Veckoblogg för v 44 -2012

MÅNDAG: -14,6 då jag gick min tidningsrunda. Även om det var en kylig dag så var det ändå en fin dag, för solen sken mest hela tiden. Rosorna fick komma ner i matkällaren, eftersom vi inte har potatis längre. Så passar det för rosornas vinterförvaring. Hade glömt att de stod ute, så en del krukor hade nästan frusit fast. Efter lunch så åkte jag med Kjell till anslagstavlan och gick hem. Kändes lite i benen efter söndags motionen. Snön började falla på kvällskvisten, var riktigt fint då det snöade som mest.

TISDAG: Regn och tråkigt väder och halka. Vaknade bra stund före klockan, så det blev en tidigare tidningsrunda och frukost. Var till Bjurholm på förmiddagen och det var inte direkt halkfritt. Blev ingen postrunda, utan jag cyklade på kvällen istället. Och körde styrketräning på mitt redskap som är riktigt bra. Är enkelt och man sätter det på en dörr, men man tränar musklerna trots enkelheten.

ONSDAG: Tidningsrunda och det duggade och var grått och trist väder hela dagen. Blev en postrund också, men det var broddar på. Är det kanske ”kärringvarning” då man måste ha broddar på stövlarna då man går ut? Var till Vännäs på eftermiddagen och köpte också torrfoder hos Veterinären innan vi for hem. Skall byta foder och se om man hittar ett bra foder som passar Kotte, men som inte kostar över 100 kronor kilot. En 5 kg påse räcker 3 veckor till våra katter. Att ha olika foder fungerar dåligt det har vi provat. Men ska testa två olika sorter, beställer över nätet och då får man fodret ända hem till dörren. Kvällen blev slö och lat framför tv:n.

TORSDAG: Ny månad och det är snart slut på detta år. Blev inga rundor då jag hämtade post och tidningen. Var så pass halt efter vår väg att broddarna bet dåligt. Efter lunch gick vi ut och tog bort ljusslangen som satt runt släden. Den var trasig och funkade inte alls, men jag hade en ny som låg och väntade på att få komma till användning. Och så körde vi igång den, vill ha lite lyse nu då det är som mörkast. Brukar tända en del slingor till allhelgonahelgen. Jag släcker hellre i mitten av januari. Men inga tomtar eller annat jullyse kommer fram ännu. Marcus ringde, vi skall på 20 års kalas till veckan, så han ville höra vilken tid vi ville komma. Blev motion på motionscykeln på kvällen, försökte cykla fort halva sträckan av milen och det gick bra.

FREDAG: Vaknade till trist väder och var det hela dagen. Var till Bjurholm och tände gravlyktan. Och så handlade jag lite på Konsum, och så blev det helghandling hos Karin. Sen blev det inget vettigt gjort på hela eftermiddagen eller kvällen. Kände inte alls för att göra något alls.

LÖRDAG: Grått och trist väder. Före lunch så blev det motion, blev mellan Bjurholm och Agnäs. Det var ganska varmt ute kring 6+ grader och gick också ganska bra då det gäller tiden. Efter lunch så blev det städning och så var Kjell upp en del saker på 3:e vinden som vi haft i ett litet rum på övervåningen. Satt med mina dagböcker för 2011, skall ladda upp dem till hemsidan. Men de andra åren orkar jag inte gå genom, det tar för lång tid och är ju från 2006.

SÖNDAG: Sov länge, kände mig trött och slö. Men kom ut på förmiddagen i alla fall. Det gick tungt med motionen, mina 3 km kändes som flera mil och särskilt sista kilometern. Satt med Marcus 20 års present, håller på att göra en minnessak till honom. Den har legat här hemma och väntat på att rätt tillfälle skulle komma. Nu tycker jag att den har kommit, han blir ju 20 år det är en speciell dag tycker jag. Ringde sonen, var flera veckor sedan jag pratade med honom. Och det verkar bli bättre och bättre med hälsan. Kvällen blev framför tv:n med bl.a Mord I Midsomer.

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.