Veckoblogg för v 42- 2012

MÅNDAG: En dag då det inte hände något och då inte humöret var det bästa. Väntade bara på att dagen skulle ta slut. Blev inte mera än kortare rundor då jag hämtade post och tidningen. Hjälpte Kjell tvätta bilen hos grannen, så den är lite ren i alla fall. Men jag började sticka på ett par sockor på kvällssidan.

TISDAG: Trist väder då man steg upp, snöblandat regn. Blev bara de korta rundorna då jag hämtade tidning och posten. Kjell bytte däck på Volvon, så nu är man beredd på vintern. Men det var lite trist att bilen inte fick vara ren mer än en dag. På kvällen satte jag mig på motionscykeln och cyklade på alla växlar. Det tog sin lilla tid att få ihop 12 km, men jag är glad att jag klarar att trampa runt på 6-8:ans växel, det går inte fort. Och jag orkar bara ½ minut på varje växel. Men det kanske kan bli 1 minut på dem innan vintern är slut. Fyllde på med frö till fåglarna, så nu får man mata dem igen. Förra året så började jag i början av oktober.

ONSDAG: Halt efter vägen vår, hade regnat på kalla vägbanan. Blev bara korta rundor då jag hämtade tidning och post. På eftermiddagen var jag till doktorn. Blir att börja om där jag slutade förra sommaren. Stickade lite på kvällen.

TORSDAG: Tandläkarbesök på förmiddagen. Är en tand som måste åtgärdas, hade tänkt dra ut den. Men det får bli rotfyllning för den sitter för långt fram för att jag skall vilja vara utan tand. Sonens farmor ringde från Degerfors, är alltid roligt prata med henne. Synd att det inte blir fotat på 5 generationer. Men avståndet är så långt så det är inte ju inte bara att fara en helg för att ta ett foto. Tog en promenad då jag hämtade posten, hade tänkt jogga på eftermiddagen men jag hade ont av tanden som de bökat med så jag avstod. En ovanligt bra dag och hela dagen.

FREDAG: Blev inte just någon motion under dagen. Bara korta rundan då jag hämtade tidningen. Handlade hos Karin lite lätt på eftermiddagen. Inger ringde och det blev ett ganska långt samtal. På kvällen var det årets surströmmingskalas i byn. Alltid trevligt och välbesökt, är trevligt då det kommer så pass mycket folk. Tur med lotterna, blev två vinster. Och god strömming och det blev en del av dem också. Man blir aldrig dålig av surströmming, spelar ingen roll hur mycket man äter. Och så är det bra bantarmat. Köpte ett paket av det goda brödet som Agnäs bästa bakat.

LÖRDAG: Vaknade till solsken och det var väldigt vitt på backen av frosten. Hade varit nästan 8- grader under natten. Gick min tidningsrunda i det sköna vädret. Vi handlade hos Karin då vi ätit frukost. Sedan blev det Bjurholm och hämta mitt andelstips och handla lite på Konsum som inte Karin hade. Då vi åkte hem så gick jag av vid Önskanäs och joggade 3 km, var minus grader fortfarande. Men det var bra luft och det blev kilometer rekord för mig. Marcus kom som snabbast och lämnade möbler här. De försöker få en ny lägenhet på ett lugnare ställe. Där de fick den de hade nu, var inte det bästa för att bo med små barn. Så nu får de ha en del möbler här tills de fått ny lägenhet. På kvällen blev det en del tv. Men det var inget höjdar program om Beatles. Men jag såg det i alla fall.

SÖNDAG: En fin höstdag igen. Och jag for och motionerade efter gamla Hörnäsvägen innan lunch. Tyckte det kändes tungt, men då jag var framme fick jag reda på att det var nytt rekord efter den vägen i år. Det trodde jag inte då jag var ungefär i mitten. Är ju inte precis platt efter den sträckan och det börjar med uppför ganska lång sträcka. Var skönt väder för motion i alla fall. Sen har det inte blivit mycket vettigt under dagen, har stickat lite på beställningssockorna. Och nu blir det tv resten av kvällen, skall se Morden i Midsomer klockan åtta. Även om man sett de flesta avsnitten så glömmer man en hel del. Så man kan gärna se om dem igen. Får hoppas det blir fler fina höstdagar som det varit under helgen. Bäst att passa på att vara ute och röra på sig innan halkan kommer. Men en sak är då säkert att motion är bra för humöret, så är det i alla fall för min del.

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.