Veckoblogg för v 46 -2012

MÅNDAG: Tidningsrunda på morgonen och det regnade lite lätt och var flera plusgrader. Och så blev det en kort postrunda. Jag skulle ut och jogga på eftermiddagen, men efter 1 km hade jag tänkt ge mig. Men då kom jag på att det spelar ingen roll om jag får gå en längre bit för jag fick ju i alla fall motion. På kvällen så skjutsade vi Ulrika och Mia till flyget, de skulle till Malmö några dagar. Men just nu är jag i en period att Umeå gör mig bara stressad, dit vill jag inte på ett tag.

TISDAG: 5- då jag gick tidningsrundan. Var till en tjej i byn och skulle bekanta mig med hennes hund. Eftersom jag lovat gå ut med den då hon behövde hjälp. Men jag ville att hunden skulle få träffa mig först då hon var hemma. Det var en foglig och snäll hund att gå med. På eftermiddagen var jag till vårdcentralen. Och på kvällen blev det motionscykeln, så jag fick ihop mina minuter med motion. Ringde och fick tag på ett bord till julskyltningen. Och hade en ovanligt bra dag.

ONSDAG: Ingen höjdar dag precis, men kom ut och fick motion i alla fall. Var skönt väder hela dagen. Stickade lite på sockor under eftermiddagen. Och så ringde vi flickorna i Malmö, Kjell ringde I-L och jag U. På kvällen fick jag ut Kjell på en promenad också. Är inte så lätt att få med honom på promenader, eftersom det är något han inte gillar. Men han fick ju röra på sig lite också.

TORSDAG: Det var en riktigt skön dag, med sol och lämplig temperatur. Visserligen
har vi ingen sol nu när nere vid älven, men om man kommer upp i byn så skiner solen. Har blivit bra med promenader, för jag har varit och rastat en hund. Så det har blivit både tidningsrunda och hundpromenad. Och det har varit en bra dag då det gäller kropp och själ också. Inger ringde på eftermiddagen och sedan for vi och hämtade hem Ulrika och Mia. Det hade varit begravning efter Ulrika och Inga-Lills mamma i Malmö. Men det hade varit mer en fars än en värdig begravning. Och även om A-C nu var muslim sedan många år tillbaka. Så borde väl barnen få vara med på sin mors begravning. De fick stå utanför och se hur "gubbar" sänkte sin mammas kista. Inte ens en blomma fick de ha, tycker inte det visades respekt varken för den döda eller hennes barn och barnbarn. Det var tur man inte var i närheten för jag tror inte jag varit tyst. Jag tycker det var svagt att stänga ut flickorna och att de fick stå där som mindre värda sörjande. Ulrika och Mia tyckte inte det kändes bra att det blev som det blev med begravningen. Och jag tycker att det var bevis på att det inte visas respekt för varken barn, kvinnor eller de döda.

FREDAG: Blev lite motion under dagen. På eftermiddagen handlade vi hos Karin. Pratade en stund med Inger på kvällssidan. Men annars blev det en dag då inget bet på mig.

LÖRDAG: Tidningsrunda på morgonen. Då vi ätit frukost blev det lite mera handling både hos Karin och på Konsum. Hämtade min tipsvinst från förra helgen på andelstipset, det blev 5 kronor i min burk. Innan lunch blev det motion på 3 km, de första 2 km gick bra, men sista kilometern kändes som 1 mil minst. Hade tur för på eftermiddagen kom det lite regn, så man var ute i rätt tid. Och det är bättre att vara ute på förmiddagen, för det blir mörkt ganska fort nu på eftermiddagarna. På kvällen tände jag tomten på månen till katterna. Den hänger i deras katthård, fast jag vet inte om de bryr sig. Blir väl lite ljusare där ute på kvällen i alla fall.

SÖNDAG: En tidningsrunda på morgonen, fast det fanns ju ingen tidning att hämta. Men jag fick röra på mig före frukosten i alla fall. Sedan blev det inget vettigt gjort på hela dagen, stickade lite på sockor. Kände av motionen från lördagen i mina ben, tycker det är konstigt att man fick träningsvärk. För så himla otränad är man inte att det skall kännas då man joggar 3 km. Men kroppen verkar underlig många gånger. På kvällen blev det tv, bl.a. Bingo lotto. Där var Christer Sjögren och Lotta och gjorde reklam för julshowen. Men jag tycker det verkar trist med alla dessa julshower. Tur man slipper fara på dem, det är ju frivilligt. Jag skulle då inte lägga pengar på det. Men det är ju tur att en del tycker om det, annars kom det inte någon och tittade på dem. Ser hellre en bra teater eller en rocken roll show.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.