Veckoblogg för v 43 -2012

MÅNDAG: Blev tidningsrunda och en kortare postrunda. Har bara känt mig slö och lat hela dagen. Ingen lust att göra något, jo att äta. Nog sjutton är det bedrövligt hur dum man kan vara. Men jag köpte goda skorpor för goda och kunde inte sluta äta dem. Så nu vet jag att några små mandelskorpor kommer jag inte köpa någon mera gång.

TISDAG: Trött då klockan ringde, så jag låg lite extra sedan klockan ringt. Blev bara den kortare tidningsrundan på 6 minuter. Blev en fin dag och solen tittade fram. Blev samma runda då jag hämtade posten som på morgonen. På eftermiddagen blev det Vännäs och jag var in till Ica innan vi for hem. Trött på kvällen och slappade bara framför tv:n.

ONSDAG: Tidningsrunda och en kortare postrunda, men sedan tog lust och ork slut. På eftermiddagen så hjälpte Kjell mig sätta upp en ljusslang i kattgården. Bäst att göra det innan det blir minus på dagarna, för då är det svårt att arbeta med den. Tycker katterna skall få lite mysigt då det är mörkt om kvällarna. Fast egentligen bryr de sig inte om det, men det är trevligt för en annan att det lyser lite och inte bara är svart där på kvällen. Körde igång timern så slangen får lysa några timmar på kvällen redan nu. Såg Kalla fakta på kvällen och det fanns ingen lust för att köpa nya kläder efter det programmet i alla fall. Är knappast bara H & M som har slav arbetare som gör kläder. Kanske folk skulle sluta köpa kläder ½ år för att sätta press på klädkedjorna och kräva rättvisa löner.

TORSDAG: 60 års besiktning, men får svaret senare. Men jag går nog inte genom, blir nog ombesiktning. Och tyvärr så har jag gått upp 1½ kg igen. Men då inte humöret är bra, så blir det att jag äter mera tyvärr. Får försöka komma tillbaka och börja om igen, för jag skall ha bort överflödiga kilon. Det är bara ett måste om man skall kunna må bra och röra sig bättre. Var in till Konsum och fick tag på nötlever. Kotte älskar lever och helst älglever, men det har jag inte fått tag på. Så han fick hålla tillgodo med nötlever. Men det gick bra det också, han har som födelsedag den 25 oktober. Vi vet inte när han föddes 2002, men vi fångade honom i fällan den 25 oktober 2003. Så vi har haft honom i 9 år av hans 10. Och många tårar och oro har fällts över den katten. Men man har fått otroligt fina stunder med honom och många härliga dagar. Så han är värd allt man fått lägga ut på honom. Inger ringde på eftermiddagen och det blev ett långt samtal. Är roligt prata bort en stund med henne, man saknar henne många gånger. Och särskilt då det är tungt, man kunde alltid gå till varandra hon och jag om vi behövde varandra. På kvällen blev det 1 mil på motionscykeln, så jag fick motion även denna dag även om den inte var utomhus.

www.rallyfarmor.com/kotteny-2012.html

FREDAG: 9,8 grader kallt som kallast under natten. Och jag frös om fingrarna då jag gick den kortare tidningsrundan. Men det var inte så konstigt för det var 6,7 minus grader såg jag då jag kom in. Man skall nog ha vantar på sig nu då det börjar bli kallt. Var till affären och handlade lite lätt på förmiddagen. Marcus kom med de sista möblerna som skall förvaras här. Får verkligen hoppas att de får en lägenhet snart. Så de får ha en egen familj. På kvällen började det snöa, men som tur var så blev det inte så många centimeter.

LÖRDAG: Ingen tidningsrunda för jag sov lite för länge. Det var vitt på backen av den lilla snö som kommit. Var och handlade hos Karin sedan vi ätit frukost. Sen blev det Bjurholm och jag hämtade min tipsvinst från andelstipset. Var två vinster som var outtagna, blev 115 kronor totalt till min burk. Vi var till graven och satte ner ställningen till kransen och vi hade köpt krans hos Karin så vi hängde dit den också. Det var på håret att man skulle få ner stagen i den hårda jorden. Jag klev av vid Önskanäs och så blev det att ta sig fram med fötterna till fabriken. Var riktigt skönt ute, hade tagit med mig dubbskorna i reserv. Men behövde inte ta på mig dem, var bra bett även utan dubbar. Motionen var bra för humöret kände jag. Det är ganska bra medicin i alla fall att röra på sig. Kvällen blev slö, kände mig trött. Stickade lite på beställningssockorna.

SÖNDAG: Vaknade 07:45 tänkte gå upp. Men kom på att det var vintertid och klockorna var inte ändrade. Så jag insåg att det var för tidigt att gå upp. Men det är betydligt ljusare på morgonen nu med vintertiden. Låg kvar tills klockan var åtta på riktigt. Blev en runda innan vi skulle äta frukost, det var 12,6- minus och det knarrade under fötterna och solen lyste. Var riktigt skönt ute även om det är lite kyligt. Tog hand om en större älgstek som varit kvar sedan förra året. Det blev grytbitar och blev mycket av den så man har mat i flera dagar. Frös in också, bra att ha lite färdig mat i frysen. Innan lunchen blev det motion. Och katterna fick sig ett skrovmål med älgkött också. De åt så de sov mest hela dagen. Jag hade tänkt jogga efter gamla Hörnäsvägen. Men jag gav mig efter drygt 1 km, för det var svårt att jogga, blev att jag gick mest hela vägen. Så jag började om och tog stora vägen, där var det bättre fäste för fötterna. Och man kunde vara avslappnad då man joggade, gick jättebra och fick en bra kilometer tid. Fast det är ju en del utför och det gör mycket på tiden. Det var soligt och skönt ute i alla fall. På kvällen blev det tv, med både bingo lotto och Morden i Midsomer.

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.