Veckoblogg för v 27 – 2013

 

blogg v 27-13

MÅNDAG: Fin sommardag hela dagen. Var riktigt lat hela dagen. Kände inte för att göra så mycket, men vattnade växthuset och fyllde på vatten i tunnor, dammen och krukor så jag har vatten ett tag igen. Gick de kortare rundorna och sent på kvällen var jag ute på ”Heja”, blev 1,5 km spåret. Men båda benen var som cementsäckar och ryggen ville inte heller riktigt vara med. Så det blev en jobbig tur, men jag fick i alla fall ihop mina minuter totalt för dagen. Trodde det skulle bli svårare att somna då jag varit ute så sent och motionerat, men det blev inte alls så. Kanske man skall vara ute senare, ska prova en annan gång också. Då ser man om det bara var tillfälligt. Såg lite på tv innan det var dags att gå i säng. Finns ett program på Animal, som heter ”Min katt från helvetet”, brukar se det om jag får chansen.

TISDAG: Vaknade till regnet och det höll på hela dagen kan man säga. Blev bara den lilla rundan då jag hämtade tidning och post. Sen blev det en tur till Bjurholm på ef.m. för att lösa ut mina gummistövlar som jag skickat efter från Stadium. Det behövs sådant på fötterna då det är en regndag, de jag hade tidigare var väldigt otäta. De behövde bara se regndroppar så blev man blöt i dem. Så det blev en riktig stugsittardag, på kvällen blev det ”Mord i Midsomer”. Det är höjdpunkten på tisdagskvällen då det är sommar.

ONSDAG: Gick min lilla runda då jag hämtade post och tidning, men det blev inte mycket mera heller med motion. Vedköpare under dagen, så gubben hade en del att göra. Sol med blåst, men vad gör det att det blåser. Det regnade ju inte. Vi var till kyrkan på kvällen och hörde på Noblez och barnen. Linn var med, så det var därför vi for. De var jätteduktiga barnen och Isabell och Bengt är alltid bra. Då vi kom hem blev det kvällsfika, sen slappande framför tv:n.

TORSDAG: Inte något bra väder under dagen. Men vid fyra tiden på morgonen då sken solen, så jag trodde den skulle göra det då man steg upp också. Men det var mulet under dagen men på kvällen så kom solen fram. Så det blev en ganska fin sommarkväll även om det inte var någon större värme. Gick på affären före lunch och det regnade lite då jag gick hem. Men jag behövde inte bli så blöt. Var skönt att få röra lite på sig. Kjell han var och spelade golf med andra medlemmar, så det blev ganska sent innan vi fick äta middag. Men det är bra att han har något att göra. Tog redan på den rena tvätten jag hade, så nu är allt tillbaka där det ska ligga, i garderoberna. Blev lite tv på kvällen också, ser en hel del på en kanal från 4:an där det är mycket verklighets berättelser och mycket kriminalfall. Gjorde det även denna kväll.

FREDAG: Kvavt och ganska trist väder på dagen. Ont i smalbenet så det blev inte mycket till rundor då jag var till postlådan. På eftermiddagen handlade jag hos Karin. Sen på kvällen skulle vi fara och se ev. vackra bilar. Men det blev ösregn, så vi tankade bara bilen och så var jag in till Konsum och köpte lite som inte Karin hade. Löste ut ett paket med nya jeans också och så köpte vi oss go fika. Det var bara en jänkare, då vi åkte hem. Jag är inte intresserad av traktorer så det var bättre att fika gott och så ”Skärgårdsdoktorn”. Får hoppas man kan ta en tur till Lycksele på motorveckan i stället, då får man se vackra bilar.

LÖRDAG: Fin sommardag, lämpligt varmt och soligt för marknaden. Vi for upp tidigt, var och köpte blommor och satte nytt på graven. Sen blev det marknaden, med 3 sura remmar och fika på hembygdsgården, och så några lotter. Var mycket knallar, ovanligt mycket och mycket folk då vi for hem. Vi åkte hem då det började bli trångt bland stånden. Men det fanns inget som jag hade lust att köpa bland knallarna. Var in till Konsum innan vi for hem och köpte lite grillade kyckling. Kände för att ha lättvindig mat denna sommardag. Då vi ätit middag så började jag baka matbröd. Det blev rosenbröd och tekakor. Var less och ont lite här och där efter bakningen. Blev tv en stund innan John Blund kom.

SÖNDAG: Kjell gick upp vid sextiden, han åkte hemifrån vid 06:45. Men då var jag för pigg att somna om, så gick jag upp. Och åt min frukost och började baka, då jag tog en påtår under tiden degen till mjukkakorna jäste då funderade jag vad det var för fel på mig. Gå upp och baka tidigt en söndagsmorgon, det är ju inte friskt. Då klockan var strax före halv elva hade jag bakat klart. Testade att göra några gifflar med hjortronsylt i och de blev riktigt goda. Blev bara några stycken denna gång, men det blir flera nästa gång jag bakar vetebullar. Kjell tyckte de var goda, så jag fick godkänt. Så nu har vi 3 olika matbröd i boxen och kaffebullar. Borde räcka ett tag tycker jag. Vattnade i växthuset och planterade ut tagetes i en kopparkittel där jag haft penséer, men de hade gjort sitt för i år. Pratade med Lovisa en stund, men det blev inte så där långt samtal, hon skulle spela Fia med Knuff. Men det spelar ingen roll att det inte blir så långa samtal, roligt att få höra rösten på henne i alla fall. Kjell kom ganska sent från Norrmjöle. De hade fått mat där som ingick i startavgiften, så han hade ätit och var mätt då han kom hem. Tyvärr har jag inte fått nog med motion ute denna vecka. Får hoppas jag lyckas bättre nästa vecka, men man får nog lite av den varan även då man bakar i flera timmar, så jag har inte suttit på en stol även om jag inte varit på terrängbanan eller efter vägen.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.