Veckoblogg för v 41 – 2013

blogg41-2013

MÅNDAG: En fin höstdag, med sol och riktigt varmt ute, det var 15 grader på eftermiddagen. Blev en kort tidning och postrunda. Passade på att motionera då Kjell for till Balsjö, så jag kom ganska långt innan han var tillbaka. Men det var kanonväder för att vara ute, kändes som en sen sommardag. Datorn vill inte som jag vill denna dag heller, nu är det flera dagar som den varit knäpp. Vet fortfarande inte om det beror på bredbandet eller datorn. För ibland kan det var hur bra som helst flera dagar och så tvärt blir det helt omöjligt att ta sig ut på nätet. Och man har lust att slänga ut den genom fönstret, men gör det inte eftersom rutan är för dyr.

TISDAG: Blev att gå upp lite tidigare för jag skulle vara på vårdcentralen 09:15. Och jag vill aldrig stressa på morgonen så därför gick jag upp tidigare. Tog lite tid, för jag skulle träffa två olika personer. Kände av mina 3,7 km efter vägen, det kändes i både ben och lår. Och kände mig trött hela dagen. Tog mina kortare tidning och postrundor. Men jag saknar Spike turerna, fast jag känner mig inte mogen för en egen hund nu i alla fall. Katterna skall få ha sitt liv utan hund, sen får man ser hur det blir om man har hälsan att hund då man är pensionär.

ONSDAG: En fin höstdag, med sol och lite kylig luft. Tog en promenad ner till Ogerna innan lunchen. Kjell var till Sörfors med gänget och spelade kanske sista golfrundan för detta år. Då jag ätit lunch så blev det att ta fram symaskin och försöka laga en skogsblus. Den blev hel igen, efter lite fula ord. På kvällen satte jag mig på motionscykeln och cyklade en stund.

TORSDAG: Var en fin höstdag, med sol och lite kylig luft. Jag gick ner till Ogerna innan lunchen. Kjell var med gänget till Sörfors, kanske sista golfrundan om de har otur. Är glad för hans skull att han har något att syssla med under halv året. Även om jag är ensam en del, så tycker jag det är bra för Kjell. Jag får rå om honom vinter halvåret, då är han hemma varje dag. Hade tänkt gå upp och cykla innan kvällsfikat, men jag kände bara inte för det. Så det blev att slöa hela kvällen framför datorn och tv:n.

FREDAG: Fint höstväder. Hade skickat in att få lämna sopor 1 gång i månaden. Eftersom vi har bara ½ tunna, då känns det meningslöst att betala för full. Mina matrester får skatorna och det visar sig att man får inte ge skator mat. Men hädanefter kommer inte jag sortera sopor. Utan slänger allt i tunnan, för betalar vi för hämtning 2 gånger i månaden, så skall tunnan vara full. Så eftersom vi inte får ändra oss, bara för att vi har lite matavfall och inte behöver kompost, så slutar jag sortera. Måste erkänna att det kändes ganska bra att gå ut och slänga alla tidningar, kartoner mm i soptunnan. Varför skall jag fara och lämna det på återvinnings stationen. Hur kan någon tro att man går till grannarna och erbjuder plats i soptunnan, det var tänkt som ett skämt. Det blir bra då soporna blir vägda, så får man betala efter hur mycket man skickar. På eftermiddagen var vi och handlade i Bjurholm och hämtade min stora tipsvinst 3 kronor, blev det denna gång. Blev motionscykeln på kvällssidan, det gick ganska bra att cykla 1 mil tyckte jag. På kvällen gick jag upp och såg på tv, för fotboll är inget jag tittar på.

LÖRDAG: Fint väder och 15 grader varmt, nästan sommar. Kjell for till golfbanan. Jag for och handlade hos Karin och så blev det bakning. Bakade bullar och chokladsnitt, men inte blev de som Hennys inte. Men det spelar ingen roll, Kjell gillade dem fast de var misslyckade i mina ögon. Innan kvällsfikat så blev det cykel, men benen kändes betydligt tyngre denna kväll. Så det blev bara 7 km, men man får väl räkna bakning till motion också. Sen blev det tv hela kvällen, bl.a. ”Körslaget”.

SÖNDAG: Sovmorgon i morse och man vaknade till solsken, så jag passade på att fara till terrängbanan innan lunchen. Och innan jag var klar, så ändrade sig vädret och det blev kyligare och tristare väder. Men det gick tungt i dag tyckte jag själv, det är kanske bäst att passa på att vara ute på Heja, för snön kan dyka upp när som helst. Fast jag hoppas den håller sig borta fram till november i alla fall. Vill inte ha vinter ännu, den blir nog lång ändå.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.