Veckoblogg för v 45 -2012

MÅNDAG: Bara tidningsrunda på morgonen, blev enda motionen på hela dagen. Var en dag då jag bara kände mig trött. Men fick äntligen klart Marcus present, är inte så lätt att skriva om det som är långt tillbaka. Man minns inte allt från sin barndom. Det är ett album som man skriver om hur det var då man växte upp. Köpte det av en jultidningsförsäljare för flera år sedan och har sen blivit liggandes. På kvällen såg jag på ”den andra sidan”, vet inte riktigt vad jag skall tycka om programmet. Men det lockar också, skulle vilja prova att se om man verkligen kunde få kontakt från andra sidan.

TISDAG: Sov dåligt under sista delen av natten. Var en dag då inte humöret var på min sida. Fick telefonsamtal från min biologiska farbror i Kristinehamn. Han ville ha adress till min syster Tanja. Har träffat honom och hans fru en gång för 9 år sedan. Mycket trevliga människor, synd att man inte har fått ha kontakt med dem under åren. Nu är han 89 år och pigg och skärpt i tankar. Men det är bara han som lever av de 4 bröderna. Var roligt i alla fall att prata med honom. Var till Vännäs på eftermiddagen och som vanligt är musklerna som fiolsträngar. Och trött på kvällen som vanligt.

ONSDAG: Trött då jag vaknade, men vaknade till då jag gick tidningsrundan. Var plusgrader från morgonen, men sedan blev det kallare under dagen. Blev en liten postrunda också. Var till Bjurholm två gånger under dagen. Sista gången var för att få reda på om jag gick genom besiktningen och det gjorde jag, mina värden är bra. Ont i axlar, nacke och det gick inte sticka. Hade tänkt göra det på kvällen, synd att man inte kan göra sådant man tycker om.

TORSDAG: Vaknade före klockan och det blev tidningsrunda och jag gick lite extra så jag fick ihop mina 30 minuter drygt under dagen. Var en dag då inget bet på mig, men promenaderna är bra för humöret just då i alla fall. Vi fick reda på att Ulrikas och I-L:s mamma förolyckades. Och man blev påmind om hur lätt livet kan ändras.

FREDAG: Postrunda och det var drygt 10 minusgrader, men det kändes i alla fall skönt ute. Vi var till Umeå på eftermiddagen, först så for vi till Granngården och köpte nötter till fåglarna, köpte 5 kg så det räcker nog ett tag i alla fall. Jag brukar inte ge dem det förrän det är kallt ute. Sen blev det kaffe och dopp och go hemgjord glass hos Marcus mamma och Peter. ”lilldrängen” fyllde 20 år, så han är inte så liten längre. Men han kommer alltid vara farmors lilldräng. Och så fick man träffa Elvira som har blivit riktigt stor, hon reser sig och är full fart på golvet. Var trött då man äntligen kom hem från Umeå, gillar inte staden då det är mörkt. De har gjort om så mycket där så man vet knappast vart man är, tur det finns vägskyltar. Annars har man väl hamnat i Haparanda.

LÖRDAG: Vaknade före klockan även denna morgon, var flera plusgrader och började bli halt redan på morgonen då jag gick tidningsrundan. Men som tur är så finns det broddar. Vi var och handlade före lunchen. Kände mig lat under dagen, men senare på kvällen blev det äntligen motionscykeln. Behövde verkligen röra på mig kände jag. Synd att det inte gick att vara ute och motionera. Men det är inte så roligt att vara efter vägen då det är halkigt fläckvis. Ringde och pratade med Lovisa, hon skulle prata med farfar också som hon gillar skarpt. Och så har jag lovat en Barbie klänning som skall vara rosa och lila. Så det blev lite stickning på kvällen, men kan inte sitta för länge för då blir det himla ont i nacke och axlar. Tur att det är små plagg som man gör.

SÖNDAG: Grått och trist hela dagen. Blev en slö dag, skämdes då jag läste av stegmätaren 945 steg under dagen. Det var nästan inte lönt att gå upp denna dag, då man rörde sig så lite under dagen. Men får väl skylla på väder och humör.

 

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.