Veckoblogg för v 7 – 2013

MÅNDAG: Kring 7- då jag gick min tidningsrunda. Vi for till Umeå på förmiddagen, jag skulle justera mina hörapparater. Men den högra hade lagt av helt, så jag fick en ny. Kjell var och justerade sina glasögon. Vi fikade lunch innan vi for hem igen. Då jag gick för att hämta posten när vi kom från stan, så såg jag dovhjortarna på älven. Och den ena har en jättekrona, man förstår inte hur den kan hålla upp huvudet. De hade kommit härifrån, såg det på spåren. Och vid halv sju så var de på gården, tyvärr för mörkt för att fota. Är trevligt med sådana stiliga djur inpå huset. Och så har vi ju rådjuren också som är intill huset. På kvällen blev det motionscykel och 1 mil på den. Behöver komma igång med motionen lite bättre med mera cykling. Har varit trögt för mig, att vara igång. Får hoppas jag kan få tillbaka lusten igen för att röra mer på mig.

TISDAG: Tidningsrunda och kameran var med, har haft den med även då jag hämtade posten. Men varken bockar eller rådjur behagade komma fram. Cyklade 2 mil under dagen, det blev först 1,4 mil före middagen och 6 km innan kvällsfikat med semla. Så jag kunde njuta av min semla, då jag gjort av med kalorierna på cykeln. Kjell var på den årliga bystämman och han fick sin semla där. Kvällen tillbringade jag framför tv:n såg bl.a. "Bygglov". Sen blev det att titta på kronhjortarna, är bara synd att de inte kommer på dagen. Jag vill så gärna får ett foto på den som har en fin krona. För det dröjer väl inte så länge innan han tappar den. Hade tre rådjur på gården intill sovrum och köksfönstret. Den som är ensam kom också och käkade lite.

ONSDAG: En slapp dag hela dagen. Var bara någon minusgrad och snöat lite. Gjorde inte något som var vettigt. Inger ringde på kvällssidan och det är alltid roligt höra från henne. Fick en riktig överraskning på eftermiddagen, då Kjell kom hem från affären hade en fin blomma med sig till mig. Det kändes verkligen inom mig, det var äkta. Och jag hoppas den står sig länge. Det är mycket roligare att få en blomma eller något då man inte har födelsedag, för det känns mera äkta då. På kvällen besök av kronhjortarna och ett rådjur som jag såg.

TORSDAG: Milt hela dagen, passade på att gå lite vid lunch och tog lite foton. Roligt att jämföra förra året vid den här tiden, var betydligt mera snö då än det är idag. Var och handlade lite lätt på eftermiddagen hos Karin. Hade behövt sätta mig och cykla på kvällen, men orken och viljan fanns inte. Blev go fika istället till kvällsfikat, (hur dum får man vara). Såg en del på tv på kvällen och stickade samtidigt. Både kronhjortar och rådjur var och hälsade på under kvällen. Och alla katterna var ute på altan och spanade in de stora djuren och de små söta rådjuren.

FREDAG: Behaglig temperatur även denna dag. Var ganska lat, gick lite vid lunch. Efter middagen var vi en sväng till Bjurholm. Skulle komplettera 50- års presenten till grannfrun. En kompis från Södertälje ringde, så det blev ett längre samtal med henne. Är inte så ofta vi pratar, så då vi gör det så blir det en hel del att prata om. På kvällen blev det "På spåret" final. Tidigare under kväll, hade vi 5 rådjur här på gården. Men vi hade ställt ut en balja med vatten och det blev de rädda för. De förstod inte att det var ämnat till dem.

LÖRDAG: En tidningsrunda och efter frukosten blev det handling hos Karin. Vi var och uppvaktade Windey på dagen, hon fyller inte förrän på måndag. Men de hade kalas denna dag, vi gick hem innan den vanliga tårtan. För det funkar inte så bra att äta tårta strax före middagen. På kvällen blev det en del tv och även lite stickning.

SÖNDAG: Sov en stund längre imorse, Kjell for ganska tidigt till Umeå. Han skulle hjälpa till med Ume-loppet. Jag var trött och kände jag skulle inte vakna till utan frisk luft. Det blev en 30 minuters promenad före lunchen och så gick jag upp och cyklade 5 km direkt då jag kom in. Lite senare efter lunchen blev det 5 km på cykel igen. Sen ringde jag till Lovisa, hon bakade med trolldeg med Linda. Hon är hos pappa i helgen. Då vi pratat klart så blev det en stund på motionscykeln igen, 6 km. Så jag har fått ihop 1 timme med motion idag och det är jag nöjd med. Jag måste försöka skärpa till mig med att komma mig ut och röra på mig. Då jag motionerar så äter jag inte alls lika mycket. Men det är svårt att komma ut vissa dagar, det finns bara inte ork eller lust för det. Blev en hel del tv för mig mitt på dagen. Såg både herrarnas skidskytte och herrarna 15 km på skidor. Kjell kom hem i bra tid, så det blev inte så sent med middagsmaten. Hade varit mycket skidåkare på loppet och det är jättekul att det blir så. Nu blir det ”Morden i midsomer”, och så pricka av nitlotterna på bingolotto. Men man behöver ju inte se det, man kan ju rätta lotterna på datorn.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.