Veckoblogg för v 9 – 2013

MÅNDAG: Vaknade innan klockan hade ringt, så jag gick upp då. Blev en tidningsrunda, går älvs rundingen nu. Det är ganska tunggått och tar bättre än att gå efter en hård väg. Var 7- grader och solen sken, ett riktigt härligt vinterväder. Sen blev det flera rundor under dagen, så jag fick ihop mina minuter. Mitt på dagen var det flera plusgrader och man blev riktigt varm, kunde ta av sig vantar då man gick. På kvällen tittade jag på ”Det okända”. Och så kom rådjuren och de var tre stycken som stannade länge, sov även här en stund. Men större djuren såg vi inte till.

TISDAG: Trött och somnade om sedan klockan ringt. Ingen extra tur då jag hämtade tidning eller post. Var och handlade lite lätt hos Karin. Ringde till Inger och pratade bort en stund efter det vi ätit middag. Sedan blev det motionscykeln, körde på alla 8 växlarna. Men att försöka trampa runt på de tre högsta växlarna känns i benen. Nu blir det inte mer än 30-45 sek på 6-8 men jag klarar inte mera. Bättre än inget alls kanske, min äkta hälft säger att det stärker benen. Och kanske har han rätt, det får man väl se till sommarn. Senare på kvällen blev det ”Bygglov” för min del. Rena vårvärmen under dagen, kring 7-8 plus och det rasade snö från de flesta plåttak.

ONSDAG: Blev en tidningsrunda, men det blev ingen tur på älven. Och började vara halt på vägen, tur broddar finns. På gården var det ganska isigt. Kjell fick be Ulf om hjälp för att få bort all snö som rasat från ladugården. Milt och blåsigt även denna dag. Ringde Göteborg, var ett tag sedan jag pratade med dem. De hade inte ens lika varmt som vi denna dag. Blev ingen postrunda, kände mig trött och slö. Efter lunch blev det Skid VM på tv och det var roligt att det blev ett silver till Olsson. Hade tänkt så tomatfrö, men det visade sig att påsarna jag hade var tomma på frö. Har väl sparat dem för att veta vilken sort jag skall ha. Så det var bara att beställa några påsar från Impecta. Inga rådjur eller Kronhjortar syntes till, man saknar dem. Såg på UG på kvällen, men jag vet inte om det är någon mening i att snoka i det som varit. Det är historia, det är bättre att se framåt och så vet jag inte om jag kände förtroende för de s.k. experterna. Blodvärden är väldigt olika på oss, har en kompis som har blodvärde på 175 drygt och hon får tappa sig. Även om de nu var dopade på 90-talet, varför rota i det nu. Det var andra regler då också kan jag tänka mig. Nej sluta se bakåt och se framåt istället. Jag tror inte på allt som skrivs och sägs på tv heller. Folk har så lätt att döma av vad som skrivs och sägs i massmedia. Det är inte sanning allt som skrivs, en del är vinklat för att få folk att läsa och titta på tv.

TORSDAG: Milt även denna dag. Börjar bli halkigt på vissa ställen, så är det broddar på stövlarna igen. Var trött i morse då jag vaknade, så det gick sakta då jag gick en sväng och orkade inte gå min ordinarie tidningsrunda. Hela kroppen var som en blyklump kändes det som.

FREDAG: Ny månad igen, tiden går för fort ibland tycker man. Trög dag, har inte haft så pigga ben under dagen. Så det blev bara en kort tidning och postrunda. Har sett på skidstafetten från VM och roligt att det blev ett silver till killarna också. Norge är bara bäst, så dem kan ingen göra något åt. Inger ringde och det är alltid roligt att prata med henne. Cyklade 12 km i kväll, men benen var tunga som bly och fick mjölksyra bara efter någon kilometer. Får hoppas att benen känns piggare i morgon. -16 grader på kvällen och kylan kom tillbaka.

LÖRDAG: Blev mycket tv under dagen. Var och handlade både hos Karin och på Konsum sedan vi ätit frukost. Och så hämtade jag mitt andelstips, där vi fick 10 rätt, så det blir nog 20 i burken om man har tur. Jag hade hoppats på att kunna fara till Bäwern på kvällen för att höra på Jerry Lee Lewis syster. Men vi fick främmande, så jag var hemma. Det var också ett riktigt busväder, så jag ville inte köra dit själv. Men det är nog inte meningen att jag skall få se och höra henne , det känns så i alla fall. Fick en del snö och det blåste ganska bra och drevade. Kronhjortarna var uppe på gården, men det var nog för lite mat så de gick vidare.

SÖNDAG: Kjell väckte mig strax efter halv nio. Då var frukosten framduken, han hade gått upp och sett starten på Vasaloppet. Blev mycket tv under dagen även för mig, såg både Vasaloppet och 5 milen. Johan Olsson var en värdig guldmedaljör. Var inte ute på hela dagen. Då det var klart med skidåkningen blev det tv även på kvällen. Prickade av nitlotterna på bingo lotto och så blev det ”Mord i Midsomer” på kanal 8. Blev ordentligt kallt på kvällen var 24,8- då man gick och lade sig. Men det gör inte så mycket om det är kallt på natten, för solen värmer en del då den får vara framme. Hoppas det blir bra väder under sportlovsveckan, så det blir mycket folk i skidbackarna.

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.