Veckoblogg för v 41- 2012

MÅNDAG: Uppe med tuppen kan man säga, klockan ringde 6:15, skulle till Umeå på ultraljud klockan åtta. Blev ingen frukost för min del, men tog med mig en liten activia i väskan. Det gick fort på ultraljudet och 8:15 var jag ute. Då blev det min ativia. Sen for vi till Marcus, Elin och Elvira grattade Elin i efterskott. Och så fick vi kaffe och hembakade kakor, jag tog två stycken började bli hungrig. Elvira var lite blyg från början, men sedan hon kollat av vad det var för ”gammal tant”, så kunde jag få rå om henne en stund. Strax efter lunch ringer min mobil, skyddat nummer. Misstänksam, försäljare, tänkte inte svara. Men gjorde det i alla fall. Var läkaren från akuten som jobbar på kirurgen som ringde. Blev fundersam, är inte så ofta tror jag att läkaren från lasarettet ringer. Så nu får man se vad som händer framöver. Måste väl ta om ett prov i alla fall. Kvällen blev slö, kände mig trött man är inte van att vara uppe i över 16 timmar.

TISDAG: Trött på morgonen då klockan ringde. Fick tid hos läkaren på vårdcentralen. Var och hämtade Anna vid bussen på förmiddagen. Och på eftermiddagen var det Vännäs, musklerna är som fiolsträngar. Trött på kvällen.

ONSDAG: En dag med solsken, Kjell han var och spelade golf med andra Bjurholmare. Är så glad att han börjat med detta. Jag tog en längre promenad vid lunch gick ner till Ogerna och tillbaka. Trodde kvigorna hade fått flytta in igen, tji fick jag. Så det blev inte så långt som jag hade tänkt. Inger ringde och det var trevligt prata bort en stund. Sen tog jag en promenad före middagen. Så jag fick ihop bra med motion under dagen. Kändes bra på kvällen också.

TORSDAG: Vaknade innan klockan ringde. Så jag tog på mig kläder för att kunna jogga lite. Blev till rastplatsen och tillbaka innan jag hämtade tidningen. Blev både jogg och gång mellan lyktstolparna. Var skönt väder redan från morgonen. Efter lunch så hjälpte Kjell mig tömma alla krukor på sommarblommorna. Är bara rosorna som får stå ute till senare. Och så rensade vi växthuset, men det var nästan tragiskt att se alla tomater som var ätbara. Även många som hade börjat bli förstörda. Men vi körde säkert bort en 7-8 kg med tomater. Tog in en del, men törs inte äta för mycket av dem för jag vill inte få ont igen. Innan kvällsfikat blev det 1 mil på motionscykeln i lämplig fart. Nöjd med motionen även denna dag.

FREDAG: Vaknade före klockan av att telefonen ringde, gillar inte då den ringer innan man stigit upp. Har lätt att tro att något hänt då. Men det blev ett trevligt morgonsamtal, var en liten tjej som ville prata med farmor. Hon hade fått en tandborste med Hallo Kitty motiv av mig och den gillade hon. Och det blev ett lite längre samtal denna gång, hon brukar ha annat som hon skall göra samtidigt då hon pratar i telefon. Då jag kom ut och skulle gå korta tidningsrundan så var det vitt på backen. Nu får man räkna med att det kan vara både halt och kallt då man stiger upp. Under dagen blev det bara korta rundor då jag hämtade post och tidningen. Men det kändes som om benen behövde få vila lite. På eftermiddagen blev det helghandling hos Karin.

LÖRDAG: Då vi ätit frukost blev det Bjurholm för min del. Skulle hämta andelstipset och lämna in Kjells tips. Blev lite handling på Konsum också. Och till Karin, hade fått beställning på sockor som skall söderöver. Så jag behövde hårgarn, Karin har mycket att välja på tycker jag. På eftermiddagen så blev det motion, 3,1 km efter vägen mellan Bjurholm och Stolpfabriken. Var en del jägare i farten, men som tur var så satt de inte nära vägen i alla fall. Såg en hel del tv på kvällen, var program om Beatles. Gillade dem en period också då jag var en 12-13 år. Då skulle  man vara Mods, men den perioden blev kort.

SÖNDAG: Tidningsrunda fast det fanns ingen tidning att hämta. Men det började regna så jag gick hem och satte mig på motionscykeln och trampade 1 mil. Men jag fick ihop lämpligt med motion i alla fall tack vare cyklingen. Tog fram min sticklåda med garner och halvfärdiga sockor och mössor. En del repade jag upp, för då jag har halvfärdig socka så är det bättre att börja om med nya. Har fått beställning på sockor med hårgarn som skall till södra delen av landet. Måste gå igenom och se hur mycket jag har av olika färger och sorter av garn. På kvällen blev det en del tv. Först bingo lotto med nitlott och så Morden i Midsomer på kanal 8.

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.