Veckoblogg för v 2 -2013

MÅNDAG: Tyckte det var kallt då jag hämtade tidningen, det var drygt 15 minusgrader då. Men jag hade inte täckbyxor på mig, så det var nog därför jag tyckte det var kallt om benen. Det blev inga extra meter då jag hämtade tidning eller posten. Bokade dag för Flurkmarksrevyn, så nu är det klart med det. På kvällen satte jag mig på motionscykeln och trampade 1 mil. Men jag blev otroligt trött då jag försökte få upp farten. Märktes att det blivit dåligt med motion i december. Får hoppas jag kan ta mig i kragen och sitta på cykeln några gånger per vecka i alla fall.

TISDAG: Trött då klockan ringde, blev ingen motion under dagen. Såg att rågdjuren varit på gården, så jag bad grannen om lite hö då han kör ut åt dem på ett annat ställe. Vore trevligt om man kunde få dem att komma och äta på gården. Vi var till Vännäs på eftermiddagen, först var vi och köpte torrfoder. Finns en djuraffär i Vännäs som har rätt foder till våra katter. Så nu kommer vi köpa fodret där i stället. Passar bra då man är där på behandling. Och de har 10 kg säckar som vi behöver. Kjell var till Umeå på kvällen på möte med Skidveteranerna. Så jag var hemma och slappade och framför tv:n. Ringde till Inger och pratade bort en stund. Såg ett program som hette ”Då rocken kom till Sveg”, men det var inte som jag hade tänkt mig. Hade nog tänkt det skulle vara mera rock musik och mindre prat. Var trött på kvällen, blir det efter behandlingen ofta. Så jag somnade gott på kvällen.

ONSDAG: Kallt då jag steg upp, nästan 20- grader. Och kylan låg kvar hela dagen efter älven. Ingen motion alls för mig. Utan en riktig stugsittar dag, blev en del tv och stickning i alla fall.

TORSDAG: Betydligt bättre temperatur under dagen. Så det blev lite gång och så följde jag med Kjell till Bjurholm och åkte skidor. Jag är ingen som gillar backar utför, så jag håller mig till de båda korta spåren där. Det är lämpligt för barn och vingliga kärringar som jag. Jag behöver inte ligga under någon gran och svära i alla fall. Och jag stod också på benen hela tiden, åkte 1 varv på 1,1 km och två på det kortaste spåret. Så jag fick röra på mig, men det kändes i kroppen redan på kvällen.

FREDAG: Fick känna på att jag har en del muskler som jag inte visste om. Så det blev bara lite motion under dagen. Men det är bra att få röra på flera muskler samtidigt, det är fördelen med skidåkningen. Marcus ringde på eftermiddagen och ville höra hur vi mådde. Är alltid roligt då man får höra något från barnbarnen. Var en slö dag, med lite stickning och på kvällen ”På spåret”.

LÖRDAG: KALLT, tur man inte har hund en sådan dag i alla fall. 25,4- som kallast på morgonsidan. Sen låg det kring 22-23 grader mest hela dagen. Så det blev en normal sväng då jag hämtade tidningen. Men jag blev glad då jag såg att vi haft besök under morgonen eller på kvällssidan. Rådjuren har varit uppe på gården och hittat maten som är utlagd till dem. Och de hade även varit så nära som under sovrumsfönstret och kikat där fåglarna har sin mat. Lade ute lite äpplen vid fågelmaten. Men jag var ute sent med det, så inte fåglarna skulle hinna före. Innan kvällsfikat blev det 1 mil på motionscykeln och lite styrketräning. Vi har ett redskap som man hänger på en dörr och där kan man göra väldigt mycket olika övningar. Räcker till för min del i alla fall och även Kjell använder det ofta.

SÖNDAG: Även denna dag har varit kall från morgon till kväll. Har bara varit ute för att fylla på fågelfrö. Rådjuren har varit på besök i alla fall, det hade blivit mindre på deras matplats. Men tyvärr har jag inte lyckats komma på när på dygnet de är här. Har stickat en del under dagen. Börjar se slutet på Lovisas kofta, sen får jag börja med koftan till dockan. Hade tänkt få skicka iväg det till veckan. Ingen motion under dagen, kände inte för att cykla. Det är ju det enda jag kan göra då det är så kallt ute. Får hoppas det blir lite mildare till veckan så man kan vara ute och röra lite på sig också.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.