Veckoblogg för v 3 -2013

MÅNDAG: 25,6- då vi steg upp. Vi var uppe lite tidigare eftersom jag skulle till Umeå på lasarettet på en riktig hörsel undersökning och utprovning av hörapparat. Ja, då är man där som man inte ville skulle komma. Fast idag är det betydligt mindre hörapparater än vad morfar hade. Och de finns i flera färger. Nu blir det att testa om det skall vara två eller en. Men jösses vad Kjells träskor knarrar och det prasslar högt i tidningen och låter om tangent bordet. Och telefonen ringer också, det brukar jag inte höra. Bara efter några timmar hemma så upptäckte man skillnaden. Så jag är bara positivt inställd till det.

TISDAG: Mindre kallt och det var ganska skönt ute. Var till Bjurholm på eftermiddagen. Innan kvällsfikat så blev det motion, både motionscykel och lite styrka. Mitt favoritprogram började på kvällen ”Bygglov”. Och det var ifrån Säffle och de gjorde ordning både garage och ett härligt rum för samvaro. En snygg bil fanns med också, lila Cadillac.

ONSDAG: Trött då klockan ringde, så jag somnade om. Men det spelade ingen större roll egentligen. På eftermiddagen, skulle på mammografi och Kjell skulle äntligen kolla upp sin syn. Vi åt innan vi for hem, för det blev en ganska dryg eftermiddag. Var kring 13- i Umeå, men det kändes som 25 för det blåste. Då vi kom hem hade det blivit 22- här hemma. Och Rådjuren hade varit på besök, då vi varit borta. De hade varit vid fågelmaten och gått till kattgården och så varit och ätit av sin mat. Synd att man inte får vara vaken eller hemma då de är på besök.

TORSDAG: KALLT 33,6- som kallast, men det låg kring 28-30 mest hela dagen efter älven. Under kvällen var det drygt 33 grader, så ute ville man inte vara. Tur man inte har hund en sådan dag. Blev en del stickning och tv tittande, kände inte för att göra något annat.

FREDAG: Kändes nästan som sommar då man kom ut på morgonen, då var det ca 19- grader och det är ju 14 grader varmare än torsdagen. Men det blev ingen motion i alla fall under dagen. Var bara till postlådan 3 gånger och då blev det den normala vägen. Gjorde klart paketet med koftan till Lovisa och dockan. På eftermiddagen då jag höll på med maten och stod vid diskbänken så kom det ett rådjur förbi huset. Det gick alldeles invid bron och förbi fågelmaten och så ut på åkern. Tyvärr var det för skumt ute för att fota, men det är trevligt att de håller till kring huset. Och man ser att de är här varje dag på spåren. Inger ringde och det blev ett långt och trevligt samtal, vi hade så mycket att prata om denna gång. Jag saknar henne många gånger, alla våra kaffestunder och småprat. Finns nog ingen bättre vän än hon. På kvällen blev det tv, ”På spåret” och sedan lite fars efter det.

LÖRDAG: Nästan sommar, var bara 9 grader kallt då jag hämtade tidningen. Men det blev ingen tidningsrunda för jag hade sovit för länge. Somnade om sedan klockan ringde. Då vi ätit frukost blev det handling hos Karin. Och så Bjurholm för att skicka paket och hämta andelstips och lämna in Kjells tips. Kilade in till Konsum och handlade ett par saker som inte Karin hade. Efter lunch blev det postrunda, fast det fanns ingen post att hämta, då var det kring 3 – och riktigt skönt ute. Var även skönt att röra på de slöa benen. På kvällen blev det Flurkmark på revy tillsammans med S och L. Vi hade fått fribiljetter av Marcus ”svärföräldrar”. Och det är alltid trevligt att komma till Flurkmark. Tack Kia och Tomas för biljetterna. Revyn var bra och det är värt att fara dit om man vill se Revy. Nästa år firar de 30 år. Blev ganska sent innan vi far hemma, men man var nöjd med kvällen.

SÖNDAG: Ganska trött i morse, man är inte van att vara uppe sent. Strax före lunch så fick man ett trevligt telefonsamtal. Var en liten tjej från Göteborg som ville prata med farmor och farfar. De hade haft ordentligt kallt igår och har även snö. Har sett en del skidor idag, både herr och damstafetten. Vi har fått lite mat till rådjuren av grannen, har lagt en liten knippe vid fågelmaten. De brukar gå dit, så nu får man se om de även äter sin mat där. Skulle vara trevligt om de vågade stå och äta på dagen utanför köksfönstret. Hoppas nu att det blir bättre temperatur till veckan, så man kan vara ute mera och röra på sig.

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.