Veckoblogg för v 34 – 2013

blogg34-13

MÅNDAG: Var ett bra väder sedan regnet slutade, men som tur var så var det under natten det regnade. Dagen började med grodjakt inomhus, Kjell hörde hur någon av katterna hade något fyr för sig på natten. Men han trodde det var Tarzan som skulle ha upp garderobsdörrar eller någon dörr. Men då han såg att han låg och sov nere vid fotändarna på sängen så brydde han sig inte mera. Men vid halv åtta hörde han ljudet igen och upptäckte grodan i sovrummet. Och det måste ha varit Petter som kommit in med den, för han är den enda som går och bär. Det var bara att försöka få upp grodan på sopskyffeln. Men innan Kjell kom ut med den så hoppade den ner och smet under byrån i hallen. Men till slut fick Kjell tag på den och kunde låta den komma ut i friheten igen. Vi vet inte om Petter varit uppe i sängen med den först, får hoppas att det inte är så. Vill inte bli kysst av en groda i sömnen. Lånade Ulrikas bil och var till Bjurholm och gjorde ett ärende och handlade lite lätt innan jag for hem. Gick bara rundor kring gården, kände jag behövde vila båda benen.

TISDAG: En riktig sommardag hela dagen. Gick min lilla runda på morgonen, sen blev det ingen mer motion under dagen. Vi var till Vännäs för att knåda de onda musklerna och det var inte roligt, för det var ordentligt ont över allt. Men vi har haft uppehåll i 2 månader också, nu blir det om 5 veckor, för jag tycker det blir för mycket att åka till Vännäs 2 gånger i månaden. Är inte precis gratis, även om han är ovanligt billig mot många andra i samma bransch. Var in till apoteket och hämtade ut min medicin. Hittade ett billigare veterinärfoder till Kotte, så jag ska testa Royal Canin på hans artros, skickar efter från animail.se., då får man fodret ända hem. Då slipper man sitta och köra flera mil för att köpa foder till djuren och de har även veterinärfoder. Var trött och slö på kvällen och slöade bara framför tv:n.

ONSDAG: Var en fin sommardag även denna dag. Nu har jag hittat det bästa medlet för att få bort myrorna, vanlig kanel. Fick tipset av Anitta i lördags och provat det på flera ställen och det funkar jättebra. Gått lite lätt, men tyvärr så kom smärtan tillbaka i benet på eftermiddagen. Blev verkligen besviken, insåg att det bara varit tillfälligt jag varit bättre. Det är tydligen inte tabletterna som hjälpt mig alls. Kände mig spak hela dagen och gjorde inte så mycket. Var med Kjell då han var till Bjurholm för att klippa sig och gjorde små ärenden. Och löste ut min tipsvinst från andelstipset på 16 kronor. Såg en del tv på kvällen.

TORSDAG: En riktig fin dag, med sol. Men kyligare i luften, känns att det är höst på gång. Passat på att tvätta lite för det blåste och var bra torkväder. Kunde inte gå som jag ville under dagen, så jag satte mig och cyklade 5 km efter lunchen. Det var bra början tycker jag. Datorn är knäpp eller om det är bredbandet, för det går inte så bra att komma in på de olika sidorna. Det känns som evigheter innan den laddar upp sidorna och ibland går det inte alls. Får hoppas det beror på bredbandet, för det är inte läge för att köpa ny dator. Torsdag är min tv kväll, då blir det en del kriminalfall.

FREDAG: Fin sensommardag även denna dag. Passade på att hänga ut en tvätt igen och ta in lakanen som var torra. Bäst att passa på att tvätta och torka ute då det är fint torkväder. Vattnade i växthuset och tog in tomater. Är det någon som vill köpa så är det bara att höra av sig 25 kr/kilot för solvarma tomater. På eftermiddagen så var vi och hämtade ett paket från Stadium med golfbollar. Kjell hade presentkort där på 750 kr som han vann på en golftävling förra året. Och jag upptäckte att man behöver inte sitta och åka 14 mil fram och åter för att utnyttja presentkortet. Så vi skickade efter golfbollar, så nu har han 24 nya bollar och borde klara sig säsongen ut. Men det finns kvar på presentkortet, så blir det kris får man väl skicka efter igen. Handlade för helgen hos Karin och lite på Konsum. På kvälls sidan var jag på terrängbanan. Kjell sålde bingo lotter och var i en gård ca 600 meter från banan. Då jag var klar med 2,3 km så gick jag dit där Kjell var. Mycket nöjd då jag hade klarat av terrängbanan. Men jag har nog var för optimistisk då det gäller tabletterna, för allt är tillbaka i ben och det känns som det är i höften också. Det var inte tabletterna som gjorde att det varit bättre ett tag. Nu skall jag ringa sjukgymnasten, för det är något som inte stämmer. Men tur man är smärttålig, för annars har man inte gått en meter då man haft ont. Är nog en fördel att var kvinna och född för att föda barn, för jag tror kvinnor är mera smärttåliga för att kunna föda barn. Såg en hel del tv på kvällen.

LÖRDAG: Kjell gick upp redan vi sjutiden, jag låg kvar och skulle gå upp i normal tid, men somnade om och vaknade inte förrän klockan nio. Fin dag även denna dag, var till Bjurholm på förmiddagen och skjutsade Linn till bussen som gick till Umeå. Var och handlade ett par saker som fattades. Senare delen av dagen var jag och motionerade efter vägen, det blev 2 km bara. En underbar sommardag denna dag, var 19 grader då jag var iväg på kvällssidan. Inger ringde, så det blev ett långt samtal och alltid lika skoj att prata med henne. Såg i VK att en björn är och härjar i byn och det är björnjakt just nu, då passar det bra att jägarna far ut i skogen och jagar den. Men det behövs säkert mer mod att skjuta en björn än en älg. När björnen är så nära inpå husknutarna så borde den inte få vara kvar. Hoppas verkligen att Agnäs jägarna vågar sig ut i skogen innan älgjakten och skjuta björnen. Är bättre att satsa på björnen än rådjur, för de gör ingen skada då de är kring husknuten. Blev en hel del tv på kvällen, ser alltid Morden i Midsomer på kanal 8.

SÖNDAG: En fin sommardag även denna dag. Kjell hade vunnit dagens rätt på tisdagsgolfen så vi åkte till golfrestaurangen och åt lunch. Kött gryta av älg blev det, sen gick Kjell några hål för att träna och jag följde med som fotograf. Så jag fick lite motion denna fina dag, var riktigt varmt då vi var på banan. Och ganska mycket folk verkade det vara som var ute och spelade. Tog lite lupinfrö och strödde ut här hemma, men det verkar svårt att få dem att trivas här. Har ett ställe där jag skulle vilja ha lupiner som sprider sig, men jag har försökt i så många år utan resultat. Men till slut skall väl något frö gro tycker jag, de verkar kunna växa på vad som helst i diken i alla fall, man får väl hålla tummarna under vintern att de skall gro fröna och att det blommar lupiner runt knuten vid ladugården nästa sommar.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.