Veckoblogg för v 32- 2013

blogg32-13

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, men den ringde en kvart tidigare. Kjell skulle upp lite tidigare denna morgon. Jag låg kvar till ordinarie tid. Sen blev det tidningshämtning och frukost. Hade inget bra alternativ hemma till frukost, så det fick bli filtallrik. Men det är inte så mycket kolhydrater i den trots allt så det saboterar inte för mig. Gick till affären på förmiddagen, skulle ha lite lämpligt som får plats i ryggsäcken, gick vägen dit och åkern hem. Tur jag gick på förmiddagen, för det blev betydligt varmare på eftermiddag sidan. Fick ge Kotte extra medicin för sin tarm, man ser på honom då han behöver extra. Och det är bra om det inte blir för jobbigt för honom, för då kan han få ont i sin rygg och det vill man undvika. På eftermiddagen gick jag upp på vinden för att leta efter tapeter till köket uppe, men det fanns inga rester kvar där tyvärr. Ulrika har fått ta det kylskåpet som var efter Nils och Henny och hade hoppats det fanns rester kvar sedan Nils och Henny tapetserade köket, men så var det. Så jag får väl måla där istället eller hitta på en annan lösning. Kände mig trött på kvällen, så jag slappade framför datorn och spelade en massa bra musik på youtube. Gillar den kanalen, för där kan man verkligen hitta låtar från förr.

TISDAG: Varm sommardag och soligt. Gått mina tidning och postrundor. Hittade mera hallon på gården så jag fick ihop några deciliter igen, det blev mitt kvällsfika. Började riva lite trasiga tapeter på övervåningen. Hittade tapeter som vi hade kvar och det räcker för att åtgärda hålet efter kylskåpet och göra som en ny fondvägg. Men jag hann inte det jag hade tänkt göra, för Linn spelade fotboll på kvällen och jag ville följa med och se barnen spela, de vann med 3-1. Har haft tur har varit på tv matcher och tittat och båda gångerna har de vunnit. Kände mig slö på kvällen och kom i säng i vettig tid också för en gång skull.

ONSDAG: Var en slöar dag gick bara mina rundor då jag hämtade post och tidning. Hade tänkt mig på terrängbanan på kvällen. Jag höll jag på att glömma bort att Isabell och barnen sjöng igen i kyrkan. Linn var med så därför for vi upp även denna gång. Hade hon inte varit det, så har det blivit terrängbanan för min del. Hittade en säck med påslakan, underlakan och örngott på vinden. Så Kjell fick bära ner den i källaren så att jag kunde tvätta upp allt som var där. Varför jag har burit upp så riktiga lakan dit, det får jag inte inne i skallen. Men nu ska de komma till användning. Kjell plockade ner från väggen så jag kunde börja med tapetseringen och få till någorlunda det som var trasigt och där det fattades tapeter sedan vi tagit bort kylen därifrån.

TORSDAG: Var igång hela dagen, gick upp till övervåningen direkt sedan Kjell for till Golfbanan för torsdagsgolfen. Skulle tapetsera det som behövde åtgärdas och var ivrig att börja, tog fram de båda tapetrullarna som var kvar sedan tv rummet uppe. Men upptäckte att den mönstrade räckte bara till en full våd. Och då gick det inte att ha den dit jag tänkte. Men hittade lite tapeter sedan vi gjorde om sovrummet nere. Så då fick jag ta den istället och som tur var så rev jag inte bort allt vid väggen till ena fönstret igår. För den enfärgade räckte inte alls till hela väggen, så det blev lite pussel innan jag kunde få ihop det med olika sorters tapeter. Var igång hela dagen förutom en kort lunch paus. Sedan vi ätit middag så sorterade jag alla lp skivor och ställde tillbaka stereobänken. Efter det var all ork och lust borta, hade ont i nästan hela kroppen. Egentligen hade jag tänkt mig till terrängbanan på kvällen, men det fick jag avstå fanns inte kraft till det också.

