Veckoblogg för v 42 – 2013

blogg42-2013

MÅNDAG: Solen sken då jag vaknade, men det blev mulet ganska snabbt och det kändes som en höstdag. Kjell for på sin sista golfrunda detta år. Kändes nog lite vemodigt kan jag tänka mig. Var och plockade in alla krukor vid lunchen. Blev en slö dag, inget bet på mig. Så det var bara att försöka få dagen att gå.

TISDAG: Det var en riktig höstdag, kylig men ganska bra ändå. Var inte vitt på backen av snö i alla fall. Gick några smårundor då jag hämtade post och tidning. Och så handlade jag lite lätt. Kjell bytte till vinterdäck, men de är inte så himla bra, så man får nog köra försiktigt i vinter. Cyklade på kvällen 1 mil och försökte med lite styrketräning på våra träningsband som hänger på dörren. Det är ganska jobbigt även om man inte har vikter då man tränar, räcker med banden. Men man får väl hoppas det är nyttigt i alla fall. Min dator blir bara knäppare och knäppare. Jag har två mailadresser, men den ena är helt kaputt och det är säkert för att datorn inte funkar som den ska. Kan se att det finns 15 mail som skall komma fram om det fungerade. Men jag har inte kunnat komma åt mailen där sen före helgen.

ONSDAG: -5,6 som kallast och var en riktig höstmorgon, synd jag inte tog med kameran då jag hämtade tidningen. För det var riktigt fint vid älven, solen lyste mot det spegelblanka vattnet och det var drygt -4 grader då. Blev att hämta täckjackan, men den är inte riktigt hel, så det är dags att köpa en ny märkte jag. Och småfåglarna knackade på rutan, så jag förstod att det var dags att ge dem solrosfrö.

TORSDAG: -7,6 som kallast och har bara varit knappt 1 grad varmt under dagen. Så mössan kom fram. Småfåglarna har kommit tillbaka för att få solrosfrö, är trevligt när man ser att de kommit tillbaka. Hoppas att även rådjuren dyker upp också. Gick en del under dagen och på kvällen cyklade jag lite också, så jag fick ihop mina minuter som jag försöker hålla.

FREDAG: -9,8 som kallast och det var kring 7- då jag hämtade tidningen. Men det kändes inte kallt alls. Blev en fin höstdag, med sol. På eftermiddagen så plockade vi ut från växthuset. Var en hel del omogna tomater, känns lite skadligt att de inte mognat innan kylan kom. Då vi ätit middag så blev det bakning, blev både mjukkakor och rosenbröd. Gjorde en sockerkaka också innan jag slutade. Trött i hela kroppen då jag var klar, men känns bra att slippa köpa matbrödet.

LÖRDAG: Var en fin höstdag, men jag tillbringade all min tid inomhus, förutom den lilla stund det tar att hämta tidningen. Då vi ätit frukost blev det Bjurholm och Karin, handlade både på Konsum och hos Karin. Hämtade mitt andelstips och lämnade in Kjells. Sen blev det bakning hela dagen. Började innan lunchen, bakade 4 olika matbröd, bl.a. ett mjukbröd med havregryn i som är jättegott. Och så ett nytt recept på te kakor, roligt att testa lite nya recept. Gick ner till Ulrikas box med allt som jag bakade under dagen. Men det kändes i hela kroppen att jag stått och bakat i över 4 timmar. Hade tur att möta grannen på Konsum. Och pratade med honom om ett bakbord, det finns ju inte sådant i de nyare köken. Men om jag hade gjort om detta kök i slutet av 70-talet, så har det funnits ett bakbord. Hur kan man bara skippa det då man renoverar kök. Men nu kommer jag få ett i alla fall. Han skall göra ett så det passar på arbetsbänken. Kvällen tillbringade jag i soffan på övervåningen framför tv:n där. Kjell såg på andra program än mig. Jag skulle se Körslaget, men hittade en teater på kanal 2 också. Så jag såg den klart innan jag gick ner, är så många reklamavbrott på kanal 4, så man hinner kika på andra program också.

SÖNDAG: Kall natt, kallaste hittills denna höst. Var trött i morse, men vaknade till solsken i alla fall. Innan lunch var jag ute och gick efter vår väg och det var ett härligt höstväder, men under natten har det varit kallt. Kallaste natten denna höst, tur man börjat mata småfåglarna för nu har de inte någon naturlig föda skulle jag tro. Hade tänkt mig till terrängbanan före middagen. Men ändrade mig och gick en sväng till istället strax efter middagen. Då var det kring 4 minus och riktigt skönt ute, men nu håller det på att vara mörkt ganska tidigt på kvällen. Det är höst på riktigt. Kvällen tänker jag tillbringa framför tv:n, skall se bl.a. ”Morden i Midsomer” på kanal 8. Även om det är repris så ser jag det gärna igen.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.