Veckoblogg för v 4 -2013

MÅNDAG: -25 då vi steg upp. Ingen postrunda för min del. Då Kjell släppte ut Kotte strax före åtta på altan och kattgården. Så upptäckte han att Petter fått vara ute hela natten. Men som tur är så blir det inte lika kallt på altan i soffan som ute. Och han verkade inte att tagit någon skada. Tur det finns en skön soffa att sova på en sådan natt. På förmiddagen ringde Lovisa, hon hade fått paketet med koftan och mössa och kofta till dockan och klänning till Barbie. Så man kan säga det gick fort, postade på lördag och redan på måndag var det i Gtb.

Elvira fyllde 1 år, tänk att det gått ett helt år sedan man blev gammelfarmor. Vid skymningen så kom Rådjuren och åt av maten. Trevligt att ha dem runt gården. Inger ringde och det är roligt att prata bort en stund med henne.

TISDAG: Drygt 15 grader kallt då jag steg upp. Gick tidningsrunda, har ändrat den lite nu då man kan gå efter älven. Men det var kallare där nere kände man direkt. Vi var till Vännäs på eftermiddagen och det behövde jag verkligen för alla onda muskler. Blev en del tv på kvällen och jag var bara trött och slö. Verkar som om vi får besök av Rådjuren flera gånger om dagen nu och det är jag bara glad för. De är så fina dessa djur, fattar inte hur folk kan jaga dessa djur.

ONSDAG: Ingen tidningsrunda, nästan 20 minus då jag steg upp. Kallt hela dagen, men det verkar som om kylan har fastnat efter älven. För det är inte lika kallt i Bjurholm och inte ens uppe i byn som vi säger. Kjell var på hockey i Ö-vik och hans lag vann. Själv så passade jag på att träna, cyklade 1,5 mil. Satte om några blommor som skulle ha fått ny jord för ett tag sedan. Har slängt en del som visat sig vara giftiga för katter. Och nu har jag en lista med giftiga växter, så om jag köper nya så skall jag kolla upp först om det är något som inte är bra för katterna. Tänker inte riskera att de blir sjuka för en blommas skull.

TORSDAG: Kylan var kvar även denna dag. Så det blev bara den korta vägen till postlådan. Hos oss låg det kring 20-23 minus hela dagen och i Bjurholm var det nästan sommar hörde jag. På kvällen blev det cykling och träning med mitt enkla redskap, men det är lämpligt för min del i alla fall.

FREDAG: Bättre temperatur, så det blev tidningsrunda. Men jag kände att jag hade muskler som inte är vana att träna. Så det var ont lite här och där, man behöver inte träna med vikter för att musklerna skall få jobba.

LÖRDAG: KALLT även denna dag, så det blev ingen tidningsrunda. Var och handlade det som blev glömt på fredagen hos Karin. Kjell skulle åka skidor i Bjurholm så jag följde med och gick under tiden. Började vid skidspåret och så gick jag mot Agnäs, jag hann nog drygt 3,5 km innan han kom och plockade upp mig. Det var mildare i Bjurholm i alla fall. Var kring 14- där och då vi kom hem var det 20- här efter älven. Solen sken och egentligen fint vinterväder. Det dröjer ca 1 vecka till innan vi får solen här. Såg reprisen om Jonny Cash på eftermiddagen, jag kunde inte se då den gick på fredagen. Det var samtidigt med "På spåret". Sen blev det repris på kanal 8 och ”morden i midsomer”.

SÖNDAG: Sov länge, blev en del skidor på tv:n i förmiddags såg skidåkningen. Innan lunchen så gick jag spåret som är uppkört efter älven. Och kom fram mitt i byn, ringde efter Kjell så han hämtade mig vid infarten till Stensvattnet. Var kring 10- grader ute, det var ganska skönt ute. Blev ganska precis 3 km för mig och det räckte att gå. Spåret som är uppkört och sladdat är kanonbra att gå efter. Man kan komma till terrängbanan också om man vill. Kanske jag kan gå dit en fin vinterdag framöver. För väl ha skjuts hem, för det blir lite väl långt för mig att gå tillbaka samma väg. Efter lunchen blev det lite tv igen, såg då tjejerna åkte skidor. Marcus ringde i eftermiddag, han hade gjort illa sin axel och ville prata med farfar om den. Känns bra då ungdomen ringer gammelfolket för att få råd i vissa frågor. Men han har ju nästan blivit som en son i huset eftersom han tillbringat mycket tid hos oss. Hoppas det blir bättre temperatur även här vid älven till veckan. Känner att jag behöver röra på mig, har varit lat sista tiden. Men då det är så kallt som vi haft så fungerar inte motionen för mig.

 

 

www.rallyfarmor.com

@

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.