Veckoblogg för v 29 – 2013

blogg29-2013blogg29a-2013

MÅNDAG: Regnade lite lätt då jag hämtade tidningen. Blev en postrunda, sen blev det en tur lite senare på dagen. Var en lat dag, gjorde inte så mycket vettigt på hela dagen. Slöade en del framför tv:n. Försökte komma i säng lite tidigare, men att somna på beställning är svårt. Vägde Petter och det gjorde mig ännu mera orolig, han äter minst av alla tre men tyvärr väger han mest. Får försöka med att annat foder igen och dra ner ännu mera på grammen. Mulet och trist väder blev det innan dagen tog slut.

TISDAG: Uppe med tuppen 04:45 ringde klockan, det är man inte van vid. Och hade svårt att somna på måndagen så det blev inte många timmars sömn. Vi var i Bjurholm 05:30, sen bar det av till Vilhelmina. Sture, Lisbeth, Kjell och jag var på dagsresa till Saxnäs med besök på Ricklundagården, Norgefarargården i Klimpfjäll, Fatmomakke med guidat tur. Var trevligt och vi var 10 stycken och det var precis lagom. God lunch på Norgefarargården, värld värd ett besök dit och äta, fika 2 gånger under resan. Så man fick verkligen valuta för pengarna. Vi avslutade med sen middag i Åsele innan vi for hem till Bjurholm och Agnäs igen. Trött och värk i benen, men jag kände mig nöjd då John Blund kom.

ONSDAG: Sov gott under natten och somnade nog snabbt också. Då jag vaknade var det sol och betydligt varmare än det var på tisdagen. Blev en solig och fin sommardag, var lat på förmiddagen gick genom alla foton jag tog under dagsturen. Var och handlade lite hos Karin innan lunch. Och gick min tidningsrunda och en kort postrunda. På eftermiddagen blev det en promenad med Spike, han verkade glad över att se mig. Trodde han glömt mig, för det var ett tag sedan vi två var ute på promenad. Men glädjen försvann efter promenaden då värken i benet kom tillbaka. Inte roligt att försöka röra på sig och så får man alltid ont efteråt. Slängde ett par sommarblommor som jag glömt vattna, har säkert få dem att piggna till om jag provat ge dem vatten. Men de var inte så fina innan de blev uttorkade så de fick hamna i komposthögen. Såg på tv på kvällen, såg repris på Morden i Midsomer på kanal 3.

TORSDAG: Ringde vårdcentralen direkt på morgonen, så jag fick telefontid snabbt och även tid hos doktorn på eftermiddagen. Blev bara de kortare post och tidningsrundorna. Men det är nog svårt att göra något åt värken i benet. Får väl sluta med motionen och bli en riktig soffpotatis, känns så just nu. Åt ett skrovmål till middag, men humöret blev inte bättre av det. Kvällen blev framför tv:n, var en del bra program som tur var. För jag kände inte för att göra något vettigt sedan jag kom från Bjurholm.

FREDAG: Trött på morgonen. Var och gick de kortare rundorna då jag hämtade posten och tidningen. Kjell for till Golfbanan och jag fastnade framför tv:n på eftermiddagen. Kjell kom hem sent från golfbanan, så det blev inte middag förrän vid 19:30, men då kunde man skippa kvällsfikat. Kände mig halvspak på kvällen, blev lite tv innan John Blund kom.

LÖRDAG: Sov länge i morse, var Kottes insulinlarm som väckte mig och då är klockan nio. Åt vår frukost och så blev det en tur till Karin och handlade in lite till bakning. Sen blev det Nordmaling och marknaden, men vädret var inte det bästa. Och jag tycker det var betydligt mindre knallar än det brukade, sakande en del bl.a. sådana som säljer skivor. Blev en tur in på djuraffären, köpte en batteridriven råtta till katterna och så tuggpinnar som jag skall ha då jag skall gå ut med Spike. Kjell kastade bollar, så jag fick en mysig apa och som blir min maskot. Och så det viktigaste på Nordmalings marknaden, konditoriet och go fika. Regnade en hel del då vi for hem, så knallarna hade inte tur med vädret denna dag. Sedan vi ätit middag och diskat bort, så bakade jag mjukkakor. Det var slut i frysen av dem, är ju Kjells favoritbröd så det tar alltid slut tidigare än allt annat matbröd. Såg ”Morden i Midsomer” på kanal 8.

SÖNDAG: Hörde under natten att Petter lekte med sin ”nya råtta” jag köpte i Nordmaling. Men det var tur att jag inte visste att det var inte den råttan han lekte med. För då jag gick in i datorrummet så låg där en död näbbmus. Vet inte om den var död då han lekte med den, eller om den har kilat in där och självdött. För dörren är stängd och det är bara en springa mellan golv och dörr. Men han kan ha petat in den under leken. Vi hade tur, för ibland kommer han upp i sängen med små leksaker. Så nu får altandörren vara stängd under nätterna, jag vill inte riskera att få in en råtta i sovrummet då man sover. Har varit lat idag, men sedan vi ätit middag gick jag till Ogerna och tidningsrundan. Så jag har rört på mig, och fått ihop de ordinerade minuterna. Har blåst hela dagen och man tycker inte det känns som sommar i alla fall. Och kvällarna håller på att vara ganska mörka, hösten är på väg fort känns det som. Veckans bästa dag var tisdag då vi var på resan. Kul att få göra något annorlunda någon gång.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.