Veckoblogg för v 48 – 2013

blogg48-2013

MÅNDAG: Blev bara de korta post och tidningsrundorna. Men jag var på vattengympan på förmiddagen och det är ju motion också. Var inte många grader ute men blåste, så det kändes som ishavskyla. På kvällen var vi till Folket Hus och hörde på musikeleverna, de uppträdde där. Och Linn var med och sjöng bl.a., hon har en fin sångröst denna tjej. Stickning på kvällen framför tv:n.

TISDAG: Blev bra med motion under dagen. Har sett program om Petter Nordhug på tv 4 sport. Och nu har jag fått en ny idol, då det gäller skidåkning, men det törs jag inte tala om för Kjell. Det får han höra då det blir tävling på tv och det står mellan en svensk och Petter. Jag har alltid tyckt han haft glimten i ögat och det har han också. En norsk flagga och ha på rumsbordet då skidåkningen sätter fart ordenligt skulle jag behöva. På kvällen blev det soffan och stickning.

ONSDAG: Trött då klockan ringde. Och det var ordentligt halt på gården. Det blev bara den korta turen då jag hämtade tidningen. Efter lunchen blev det sjukgymnasten. Sandbilen hade sandat bra efter vår lilla väg, bättre än på stora vägen. Blev postrundor i alla fall, så det blev lite motion i alla fall för mig. Såg på ”Bonde söker fru”, men jag tror inte det blir någon fortsättning för någon av bönderna, känns inte som det i alla fall.

TORSDAG: Vi klarade oss från strömavbrott som tur är, då det blåste som mest. Men det var lite svårt att gå då man hade motvind . Och halt var det, man fick gå med försiktighet även med broddar. Så det blev bara de korta rundorna till postlådan. Satte upp två julstjärnor, så det blev trevligare i några fönster. Glömde bort att Inger fyllde år, så jag missade att skicka kort till henne. Ringde till henne istället, får väl skylla på åldern. På kvällen slöade jag framför tv:n och stickade.

FREDAG: Bara gått korta vägen till postlådan under dagen. Det var så himla halkigt så man har ingen större lust att gå även med broddar på. Var till Bjurholm och vårdcentralen på eftermiddagen. Hade tänkt handla en del i Bjurholm innan jag åkte hem. Men det blev ganska sent och mycket folk på Konsum, så jag åkte hem till Agnäs. Var så himla hungrig så jag ville bara hem och äta. Såg på en del tv under kvällen och stickning under tiden.

LÖRDAG: Vi var och handlade efter frukosten, både hos Karin och på Konsum. Och då vi ätit lunch så började jag baka. Det blev 23 lussekatter, 67 saffrans bullar och 45 vetebullar. Så frysen blev full med bröd igen. Men jag fick ordentligt ont i axlar, nacke efteråt. Kunde kika lite på skidåkningen då degen jäste. Men Petter Nordhug är inte i form ännu, men det kommer säsongen är lång. Jag måste skaffa en norsk bordsflagga, så jag får Heja ordentligt på Petter. Får ta risken att jag kanske blir utestängd från tv:n på nedervåningen. För jag är gift med en som alltid hejar på Svenskarna även om Norge är bättre. Men det finns en tv på övervåningen också.

SÖNDAG: Trött och sov länge i morse. Jag skulle köra igång belysningen runt en dörr och altan. Men slangen runt källardörren var svart, hade en ny i källaren som jag köpte säkert för 5-6 år sedan. Nu kom den väl till pass och så fick katterna en extra tomte på slangstege i kattgården. Så nu har de två tomtar plus ljusslangen, så det är inte helt svart hos dem på kvällen. Hade inte tänkt sätta upp fler stjärnor och ljusstake, men vi fick lite snö så det är vitt på backen i alla fall. Och då ändrade jag mig, för att ställa upp ljusstakar och annat när det är grönt ute det gillar jag inte. Det gick inte så bra för Petter Nordhug idag, men han är på gång. Och det är ju till OS han skall vara i form. Vi skippade julskyltningen, för det var inget som drog tyckte vi. Och man brukar bara gå och frysa då man är där och går. Bättre att sitta inne i stugvärmen. Har inte blivit så mycket motion som jag hade tänkt under veckan. Men det kanske kan bli bättre veckan som kommer.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.