Veckoblogg för v 47 – 2013

blogg47-2013

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, men så var inte sömnen den bästa under natten. Vi var till Balsjö och köpte bensin på förmiddagen. För det har blåst ut en del skog som Kjell är tvungen att ta hand om. Dåligt med motion, bara de korta rundorna då jag hämtade post och tidning. Fick 2 skumma samtal med okänt nummer som ringt och pratat dålig engelska. Jag bad dem dra åt h.v…. och lade på. Även om de inte förstår vad jag säger så känns det bra att göra det. Fick svar om bredbandet och det verkade vara någon fler som hade problem. Men jag fick då svar fort, så det sköttes väldigt bra hos kommunen. Började sticka ett barnsockor som jag har beställning på. Sen blev det lite tv och stickning senare på kvällen.

TISDAG: Ganska halt ute men jag satte dit broddarna på de gamla stövlarna och då går det bättre att gå. Blev postrunda som jag är nöjd med och även en tidningsrunda på morgonen. Var och handlade lite lätt på förmiddagen. Och på eftermiddagen kom kommunen och fixade bredbandet. Så nu går det bra att vara ute på nätet och det är inget fel på datorn. De har verkligen skött det bra med att komma och laga felet då jag väl anmälde det. Blir det igen så ringer jag direkt och väntar inte i 4 månader. Men nu vet jag också vart jag skall kolla bredbands hastigheten och tack vare Marcus. Det är bra med barnbarn som förstår sig på tekniken.

ONSDAG: Kallare ute, var 6,6 minus då jag hämtade tidningen och gick min runda. Men det kändes riktigt skönt ute. Jag var till Bjurholm på förmiddagen och tankade bilen och hämtade Kottes insulin. Det är dyrt med hans medicin, men skall han leva och ha det bra så kan man inte fuska. Men en spruta räcker i 40 dagar, så vi har ju ett tag eftersom det är 5 sprutor i varje kartong. Blev bra med postrundor och även tidningsrunda på förmiddagen. På eftermiddagen var jag ut med Spike, det var trevligt att gå ut med honom och han verkade glad då jag kom. Det var 6- grader och ett riktigt skönt väder för att vara ute. Så det blev bra med motion under dagen.

TORSDAG: Det var 13,8 minusgrader då jag hämtade tidningen, blev bara den korta vägen då. Men jag gick sedan vi ätit lunch så jag fick ihop ganska många minuter, jag kände mig både spak och trött hela dagen. Pratade med Inger en stund. På kvällen såg jag ” I huvudet på Gunde Svan ” det var näst sista gången.

FREDAG: Var mildare denna dag, men känt mig trött och spak hela dagen. Var till Lena på eftermiddagen en sväng. Och har fått i hop mina minuter motion under dagen. Hade tänkt baka på kvällen, men då jag såg att ”På spåret” skulle börja så skippade jag bakningen.

LÖRDAG: Blev bara den kortare vägen till postlådan då jag hämtade tidningen. Vi var och handlade sedan vi ätit frukosten. Men jag glömde en del saker, så jag fick fara två gånger till Karin. Innan middagen så bakade jag mjukkakor, de var helt slut. Har lite matbröd kvar hos Ulrika. Hade egentligen tänkt baka en sorts matbröd till, men det får bli en annan dag. För tyvärr så verkar det som om vänster höft börjar spöka på mig. Har varit bra i högra ett tag nu, så jag blev en aningen besviken då det börjar i den andra. Kvällen så slöade jag framför tv:n och datorn och så såg vi reprisen på Morden i Midsomer.

SÖNDAG: Trött i morse och sov länge, kanske för länge till och med. Men det kändes som om kroppen ville ha lite extra med sömn. Ingen motion alls under dagen, har sett lite på skidåkningen. Men skidskyttet brydde jag mig inte om, känns inte lika kul att se det längre. Och så kom jag på att det är bara 1månad kvar till julafton. Ja det är inget som lockar just nu, vet inte vad jag tycker om julen längre. Just nu tycker jag inte om den i alla fall. Men jag har lite tid på mig att ändra mig. Nu tänker jag glömma det denna dag i alla fall, skall glömma bort det mesta och bara slöa framför tv:n med en stickning i händerna.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.