Veckoblogg för v 43 – 2013

blogg43-2013

MÅNDAG: Solig och kylig dag, var drygt 11 minus då jag hämtade tidningen. Gick en sväng då, men tyvärr så tog jag inte kameran med mig. Det var så fint över älven då på morgonen. Var till apoteket och löste ut medicin till mig själv. På kvällen blev det tv, med bl.a. ”Det okända”.

TISDAG: Mildare och var mulet hela dagen och flera plusgrader. Vi har fått fint främmande vid matborden för småfåglar. Såg fågeln första gången förra veckan och hört ett fågelläte som jag inte kände igen. Nu vet jag vad det är för fågel, det är nötväcka. Och så har jag upptäckt att de är paret. De går upp och ner mest hela tiden, ser ganska komiskt ut. Det är roligt att det dyker upp lite andra fåglar än de gamla vanliga. Hoppas nu att de stannar och att de överlever för rovfåglarna som kommer ibland och tar sig småfåglarna. Gick min tidnings runda och då Kjell for till skogen i eftermiddag så följde jag med och gick hem. Så jag fick ihop drygt 3 km. Och på eftermiddagen var det tre rådjur uppe på åkern bakom huset, var mamma och 2 killingar. Roligt att de är tillbaka, även om de inte är intill huset ännu. Kanske det är honan som var höggravid sist jag såg henne. Marcus ringde på eftermiddagen, var ett tag sedan jag talade med honom. Snart är ”lilldrängen” 21 år, oj vad åren går fort. På kvällen så regnade det ordentligt.

ONSDAG: 7-8 plusgrader och regn, snön som kom under tisdagskvällen regnade bort som tur var. Pratade med Lovisa på förmiddagen, hon var riktigt pratglad denna gång. Roligt att få höra hennes röst. Sen blev det Bjurholm och löste ut en sort av min medicin, kan inte påstå den är billig. Men jag behöver den för att må bra. Fyllde på med solrosfrö, det var mindre med fåglar vid fröautomaterna, märks då det är mildare ute. Var och handlade lite lätt hos Karin på eftermiddag. Och på kvällssidan cyklat och nu blir det kvällsfika. Men jag missade ”Bonde söker fru”, men tur att det finns repris.

TORSDAG: Flera plusgrader och fuktig luft ute, det var grått och trist väder hela dagen. Det var även så inombords. Blev inga längre post och tidningsrundor, bara de kortare. På kvällen cyklade jag och fick ihop 30 minuter totalt i alla fall. Tyvärr så verkar jag ha fått tillbaka allt i ben och höft. Är väl ischias nerven som är i kläm igen. Och datorn är fortfarande knäpp, antingen är det fel på den eller så är det fel på bredbandet. Blir så irriterad då den bara står och söker och söker. Såg en hel del tv på kvällen, bl.a. ” I huvudet på Gunde Svan” och åka skidor kan han ännu.

FREDAG: Det var en solig och fin höstdag. Var och gick med Spike på förmiddagen, vi gick ner till älven och så följde vi stigen så vi kom uppe på åkern bakom Spike. Har inte kunnat gå den vägen i sommar, då det varit kor där. Då vi kom fram till åkern ser jag hur det ryker, var säker på att något hus brann. Och det gjorde det, men det var ett ödehus som brändes ner. Det blev en bra promenad med Spike och roligt att gå ut med honom, man blev väl mottagen av honom. B-E kom hit med mitt bakbord, men nu har jag så mycket bröd att jag inte kan baka och prova det just nu. Det var i alla fall riktigt gjort, är helnöjd med det. Vi har haft problem med fasta telefonen till och från. Det blev inget bättre då vi köpte ny och denna dag lade ledningen av totalt. Så det var bara att ringa Telia, det tar några dagar innan de kan fixa felet. Så samtalen blir vidarekopplad till mobilen tills vidare. På kvällen blev det surströmmingsfest på skolan. Och det är alltid mycket folk som kommer, trevlig tradition här i byn. skolan på den årliga surströmmings festen, mycket folk som vanligt.

LÖRDAG: En regnig och grå dag hela dagen. Var till Bjurholm och till Karin och handlade sedan vi ätit frukost. Var slö och lat hela dagen, men till slut så kom jag mig för att gå ner i källaren och köra igång tvättmaskinen. Men det kändes jobbigt att gå nerför trapporna till och med. Ingen motion på hela dagen, bara vara lat.

SÖNDAG: Vintertiden börjar, så man fick en extra timme under natten. Men det var lite förvirrande vad klockan var då man vaknade, eftersom vi inte ställde om klockorna i går kväll. En solig och fin höstdag har det varit i alla fall. Marcus kom med sin Saab och ställde in i garaget för vinterförvaring. Och han hade Mitzy med sig, så jag fick träffa deras hund första gången. Hon är bara 7 månader, men en riktig söt blandrashund. Blev ingen motion denna dag heller, kände mig trött hela jag. Och så har jag haft ont mest hela dagen i höften och benet, så nu är det dags för att gå till sjukgymnasten igen. Har varit så himla bra i flera veckor, så jag började tro att det var borta för alltid, tji fick jag. Det började i mitten av veckan, sedan har det blivit mer och mer. Men jag vet ju att det kan bli bättre med rätt hjälp. I kväll blir det repris på ”Morden i Midsomer” som vanligt.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.