Veckoblogg för v 40 – 2013

okt-13 026

MÅNDAG: Var ganska bra temperatur ute hela dagen, man behövde inte frysa i sommarjacka. Blev inte så mycket gjort mer än att gå ut med Spike. Och så försöka hjälpa Kotte med att få igång tarmen. Blev några oroliga timmar, men på kvällen kunde både vi och katten andas ut. Det behövdes inte någon resa till Veterinären. Sen blev det lite tv på kvällen, såg ”Det okända”, har missat det flera gånger, men det är säkert några avsnitt kvar innan säsongen är slut.

TISDAG: Så var det ny höstmånad och har man otur så kan vintern komma också. Det var en hyfsad höstdag, även om inte solen visade sig. Men det varken jag eller Spike behövde frysa då vi var ute på promenaderna. Inger ringde ikväll och det är alltid trevligt då hon gör det. På kväll blev det ”vem kan slå en pensionär”.

ONSDAG: Var ute med Spike som vanligt och det var en varm och skön höstdag. Kjell han fick punka på Subben, så det blev att byta däck innan han for till skogen. Nu har det snart varit punka på alla däcken, men däcket är så dåligt så det är bara att köpa nytt. Det var tur han att upptäckte det innan han åkte hemifrån, så han fick byta här hemma. Var hockey på tv, på nedervåningen så jag gick upp och såg ”Bonde söker fru”.

TORSDAG: -4,6 och vitt på backen då man steg upp. Men det blev en varm och fin höstdag. Kjell åkte med Bjurholms golfare och spelade golf. Bäst de passar på då det är så fina dagar. Kan vara vitt av snö vilken dag som helst. Men man hoppas att den vita varan dröjer. Jag var ute med Spike som vanligt på förmiddagen. Sen åkte jag hem och städade, kändes bra då det luktade såpa och det var rent från katthår. Såg ”Arga doktorn” på kvällen, tur det finns läkare som rör om i grytan.

FREDAG: -2,8 och frost även denna morgon, men sen blev det en fin höstdag igen. Var sista dagen med Spike, har varit 6 trevliga veckor med honom. Och vädret har varit bra nästan varje dag, tur det eftersom jag inte har regnkläder. Sista turen blev riktigt annorlunda, då vi hade gått en bit in på vägen så uppträdde Spike mycket underligt. Han gjorde utfall och skällde ordentligt, och tittade framåt hela tiden. Jag hade kameran med mig och gick och tittade på den och gjorde den klar för att fotografera. Så jag hade ingen uppsikt på vägen, men jag har en känsla att Spike såg något som inte tillhörde det vanliga. Jag ändrade min färdväg direkt och gick tillbaka mot den större vägen. Då jag kom tillbaka med Spike fick jag en jättefin burk med mycket goda vaniljekolor av Linn. Senare på dagen fick jag en riktig överraskning, fick en blombukett hemskickad. Är ju inte så ofta blommor kommer med bud. Och blev verkligen glad över den fina bukett jag fick av Maria och goda fina chokladpraliner också. Så jag fick verkligen frossa i godis denna dag.

LÖRDAG: Det var en varm natt och ganska skönt under dagen. Var och handlade både i Bjurholm och hos Karin. Hade tänkt sätta mig på motionscykeln efter middagen, men jag gjorde en deg av 7,5 dl vätska och har bakat mjukkakor i stället. Det fick bli min motion. Kändes bra att ha lite mera matbröd i frysen, har kvar sedan jag bakade en stor hop med bröd. Men det blev inga mjukkakor den gången. Känns bra då man har bröd i frysen och slipper köpa, sen är det avkopplande att baka tycker jag.

SÖNDAG: En lat dag och man kan säga att det blev en tv dag för min del. Kjell var och spelade golf, bäst att han passar på innan snön kommer. Jag hittade en fil på tv som jag såg bl.a. Är inte så ofta jag ser film, men ibland händer det. Försökte hitta orsaken varför datorn är knäpp, men det var omöjligt. Vet inte om det är bredbandet som gör att den inte vill jobba, eller om det är datorn som tänker lägga av helt. Ingen motion alls under söndagen, ibland så känner man bara inte för att göra något alls. Men det kommer kanske flera fina höstdagar framöver. Nu har man inte några Spike rundor att se fram emot, jag kommer sakna dem.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.