisa. Så jag gjorde klart ett brev och så skickade jag med stegräknare till sonen. Då kan han se hur många steg han tar om dagen då han skall motionera.

TORSDAG: Trodde klockan var kring sju då jag vaknade, men den var strax efter åtta. Var så mörkt ute så man blev lurad då det gäller tiden. Blev bara kortaste vägen till postlådan, för det regnade ordentligt ute. På kvällen såg jag ett program från USA, hur de ger sina djur lyckopiller. Kanske det inte är så konstigt om de inte blir som ägarna vill, då de inte får vara djur. Det skall vara kläder på både hundar och katter. Man får inte glömma att djur är djur, vi skall inte göra dem mänskliga. Skulle aldrig kunna tänka mig klä på katterna kläder. Jag har dem för jag vill ha katt och då skall de inte bli utklädda som människor. Låt djuren vara djur. Får hoppas att detta inte är vanligt i vårt land. Även om jag är mycket för våra katter, så försöker jag då inte göra dem mänskliga. Jag vill de skall vara katter, det är därför jag tycker om dem.

FREDAG: En kortare tidningsrunda på morgonen. Var en fin höstdag och ganska varmt också. På eftermiddagen hjälpte Kjell mig dammsuga och det kändes bra då det var skurat och klart. Då blev det även rena mattor på golvet, hittade en trasmatta som jag vävt som fick komma fram. På kvällen blev det ”Fångarna på Fortet”.

LÖRDAG: Tidningsrunda på morgonen. Var till Bjurholm och lämnade in Kjells tips och hämtade mitt andelstips. Och så tog jag ut vinsten från den 15 september då vi hade 12 rätt, det blev hela 6 kronor var till burken. Synd att det inte blir 12 rätt då det ger en del pengar. Men man får vara glad åt det lilla man får. Handlade hos Karin innan jag åkte hem från Bjurholm. Före lunchen blev det promenad, så jag fick ihop så jag var nöjd. Kändes bra att vara ute och röra på sig. Såg finalen på ”Super Star”, men det är aldrig roligt att se något på 3:an, för det är mest reklamavbrott. De har mycket bra program, men jag orkar inte se dem för alla avbrott som det är.

SÖNDAG: Vaknade först klockan sex, då vill Kotte ha mat. Men jag ställde ut honom och Tarzan så de fick vara ute till halv åtta. Sen somnade jag om och sov till nio, var länge sedan jag sov så länge en söndag. Innan lunch så blev det motion efter ”gammlandsvägen”, men jag slapp träffa på björn i alla fall. Nu tror jag den skulle bli rädd om den var i närheten, den gillar nog inte gamla kärringar som är trött och pustar mycket. Men jag hade Kjell ganska nära mig, så jag visste att jag inte var ensam efter vägen. Var länge sedan jag var och motionerade efter den vägen och det gick förvånansvärt bra tycker jag själv. Men blev ordentligt trött efteråt, men det är ju meningen att man skall vara trött också. Det har blivit dåligt med motion denna månad, har inte haft så lite motionstimmar sedan i april månad. Får hoppas det blir mera nästa månad. För jag behöver motionen även om den är jobbig ibland.

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.