Veckoblogg för v 31-2013

blogg31-13

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, jacka på då man hämtade tidningen. Sen kom regnet som vi så väl behövde. Regnade sen hela dagen nästan. Men det är bra då det inte kommer störtskurar i alla fall. Var till Bjurholm på eftermiddagen och gjorde ärenden där. Det blev en hel dags vila från motionen och det var kanske bra det. Senare på kvällen var vi och uppvaktade ”Lillpigan” Mia som blev 21 år. Tänk att hon blivit så gammal, tycker det inte var länge sedan hon och Marcus lekte här hos oss. Men även barnbarnen blir äldre, det är inte bara vi gamlingar som blir det. Och som vanligt är det för god fika hos Ulrika och flickorna, god tårta som vanligt. Som vanligt så fikar jag för mycket då jag är hos dem. Tur att de inte fyller år varje månad, om man tänker på vikten.

TISDAG: Mulet och trist och regnigt väder hela dagen, gick min korta tidning och postrunda mer blev det inte. Var till Bjurholm på förmiddagen och köpte dammsugarpåsar. Inger ringde och det blev ett glatt avbrott i den gråa vardagen. Och så ringde ”lilldrängen”, han var på läkarundersökning för ett jobb. Håller tummarna att han får det. Kjell kom hem från tisdagsgolfen, det regnade för mycket tyckte han. Så det blir en soffkväll framför tv:n och en halvdålig film på TCM.

ONSDAG: Det blev en fin dag efter allt regnande. Vattnade och försökte döda myrorna, blev en burk myrr, men jag vet att det hjälper inte. Sista dagen med kolhydratrik mat, så det blev chokladkaka, 1 styck palt, potatis och matjessill till middag. Bullar på kvällen och mjukbröd. Det var mitt avskedskalas till kolhydraterna. Tog en längre promenad på kvällen. Hade tänkt följa med Kjell och gå några hål på golfbanan, men kom på att det är för mycket uppför och det pallar inte ryggen med. Så jag gick min egen runda och det var skönt väder för det.

TORSDAG: Ny månad och nya matvanor. Kanske kan det bli en fin sensommarmånad om man har tur. Blev en konstig frukost, är van att ta fil på morgonen men nu är det slut med det. Det blev ägg och makrill på hårt bröd i stället och ingen tidning till kaffet. Men den kom några timmar senare, då blev det en extra kopp kaffe. För kaffe måste man ha till tidningen. Sålde 4 kg hjortron till Norberg, Lotta hämtade dem innan hon for hem. Kjell skakade alla mattor innan han for och så fick jag städa i min egen takt, blev ett par kortare rundor också under dagen. Så jag får vara nöjd med motionen, man får ju motion av att städa också. Ringde till sonen, var så länge sedan jag pratade med dem där nere i Göteborg. Och senare på kvällen ringde Lovisa så jag fick prata med henne. Lovat skicka ner hennes favorit klänning som hon fått ärva efter Linn, det är hennes prinsess klänning. Och det är bättre hon får ner den så hon får använda den ofta. Inger ringde på kvällssidan och det är alltid lika kul att prata med henne. På kvällen kände jag mig trött och slö, men det är bra kriminalfall på 4 fakta på torsdagskvällar så det blev tv fram till elva för oss.

FREDAG: Var och fin sommardag även denna dag. Gick mina tidning och postrundor. Då jag var och skulle slänga bort blad och ogräs från växthuset så upptäckte jag att vi hade en hel del hallon runt knuten. Jag tänkte äta direkt från buskarna, men då såg jag att det var en hel del hallon, fick några deciliter som jag tog in, men jag åt nog direkt från buskarna några också. Handlade på eftermiddagen både på konsum och hos Karin. Klockan 21:20 så for Kjell och jag till Agnsjön och så fick jag se en av mina tonårsidoler. Tog kameran med mig, för jag ville ju få foton på ”Hep Stars” idolen. Men jag hade inte tänkt på att kolla upp batteriet i kameran under dagen, det var tomt. Snacka om att vara klantig, så jag fick använda mig av mobilen och med den blir det dåliga kort på kvällen. Så jag fick inget bra foto av Svenne Hedlund. Men det var roligt höra de gamla låtarna, men saknade några. Men man kan ju inte hinna sjunga allt på drygt 1 timme. Var roligt att Kjell följde med, vi var hemma vid midnatt.

LÖRDAG: Solig och fin dag, gick min tidningsrunda på morgonen. Innan lunchen blev det en längre sväng, var skönt ute då och jag blir aldrig hungrig efter en långpromenad så det passar bra att ta den före lunchen. Var ett bra tag sedan jag tog turen jag gick denna dag och det som var roligt är att jag kände inget i benet efteråt. Kjell kom hem i vettig tid från golfbanan, så vi fick äta tillsammans. På kvällen blev det repris av ”Morden i Midsomer” på kanal 8. Och så blev det att se på speedwayen, gillar den motorsporten. Men det blev extra länge denna kväll pga. omstarter mm. Så klockan hann bli mycket innan man kom i säng även denna kväll.

SÖNDAG: Trött i morse och sov länge, hade ingen klocka på ringning. Tur att katterna väckte en och ville ha mat. Fin sommardag även denna dag. Har känt mig lat hela dagen. Men efter finalsimningen så blev det terrängbanan. Det blev 2,3 km banan och Kjell följde med mig som moraliskt stöd. Försökte jogga lite efter den, det är tyngre luft där tycker jag än här hemma, så ute på terrängbanan kändes det som rötluft. Vattnade i växthuset sedan vi kom hem och plockade in några tomater. Det är gott med solmogna tomater på en hård smörgås. Har varit en tuff dag med hungern, men jag vet att inom ett par dagar kommer det kännas bättre. Och sötsug bl.a. blir mindre efter ca 1 vecka. Det är alltid jobbigast de första två veckorna då man går över till mindre med kolhydrater. Men jag ser redan minskning på vågen efter 4 dagar och det sporrar då man ser att det händer något. Får jag fortsätta med att inte ha ont då jag motionerar så går det ännu bättre. Så det är bara att hålla tummarna att det forstätter bra framöver med motionen.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.