Veckoblogg för v 39 – 2013

blogg39-13

MÅNDAG: Höstdag, med regn till och från under dagen. Kände då jag var ute med Spike att nu behöver man ta fram vantarna. Så då jag gick på eftermiddagen, så satt det vantar på händerna. Kände mig ganska slö och lat, så det blev en slö och slapp kväll.

TISDAG: Ingen nattfrost, men ett gränsfall var det. Solen kom fram, men det kändes kyligt. Blev vantar på, när jag var ute med Spike. Funderade även på att hänga undan sommarjackan och ta fram täckjackan. På kvällen var det bara 0,5 grader varmt, kändes som riktig höstkväll.

ONSDAG: Fin och solig men kylig dag, 0,7- som kallast under natten eller morgontimmarna. Var blåsigt och kändes kylig då jag gick första svängen med Spike. Men det kändes bättre i luften på eftermiddagen. Vi var till Vännäs för koll på Kottes öga, han har ingen inflammation i ögat, utan det beror på tårkanalen. Och han lider inte av det, så vi gör ingen rensning av tårkanalen nu i alla fall. Var mycket folk och hundar hos veterinären, 90 % av dessa som väntade satt med sina mobiltelefoner, har det blivit en ful ovana att alltid sitta och knappa på dessa. Det kan knappast vara något viktigt, så man sitter i ett väntrum. Är nog bara jag snart som inte tar upp telefonen i tid och otid. Min telefon har jag för att kunna ringa om jag är borta. Men då jag är i affärer, väntrum mm., så är aldrig telefon framme.

TORSDAG: -4,2 som kallast under natten, var ca 5 grader under dagen men blåste. Så man frös då man var ute med Spike, men det gjorde även han. Han hade bråttom hem då vi var ute, ville in och lägga sig framför elementet. Kjell var på avslutningsträff för golf tävlingarna här på hemmaplan. De fick middag och efterrätt och så fick han ett par priser. Sådant som alltid går åt, bollar och handske. Själv så gick jag upp och cyklade 5 km på 1:an, men försökte cykla snabbt istället. Funkade ganska bra tycker jag själv.

FREDAG: Var en grå och trist dag, med regn till och från. Men det var mindre kyligt. Var ute med Spike som vanligt, han fick kläder på sig i på eftermiddags turen och slapp frysa då han var ute. Han hade inte lika bråttom hem, då han hade sin overall på sig. Inger ringde och det blev ett längre samtal med henne och alltid lika roligt då hon hör av sig. Hade tänkt fara och helghandla, men jag kände mig för lat för det.

LÖRDAG: Vi gick upp en stund innan klockan ringde. Kjell skulle fara och hjälpa till med röjning efter Klangvägen. Själv så var jag och handlade och hämtade mitt andelstips. En mycket fin och varm höstdag. Passade på att motionera på eftermiddagen i det fina höstvädret, 11 grader. Det blev en tur efter vägen, och kände mig riktigt nöjd då jag var klar. På kvällen blev det tv, ser alltid på kanal 8 och ”morden i midsomer”.

SÖNDAG: Trött då jag steg upp, men efter ett par koppar kaffe vaknade jag till. Var till terräng banan innan lunchen. Men det gick inget vidare, jag ville mera än vad mina ben och kropp ville. Kjell följde med en kille till golfbanan, det är bäst de passar på innan det är vitt på backen. Jag har sett mycket på tv under eftermiddagen. En hel bra program har det varit. Kvällen blir nog framför tv:n också. Så det var tur jag var och rörde på mig tidigare, då det blev en tv dag.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.