FREDAG: Var trött då klockan ringde, men jag fick ta en extra värktablett för att kunna somna så det var nog inte konstig att man var extra trött på morgonen. Men piggande till efter några timmar. Tog in lakanen som jag hade på torklinan och så hängde jag ut de som jag hade i tvättmaskinen. Alla lakan som jag hittade från vinden är rena igen och luktar frächt. Gick genom alla breda underlakan för att kolla vilka som behöver sys på. De man köper breda har en förmåga att krympa efter första tvätten, så nu skall jag skarva på dem då jag har nog av lakan att ta utav. Vi var till graven och bytte ut de blommor som satt där, de hade dött. Satte dit en urna med fina dahilior istället. Sen blev det handling hos Karin och så hämtade jag mitt andelstips, förra veckan vann vi 3 kronor per andel. Blev en sväng på terrängbanan innan kvällsfikat, men det gick verkligen tungt. Tur att Kjell följde med, så man hade sällskap hela vägen. Tidigare under dagen hade jag bara gått de korta postrundorna, så jag behövde ut och motionera.

Såg på text tv att vårt land lägger mycket pengar på kriget i Afghanistan och mera skall det läggas dit. Hur sjutton kan man offra så mycket pengar på andras krig och göra livet svårare för våra egna i hemlandet. Det vore bättre att låta pensionärer, arbetslösa och sjukskrivna få lägre skatt. Jag tycker inte vi skall skicka pengar till andra krigsländer. Vill någon åka dit och kriga så får de väl göra det gratis. Jag blev uppmärksam på hur mycket pengar vi gör av med till detta krig, då jag pratade med en av mina småbröder som är på väg dit. Och jag tycker det är helt vansinnigt att lägga pengar dit. Staten drar ner och ser till att folk som är sjuka inte får sjukersättning som de behöver, och det dras ner på vård och omsorg. Det vore väl bättre att lägga pengarna på sådant som är dåligt i vårt eget land och tänka på vårt eget folk istället. Om det nu finns sådana som vill fara för äventyret så får de göra det, men de skall inte avlönas av staten i alla fall.

”Sveriges engagemang för Afghanistan är långsiktigt. Vid Tokyo-konferensen i juli 2012 meddelade Sverige avsikten att stödja Afghanistan under perioden 2015-2024 med ett indikativt volymspann på 8-8,5 miljarder kronor. De resultatförslag som Sida nu ges i uppdrag att ta fram ska utgå från en landallokering till Afghanistan om 4-4,25 miljarder kronor under perioden 2015-2019. Jämfört med dagens biståndsnivåer om planerade 600 miljoner kronor per år, är detta en kraftig ökning.”

LÖRDAG: Jag var en sväng till Bjurholm och kollade om det gick att få tag på tapeten som inte räckte till väggen. Men det är för många år sedan, så den finns inte att få tag på. Beställde en enfärgad papperstapet, så jag får väggen i en enda tapetsort. Så jag får göra klart då den kommer. Innan middagen så for jag och testade att motionera efter vägen, men det blev bara 2,6 km och det räckte gott och väl. Är länge sedan jag var efter storvägen så nu fick jag testa benen lite mera. Och jag klarade mig från att få värken i benet. Vi fick 11 rätt på andelstipset och det ger mer än 3 kronor i alla fall. Skulle tro vi får ett par hundra kronor per andel i alla fall. Kvällen blev framför tv:n med Morden i Midsomer på kanal 8.

SÖNDAG: Sovmorgon i morse. Såg lite friidrott på förmiddagen. Kjell han for till golfbanan på Bäverslaget. Och jag gick en liten sväng, men det blev bara en kortare runda för att få lite frisk luft i lungorna. Fick färsk sallad hos grannen, det är verkligen gott med den och så fick jag en sort som hade ganska mycket smak. Och jag får gå dit och plocka då jag behöver blev jag lovad. Mycket bättre att få gå dit och slippa köpa från affären. Började sy om en del lakan, men jag tappade lusten för tillfälligt så jag har sett en del på tv istället sedan vi åt middag. Hoppas vi får flera fina dagar till veckan också, är verkligen skönt då det är sensommar ute.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.