Veckoblogg för v 38 – 2013

blogg38-13

MÅNDAG: Hösten har kommit på allvar, även om det är ganska varmt ute fortfarande. På förmiddagen så fick jag ett roligt samtal, det var en liten Lovisa som ringde farmor. Så min dag kändes lite lättare sedan man hört lite från henne. Är synd att man tappar kontakten med henne, avståndet är för lång mellan oss. Men jag har ju haft lyckan att ha alla andra barnbarn i närheten. Fast det sticker i hjärtat någon gång då och då över att man inte får lära känna henne som man fått lära känna de övriga. Var ute med Spike som vanligt, känns bra att kunna gå ut med honom om dagarna.

TISDAG: Mulet och trist höstväder. Men fortfarande ganska varmt. Var till sjukgymnasten från morgonen och till apoteket. Sen blev det promenader med Spike, men mina ben kände inte för att gå så länge. Kändes som om inget bet på mig på hela dagen. Inte lust för att göra något alls. Slöade framför tv:n på kvällen.

ONSDAG: En riktig höstdag, med regn och trist väder. Men fortfarande ganska varmt ute. Det blev ingen långpromenad. För det hade börjat regna då jag skulle ut med Spike igen och jag har inga regnkläder. Men hade tur att jag hann ta promenaden innan det blev ganska mycket av den våta varan. Man får räkna med sämre dagar med trist väder, men vi har haft en bra höst hittills. Och någon gång kommer det dåliga vädret.

TORSDAG: Det var en grå och regnig dag idag. Regnade mest hela dagen mer eller mindre. Så det blev bara två korta promenader med Spike. Kände mig slö hela dagen. Det var en dag då man helst ville ligga kvar i sängen då klockan ringde.

FREDAG: Var ledig från Spike rundorna, kanske lite tur om man tänker på vädret. Vi for och handlade på eftermiddagen, det blev både Konsum, Apotek och Karin. Löste ut förra helgens tipsvinst 1 krona, är det minsta man kan få ut på andelstipset. På kvällen cyklade jag istället för Spike rundorna. Dags att börja med cyklingen nu, det är ett bra sätt för motion då det är sämre väder ute. Men det blev bara på lägsta växeln och 8 km på 15 minuter, bäst att börja lite försiktigt. Varmt och skönt ute även denna dag, trots regnet. Känns bra att inte kylan kommer så fort, vintern blir nog lång ändå.

LÖRDAG: Solig och fin höstdag, kändes bra att det blev så fint efter regnet. Var och rörde på de gamla benen på eftermiddagen. Det blev bara 2 km efter vägen, hade tänkt mig på Terrängbanan, men där stod en bil som jägarna har. Då var det lika bra att hålla sig efter vägen, mindre risk att bli skjuten där. Kvällen kändes kylig, det var nere på 3,6 grader. Så jag plockade in alla tomater som var mogna och halvmogna. Nu är odlingssäsongen klar för min del. Men har nog tomater inne så jag kan äta en bra bit in i oktober.

SÖNDAG: Blev ingen frostnatt som jag trodde. Kjell han gick upp för tidigt i mitt tycke då det är söndag. Men han skulle till Norrmjöle och spela förmodligen sista golftävlingen för detta år. Jag och Kotte låt kvar och tog en riktig sovmorgon. Men det var så fint väder så jag tog kameran med mig och gick en sväng innan lunchen. Gick bl.a. åkern hem, nog tyckte jag det såg konstigt ut där jag gick. Men tänkte inte mera på det. Men då jag kom in i hallen och kände doften, förstod jag att åkern hade fått gödsel nyligen. Det var bara att ta in skorna och tvätta och skura dem, men jag fick avsluta med att spruta ättika på dem också, sen har de stått ute hela dagen. Så jag hoppas verkligen att lukten gått bort. Även byxorna var tvungna att bli rengjorda, så de åkte in i tvättmaskinen. Hur klantig kan man bli, att inte se på åkern att den fått gödning.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.