Veckoblogg för v 30 -2013

blogg30-13

MÅNDAG: Kjell gick upp före mig, han skulle till Norsjövallen så han fick åka tidigt. Jag gick upp i vanligt tid. Då jag läst tidning och ätit frukost och druckit kaffe så blev det grundlig städning av dator rummet. Kastade allt som ”kan va bra att ha”, för det är sällan det är bra. Nu åkte kanske lite extra i sopsäcken, men lika bra rensa en gång extra. Annars spar man på saker allt för länge. Blev tvättning av fönster också, även i tv rummet, det blev aldrig i våras ” tror jag”. Körde igång en tvättmaskin och hängde ut tvätten, är bra torkar väder då det blåser. Senare på eftermiddagen skjutsade Ulrika mig så jag fick hämta igen däcket som det var punka på. Köpte mig lite onyttig mat hos Karin, för det blev sen middag för Kjell och det var bara mat över för en person sedan söndagen.

TISDAG: En riktig sommardag, var ganska varmt redan då jag hämtade tidningen. Kjell han har roat sig med att skotta bort näver och annat som blivit kvar efter veden. Hängde ut den nya rena tvätten och tog in den torra. motion. Åkte med Kjell till anslagstavlan och gick hem och gick rundingen vid grannen och med tidning och postrundor så jag fick ihop mina 30 minuter. Ingen värk i benet efter promenaderna, kändes nästan overkligt. Såg en hel del tv på kvällen, det var mycket djurprogram.

ONSDAG: Sommardag även denna dag, var drygt 19 grader då jag hämtade tidningen 08:15. Gick mina post och tidnings rundor flera gånger så jag fick ihop mina 30 minuter och inte ont i benet. Kanske det är nya medicinen och salvan jag fick ta från Ulrika som gjort att det blivit bättre. Är glad för varje dag det går att motionera utan att ha ont. Vattnade i växthuset, blev en del vattenkannor som jag bar dit och så fyllde jag på vatten i alla kärl.

TORSDAG: Sommar även denna dag, var och handlade lite lätt på förmiddagen hos Karin. Sen vattnade jag i växthuset och sedan jag sett lite tv efter lunchen så gjorde jag en bulldeg. Gjorde 1½ sats, hade hittat ett recept i Allers som jag tänkt prova. Och nu passade det bra då Karin hade favorit jordgubbarna, det är ortens, kommer från Stensvattnet. Man skulle ha margarin, rörsocker strö, färska jordgubbar och vit choklad som fyllning. Jag provade att göra med hjortron och hjortronsylt också och de blev också goda. Men värken i benen kom som ett brev på posten efter bakningen. Kanske inte konstigt för man står ju ganska mycket under tiden. Kjell kom sent från Golfbanan, jag hade redan ätit min middag. Och på kvällen blev det att prova bullarna och de blev godkända av ”gubben”.

FREDAG: Varmaste dagen i sommar tror jag. I skuggan var det nästan 27 grader vid 14 tiden. Var ganska lat, men gick mina rundor så jag fick ihop mina minuter. Men det var lite tyngre luft denna dag. Var till Bjurholm och hämtade mitt andelstips och tankade bilen och handlade lite lätt hos Karin innan jag for hem. Kjell var och hjälpte grannen med veden. Vattnade i växthuset och ätit min första tomat. Det är mycket tomater på varje planta, så jag lär nog inte orka äta upp allt själv. Var en varm sommarkväll, 19 grader klockan 21:30.

LÖRDAG: Ytterligare en varm och fin sommardag. Var och handlade från morgonen, sen blev det auktionen här i byn i flera timmar. Fick mig en ny docka till min samling i alla fall. Hade tänkt ropa in en stor tunna att ha vatten i, men jag hann inte tillbaka innan det var för sent, den hade gått för 30 kr. Den hade varit bra att ha vatten i till växthuset. Var en sväng till Bjurholm till Konsum och handlade lite snabbmat. Då man inte vet när Kjell kommer hem så var det bra att ha sådan mat till middag, men han blev inte så sen som jag trodde. På kvällssidan var jag till terrängbanan och gick den kortare sträckan, försökte jogga lite men det gick trögt. Vattnade i växthuset då jag kom hem, sen blev det Morden i Midsomer på kanal 8.

SÖNDAG: Sov länge, lite för länge men jag var trött. Innan lunch fick jag Kjell med mig till terrängbanan, vi gick 2,3 km banan. Men det var riktigt kvavt och varmt då och det kändes som rötluftsväder. Blev less i både ben och kropp, men fördelen var att jag inte fick värk i benen. Är kanske så att medicinen börjar göra verkan på mig, om det ändå vore så. Och så har myrorna kommit tillbaka till växthuset, vet inte hur jag skall kunna utrota dem. Finns det något bra sätt att få dem försvinna utan att tomatplantorna tar skada. Diesel är bra det vet jag, men inte något man vill slå på jorden där jag har tomaterna. Det hjälper inte med att hålla jorden fuktig heller, för bara efter ett dygn är de varelserna tillbaka. Om någon vet något effektivt och bra så vill jag gärna veta.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.