Veckoblogg för v 5 -2013

MÅNDAG: Tidningsrunda och man behövde då inte frysa det var kring 1- grad. Kom lite snö under dagen, så Kjell fick ploga gården. Det blev bara tidningsrunda, för jag kände av motionen från söndagen i benhinnorna. Verkar som om det litar på att gå i skoterspår och försöka jogga var nog ganska dumt. Hade inte rätt skor för att jogga. På kvällen blev det ”Det okända”, ser det nästan jämt. Finns bara ett medium som jag inte tittar på. Rådjuret på besök och var under sovrumsfönstret på kvällen, men de andra 3 har vi inte sett på ett tag. Hoppas att de kommer tillbaka, är trevligt med flera stycken på gården.

TISDAG: Ingen motion vid tidning och posthämtning. Vi åkte till Bjurholm ganska tidigt, var på Apotek och Kjell köpte nya vara vinterskor. Är på tiden, för han har inte haft skor som har varit anpassade till vinterkyla. Sen blev det Umeå och nu ser han bra, det var på tiden att han skaffade glasögon. Vi åt lunch på Teg innan vi for hem. Pratade med Inger på eftermiddagen och det är alltid lika roligt prata med henne. Till middag blev det mat som jag längtat efter länge, men har hållit mig bort från. Nu gick det inte längre, blodbröd, fläsk och vitsås. Innan kvällsfikat blev det motionscykeln 1,5 mil.

ONSDAG: 0,4+ grader då jag gick tidningsrundan. Började snöa på morgonsidan och det blev en hel del under dagen. Gick en del under lunchen, så jag fick ihop nog med minuter. Så jag kände mig nöjd med motion då dagen var slut. Men man såg ut som en snögubbe då man kom in vid lunchen. Sen är det en stor nackdel med glasögon då det är blötsnö som driver och lägger sig i ansiktet.

TORSDAG: Milt även denna dag, blev en del smårundor. Kände inte för mera idag. Var och handlade på eftermiddagen hos Karin. På kvällen var det revision av byns kassa. Jag cyklade en stund under tiden. Så jag fick ihop rätt antal minuter med motion även denna dag. Sen blev det lite mera stickning och tittade på tv med ett öga. Det går bra att göra det då man stickar.

FREDAG: Den nya månaden började med kallare väder, -15,6 då jag steg upp. Var så trött så jag somnade om sedan klockan ringt. Blev ingen motion alls på hela dagen. Kände mig trött hela dagen. Men det är trevligt då man ser solen lysa över åkern. Var en fin vinterdag även om den var kylig. Hoppas vi får flera soliga dagar nu, känns som om man behöver det. Var till Bjurholm på eftermiddagen och handlade lite på Konsum och till apoteket. Sen blev det handling hos Karin, gjorde bort helghandlingen på en gång.

LÖRDAG: Sovmorgon kan man säga. Och så tittade solen in en liten, liten stund i köket. Hade det var klart himmel så har det blivit mer av solen. Såg skidor på förmiddagen, då vi ätit lunch gick jag till Karin och köpte lite garn. Var jätteskönt väder kring 6- grader, precis lagom kallt. Resten av dagen blev slö och slapp, stickade en hel del under kvällen. Är så bra sysselsättning då man kan ha ett öga på tv:n och ett på stickningen. Började bli kallare på kvällen igen.

SÖNDAG: 24,6- då vi gick upp, inte något man längtade efter. Solen sken och det har varit en fin vinterdag om det inte varit så kallt. Men det var säkert mildare uppe byn som vi säger. Det blev en innersittardag, har sorterat bland garner. Så nu har jag lite bättre ordning där och det är bra att veta vilka färger man har och inte har. Ringde sonen, var så länge sedan jag pratade med honom. Han längtade efter blodbröd, så jag skall skicka ner till honom. Sen ringde Lovisa, hon tyckte jag pratade som farfar. Vet inte om det var dialekten som hon tänkte på. Hon håller på att vara stor nu som hon säger, hon fyller 5 år i maj. Då är man ganska stor tycker hon själv. Och så har hon börjat dansa och fått danskläder av pappa och Linda. Nu får man hoppas att det kyliga vädret försvinner ett tag, för man har haft det nog länge ett tag nu i januari.

 

www.rallyfarmor.com

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.