Veckoblogg för v 12 -2013

MÅNDAG: Blev en liten sväng på morgonen då jag hämtade tidningen och temperaturen har var bra under dagen. Var till Bjurholm i eftermiddag och handlade lite lätt och var och löste ut medicin, vill passa på då jag har frikort. För den mesta av sorterna är av dyrare slag. På sen eftermiddagen var en av Kronhjortarna på älven, så jag gick ner och fick några foton på den. Lite synd att man inte har bra objektiv för att ta på längre håll. Cyklade 1 innan kvällsfikat och det var verkligen tungt i benen. Senare på kvällen blev det tv för mig ”Det okända" men jag somnade de sista minuterna, så jag såg inte slutet. Men det var bevis på att det inte var något bra program.

TISDAG: 24- som kallast under natten, bara korta rundor vid tidning och posthämtning. Vi var till Vännäs på eftermiddagen och fick hjälp med onda muskler och kotor som sitter lite snett. Då vi kom hem så var båda kronhjortarna på älven, så vi åkte hem och hämtade kameran. Och så kunde jag ta kort från bilen, för de är inte rädda för bilar. Om jag gått ner så är det inte säkert de varit kvar så jag hade fått dem båda på bild. Trött på kvällen, så det blev att slappa framför tv:n. Men det var ”bygglov”, så det var rätt program för min del. 7 rådjur här på kvällen samtidigt, trevligt med så många på en gång. Men nu är äpplena slut, så jag hoppas jag får tag i mera hos Karin.

ONSDAG: Kylig natt 20- som kallast, men dagen blev hyfsad. Kände inte för att göra något alls, blev bara korta rundor då jag hämtade tidning och post. Men eftersom jag gick 5 gånger så blev det ändå en del minuter. 5 Rådjur på besök på kvällen, men såg inte till några Kronhjortar. Fick en cd skiva med Jerry Lee Lewis med country låtar, kanon bra. Skulle haft en till likadan så jag kunnat ha en i bilen också.

TORSDAG: 19,8- som kallast, men blev fort bra temperatur men tyvärr blåste en del så det kändes inte så skönt ute. Gick en sväng då jag hämtade tidningen, sen blev det korta rundan då jag hämtade posten. Tog mig i kragen och städade bort där frysboxen stod och så slängde jag en del halvtrasiga kläder som Kjell haft i skogen, de hade hängt nog länge i källartrappan.

FREDAG: 18,9- grader som kallast under natten, men solen var framme hela dagen. Men tyvärr så blåste det en hel del, så trots att det bara var kring 2- under dagen så kändes det mycket kallare. Det gick inte vara utan mössa i alla fall. Gick en tidningsrunda på morgonen, sen blev det hundpromenad med Spike på förmiddagen. Försökte gå en hel del under dagen, för jag åt våfflor till middag. Och upptäckte att det är nästan som halva dagsransonen med kalorier i 4 våfflor. Ändå så hade jag inte grädde till, men gott var det. Inger ringde på eftermiddagen och det är alltid lika trevligt. Såg skidor från Falun, både tjejerna och killarna. På kvällen kom det 5 rådjur, men Kronhjortarna syntes inte till då vi var vakna i alla fall.

LÖRDAG: Fin vårvinterdag, gick en liten sväng då jag hämtade tidningen. Efter frukosten så blev det handling för helgen, blev både Konsum och Karin. Löste ut min bingolotto vinst på 100 kronor, var nog den enda vinsten där detta år. Marcus ringde till farmor före lunch och det värmer alltid farmors hjärta. Det är en fin kille, med hjärtat på rätta stället och tänker förståndigt på alla sätt. Han är en vuxen och ansvarsfull man nu och det gör farmor glad. Såg skidor från Falun, sen blev det en promenad i det fina vädret. Var och uppvaktade Ulrika med en liten blomma och lite pengar. Såg på ”Fångarna på fortet på kvällen”. På kvällen kom det rådjur, är inte säker på om de var 3 eller 4 stycken. Men två stannade kvar ganska länge och låg och mådde gott vid ladugården.

SÖNDAG: Sov länge, men det är söndag så då får man göra det. Tyckte det var så fint väder ute, så jag tog på mig löparskorna. Sen fick Kjell köra mig 2 km från affären. Provade att jogga, men det fanns det inte ork för. Benen var tunga och kroppen är tung och orken dålig. Men det var i alla fall skönt väder. Är skönt att kunna vara ute med lättare skor igen. Men man blir besviken på sig själv att man låtit kilona komma tillbaka. Är huvudet dumt så får kroppen lida sägs det och det stämmer allt ganska bra. För trots att man vet att det är lätt att dra på sig kilon så äter man ändå helt galet. Och inte sjutton äter jag för att jag är hungrig många gånger, man äter för att man är trög och inte tänker vettigt. Såg på skidåkningen från Falun. Kul att Kalla fick sig en medalj på hemmaplan. Nu ikväll blir det Bingo Lotto och så blir det ”Mästarnas mästare”, gillar det programmet.

 

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.