Veckoblogg för v 28 -2013

blogg28-2013

MÅNDAG: Sol men blåst under dagen, bra torkarväder. Upptäckte att gubben hade namnsdag, så det blev en trisslott och en rulle center med lakritssmak. Och eftersom det smakade lakrits så var jag inte och provsmakade. För lakritssmak eller doft gillar jag inte. Var och klippte mig på eftermiddagen i Bjurholm, var en hel del hår på skallen. Då jag kom hem blev det samtal med Marcus, han får fortsätta jobba på volvo om han klarar hälsoundersökningen. Man måste genomgå en sådan, det är väl för att de inte skall anställa folk som riskerar att bli sjukskrivna. Skrämmande tycker jag, men jättekul då ungdomen får ett jobb. Det är inte så lätt för de unga att få en tillvidare anställning idag. Sen blev det bärskogen, vi var och plockade hjortronen som fanns på vårt ställe och det var en del som var övermogna också. Det är verkligen tidigt, blev nästan 5 kg dygt 2 kg mer i år på stället. Men jag vet inte om jag kommer sälja det mesta. Frös in nästan 4 kg, för att vänta tills man får veta vad priset är. Men ryggen mådde då inte bra efter plockningen. Bärplockningen fick bli min motion för denna dag.

TISDAG: Långt till backen denna dag. Kokade sylt av knappt 1 kg hjortron. Ringde om priset på hjortronen, det var 50 kg /kg denna dag. Så våra bär får stanna kvar i frysen ett tag till i alla fall. Säljer inte bären för det, då gör jag hellre sylt av allt. Var och skjutsade Linn till Balsjö på förmiddagen. Och passade på att lösa ut en paket och hämta tipslappar.

 

ONSDAG: Kjell gick upp ganska tidigt, han skulle fara på golfbanan i Bjurholm där det var tävling. Så jag valde ligga kvar till klockan skulle ringa i normaltid. Men stängde av den och sov 2 timmar längre. Kändes som jag hade behövt sova ännu längre. Men blev lite piggare på förmiddagen då jag gick ut en stund. Blev ganska bra med minuter trots allt. Vattnade i växthuset och sedan satte jag mig framför datorn och fört över filer till Usb minne. Så jag inte tappar bort något viktigt för mig. Men har slut på dem nu, så jag fick inte över fotona som jag hade tänkt. Har beställt flera, så jag kan ha dem här i morgon om jag har tur. Fotona är viktiga idag, eftersom man inte får igen dem och datorn pajar. Och har mycket på både barnbarn, barnbarnsbarn och katter så vill jag inte tappa dem. Kjell for och kollade efter hjortron och kom hem med en 2 kg:s hink med bär. Så nu har vi mera i frysen. Men jag avvaktar priset, för man säljer dem inte hur billigt som helst. På kvällen var det fint väder, solen sken över åkern.

 

TORSDAG: En normal morgon för oss båda. Då Kjell for på torsdagsgolfen så for jag på en motionsrunda till Ogerna. Var segt i benen, men jag kom hem i alla fall. Och så blev det några postrunor, så jag fick ihop mina minuter med motion. Och så fick jag hjälp med datorn, så den började sköte sig bra igen. Var rädd den höll på att lägga av, men det blev lite rensning och så repade den sig. En fin och solig, blev städning under dagen också, blev lite då och då. Men till slut blev det klart. Kjell skakade mattorna då han kom hem och jag fixade resten.

 

FREDAG: Trött då klockan ringde, sov inte särskilt bra under natten. Hade tid på vårdcentralen på förmiddagen, nu vet jag nog varför jag får ont i benet med värken. Skall smörja och vila, blir det inte någon lindring skall jag få en kortisonspruta. Och jag vet att få en sådan gör sabligt ont, men jag tar det om jag bara får bli bra. Kjell var och plockade drygt 2,3 kg hjorton. Väntar på att priset skall stiga, sälja för 50 kr/kilot känns inte så bra. Frös in även dessa bär så man får se hur det blir framöver. Fortsatte med att föra över från datorn till Usb minnen, fick de nya med posten. Känns bra att få in bilderna på ett säkert ställde i alla fall. Korten kan man aldrig få igen om något händer.

 

LÖRDAG: En riktig datordag, satt hela dagen och förde över foton från datorn till Usb minnen och kopierade alla filer jag är rätt om och tog bort dem från datorn. Hade mycket foton märkte jag och var roligt att gå igenom dem också. Man glömmer verkligen lätt såg jag. Kjell kom hem ganska sent efter den dag i Sörfors. Var med Ulrika till Bjurholm och hämtade mitt andelstips och köpte mjukglass. Pratade med Marcus på dagen.

 

SÖNDAG: Vi har varit gifta i 29 år idag. Men vi gjorde inte något denna dag, bjöd Ulrika på lite tårta och bullar bara, hon var ju med denna dag så det passade bra. Vi brukar fara ut och äta och göra något trevligt, men i år väntar vi med det till på tisdag. Innan vi skulle ta go fika till lunchen så blev det en motionsrunda för min del. Vattnat i växthuset och fyllt tunnor och damm med vatten, så nu klarar man sig ett tag med vatten igen. Skönt att slippa allt krångel med pumpen och så behöver man inte vara orolig då man har gubben i slänten och det är mycket värt. Nu blir det tv resten av kvällen, skall se en dokumentär som börjar 21:15 ”utan armar och ben” heter den.

 

www.rallyfarmor.com

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.