Veckoblogg för v 47 – 2012

MÅNDAG: Tidningsrunda på morgonen och det var nästan 6- grader, men kändes skönt. Lämpligt kallt tycker jag och så blev det en postrunda. Sen blev det postrunda och en kortare promenad på eftermiddagen, så jag fick ihop mina minuter som jag hade tänkt. Någon av katterna fångade en lite näbbmus i kattgården. Känns bra att det kommer in lite möss till dem. Det är den andra som vi vet i alla fall. Och alla tre är riktigt intresserade, de turas om att gå och bära den. Men som tur är så vill de inte gå in med den till oss. Pratade med sonen som snabbast, var ett tag sedan jag ringde. På kvällen blev det tv för min del, är den del bra program som jag vill se då.

TISDAG: Var ute med Spike på förmiddagen, men det var den slöaste hund jag träffat. Han hade ingen lust att gå ut då jag kom dit. Tack vare hans promenad fick jag ihop mina motionsminuter under dagen. På eftermiddagen var vi till Vännäs och musklerna är som fiolsträngar som vanligt. Och trött på kvällen som vanligt. Försökte komma underfund med varför datorn var knäpp, men jag kom inte på något.

ONSDAG: Inga rundor då jag hämtade tidningen, kände mig lat då jag vaknade. Var till L. med datorn, som han skulle kolla upp åt mig. Med postbilen kom kattfodret, hade beställt en 10 kg säck med RC foder, som verkar vara magert och även passa Kottes mage. Det blir betydligt billigare än fodret som vi hade tidigare. Passade på att städa datorrummet då jag hade bort datorn. Och det behövdes verkligen, blev bättre plats där och dammfritt. Blir en del damm bakom datorn märkte jag. Ringde min kompis i Södertälje, hade glömt hennes 65 års dag som var för några dagar sedan. Brukar alltid ringa då hon fyller år, men glömde helt bort det i år. Hade en helt normal dag och det mesta kändes bra, vill ha flera sådana dagar.

TORSDAG: Blev tidningsrunda på morgonen. Var och handlade lite hos Karin efter lunch. Och så hämtade jag datorn, det var en rengörning den behövde. Så jag kan köra den ett tag till och det kändes bra. Blev väl lite annat gjort också, så det var ingen sak att få igång den då jag kom hem och den blev tyst igen. Var och klippte och tonade håret, det behövdes lite färg i det gråvita håret. Kändes bra då jag kom hem och hade mindre hår och mera färg i det.

FREDAG: Var till Bjurholm på förmiddagen, till vårdcentralen för hörseln och så var jag och löste ut medicin innan jag for hem. Vi handlade hos Karin på eftermiddagen. Sonen ringde, Brolle var och tatuerade sig hos dem. Så han fixade autograf åt mig, har även fått från Sven-Ingvars, den fick jag då jag fyllde 42 år av sonen. Roligt med lite mera personliga autografer. Lite senare på eftermiddagen pratade jag med Lovisa. Hon berättade att hon blivit stor, men hon var inte vuxen. Men lika stor som en storasyster, så då vet jag hur stor hon är. Kvällen blev framför tv:n, favorit programmet började ”På spåret”.

LÖRDAG: Sov till nio, var Kottes insulinklockan som väckte oss. Men jag var himla trött, var två nätter som jag sovit dåligt. Vi for och hämtade min vinst på andelstipset som var 8 kronor. Och så hämtade jag det nya och lämnade in Kjells tips, men det var ingen vinst denna helg. Inger ringde efter lunch och det blev ett trevligt samtal med henne. Då skidåkningen var slut så blev det att jogga i 3 km. Men som vanligt tog jag totalt slut på sista kilometern som känns som 1 mil. Jag blev lite fundersam då jag kom ner mot Stolpfabriken, får man verkligen jaga älg och stå på pass invid vägen. Och klockan var nästan halv tre, så ljuset är väl ändå inte det bästa. Tycker inte att det passar att stå på pass så nära vägen. Om man nu skall jaga älg, så borde man nog hålla sig till skogsvägar om man skall stå på pass invid vägen. Eller håller jägaren på att vara bekväm och vill gå så få steg som möjligt från sin bil.

SÖNDAG: Sov ganska länge, men inte till nio i alla fall. En slö dag, inget bet på mig. Men kom ut i alla fall och motionerade på eftermiddagen. Och denna gång fanns ingen älgjägare vid dikeskanten. Försökte köra lite intervall mellan vägkäpparna. På kvällen blev det bingo lotto och vinst för en gång skull, 2 Sverige lotter. Bättre med det än inget alls. Sen blev det Morden i Midsomer. Passade på att sticka lite då jag såg på det. Ser att det börjar lysa ljusstakar i de flesta fönster nu. Jag har en stjärna i sovrumsfönstret, men jag har inte fått upp några ljusstakar ännu och känner inte för det just nu. Men det kanske kommer en dag då jag vill ställa upp ljusstakar också.

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.