Veckoblogg för v 8 -2013

MÅNDAG: Tidningsrunda och kring 6 minusgrader. Var en bra dag då det gäller vädret. Motionerade dammsugaren på förmiddagen, blev aldrig gjort före helgen. Så det var en del katthår lite här och där. På kvällen hade vi 5 rådjur på gården. Så de har kommit tillbaka igen, känns bra att de vågade komma tillbaka sedan vi tog bort vattenbaljan. Men någon Kronhjort kom det inte.  "Det okända", på kvällen så den var räddad för min del, men det var inte något bra medium denna gång.

TISDAG: Uppe lite tidigare, för jag skulle hinna lite innan det blev vårdcentralen. Löste ut Lovisas 5 års present och var och skaffade nya batterier till hörapparaterna. Batterierna räcker inte så värst länge. Vi var till Vännäs på eftermiddagen, Ulrika var med och fick hjälp också. Sen var hon och jag in till Ica och handlade lite lätt. På kvällen fick vi vackert besök, båda Kronhjortarna har var på gården. Kul att se att båda är i livet. Kände mig trött som vanligt då jag varit i Vännäs. Blev ”bygglov” för min del på kvällen.

ONSDAG: Kallt då jag steg upp klockan sju, var 23,6 minusgrader. Men solen lyste hela dagen, så det var en fin vinterdag även om den varit kylig. Var till tandhygienisten på morgonen, det blev 1½ timme där. Men nu behöver jag inte dit förrän till hösten. Ingen motion, bara den normala vägen till postlådan. Var till affären på eftermiddag och fick utgångna äpplen. Fick besök av ett rådjur vid middagstid, så jag kunde få en del fina foton av den då den var och mumsade av solrosfröna kring fönstren. Riktigt trevligt att rådjuren törs komma ända fram till fönstren på dagen också. Då jag stod och tittade på dem så började jag tänka på dem som skjuter dem. Hur kan man skjuta dessa fina djur. Och det är ju inte så mycket av dem här uppe i norr, så de borde väl kunna få leva. Men en del jägare skjuter nog bara för att döda. Sen finns det jägare som ser det fina i dessa djur och som inte känner för att döda de söta rådjuren och vackra Kronhjortarna vi har. Men en del skulle nog helst vilja se dem döda, jag fattar det inte. På kvällen lade jag ut 5 äpplen totalt och då kom det 3 stycken och de mumsade och åt av äpplena, verkade vara uppskattad. Såg då den ena var kvar lite längre och var kring fönstren där fågelmaten finns att det är en liten bock, horna börjar växa ut nu.

TORSDAG: Ingen tidningsrunda eller postrunda, för jag skulle ut med Spike under dagen. Gick en sväng med honom på förmiddagen. Sen blev det tv, kollade på skidåkningen och det gick bra för tjejerna. Men synd att inte Jönsson fick medalj. En stövare var här på förmiddagen och hade fått upp spåren efter rådjuren, känns inte bra att ha en lösspringande hund som kanske jagar dem. De borde får vara ifred nu tycker man. Vet inte vem som ägde hunden. Blev en liten tur med Spike på eftermiddagen också. Sen blev det slöande framför tv:n på kvällen.

FREDAG: Tidningsrunda och postrunda, men det blev den kortare rundan på båda. Hade känning av gallgångarna och fick ta tabletter både torsdagskväll och på fredags förmiddagen Var nog straff för att jag köpte godis och åt under torsdagen. På eftermiddagen följde jag med Kjell till Bjurholm då han åkte skidor. Då passade jag på att handla på Konsum och hämta mitt andelstips och ta ut min tipsvinst på hela 6 kronor. På kvällen var det 5 rådjur här och så ett som var ensam två gånger under dagen. Sedan var det 3 här sent på kvällen, men det kanske var från de som var 5 tidigare. Hade lagt ut en hel del äpplen som de äter med god aptit. Har arbetat om minnessidan på katterna vi haft en gång i tiden. Den har inte varit med sedan jag började om med min hemsida.

LÖRDAG: Det blev bara den normala tidningsrundan, runt gården. Var och handlade hos Karin för helgen sedan vi ätit frukost. Sedan vi ätit lunch så blev det en långpromenad i det fina vintervädret. Var flera plusgrader och solen sken på den vita snön. Gick skoterspåret ner till Ogerna och uppför brantbacken och så kom jag upp mitt i byn. Var ganska tunggått, för spåret var ganska löst. Sen gick jag stora vägen hem, tog drygt 45 minuter, men jag tog en del kort också. Var och hämtade Linn i skidbacken, där var det mycket folk. Roligt att se att parkeringen var full och de hade fått parkera efter vägen. Hoppas det blir flera sådan här vinterdagar, då skall man passa på att vara ute på dagarna. På kvällen hade vi fin besök, Kronhjortarna och de stannade i flera timmar. De sov även här ett tag, de hade legat och sovit även då Kjell sett färdigt fotbollsmatchen som slutade ganska sent. Och så var det två av rådjuren som var och smaskade i sig äpplen som jag lagt ut vid fågelmaten.

SÖNDAG: Gick upp strax efter åtta och tog en runda, var soligt och 11 minusgrader. Jag tog kameran med mig, hade hoppats att Kronhjortarna skulle vara på älven men det var de inte. Såg inte till ett enda djur under tiden. Har sett både tjejerna och killarna som tog silver i sprintstafetten. Då den var avklarad gick jag ut och gick en sväng igen. Gick ner till såghuset och så tog jag älvrundningen. Så jag fick ihop mina minuter som jag tänkt mig. Var flera plusgrader och solen sken. Då det är sådana här dagarna så är vintern skön, man hör hur fåglarna har börjat kvittra lite här och där och dagarna blir bara längre och längre, det känns bra.

 

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.