Veckoblogg för v 49 – 2013

blogg49-2013

MÅNDAG: Var på vattengympan på förmiddagen och då jag åkte hem. Träffade jag på en som inte höll sig på rätt sida om mittlinjen. Jag är säker på att jag höll mig på behörigt av stånd från mittlinjen efter som det kom en lastbil efter den andra bilen och man vill inte vara nära dem då det är snörök på vägen och isig vägbana. Den andra föraren och jag hade inte samma uppfattning då det gällde skadeanmälan. Hade tänkt vi skulle fylla i den gemensamt, men så blev det inte. Men det blev en dyr resa, för en backspegel idag är inte precis billig, det är mycket i en enda spegel bl.a. en massa el och även blinkers i, yttertemperatur och det är för mycket teknik i bilarna nu. Men tur att det inte blev mera skador än backspeglar. Kände mig i alla fall sur på karln. Men det är första gången jag får en skada på en bil som jag kör och har ju kört bil i 42 år. Tur det gick sakta i alla fall för båda bilarna. På kvällen blev det stickning framför tv:n.

TISDAG: Kände mig irriterad och sur fortfarande på den som körde för nära mig. Jag skickade in skadeanmälan till vårt försäkringsbolag i alla fall. Eftersom han inte skulle göra någon gemensam anmälan så fick det bli så. Jag förstår inte varför man inte kan skicka in gemensam skadeanmälan, det är ju inte för att jävlas. Utan för att då får försäkringsbolagen sen ta ställning till självrisk mm. Blåsigt och milt hela dagen, men ingen större lust för att motionera. Utan jag slappade och tittade på tv och stickade.

ONSDAG: Kallare och kring 6-7 minus hela dagen. Då vi åkte till Bjurholm vid ett tiden så sken solen uppe i byn och även i Bjurholm. Kjell klippte sig och jag var till Volvo, för de skulle fota backspegeln och skicka in till försäkringsbolaget. Då vi kom hem så ringde den som ägde den andra bilen och även han skulle skicka in skadeanmälan. Och det blev jag glad över, försäkringsbolagen får då avgöra vem som är vållande till detta, eller om vi är lika vållande båda två. Huvudsaken är att det blir en partisk bedömning. Var inte ute mer än då jag hämtat post och tidningen, inte känt alls för att röra på mig. På kvällen blev det stickning och ”Bonde söker Fru”.

TORSDAG: Drygt 9- i morse då jag gick för att hämta tidningen. Tog en sväng då också och så blev det en tur då jag hämtade posten. Vi fick besked från försäkringsbolaget, de betalar kostnaden för backspegeln, men självrisken får vi stå. Det är inget att säga om det, de kunde inte avgöra skuldfrågan och då är det så. Men det blir ju något billigare i alla fall. Ringde sonen, var så länge sedan jag pratade med honom. Ville höra hur det gick för dem i stormen, det snöade hos dem senare på kvällen. Strax före 18:00 så säger Kjell ”att nu skall jag gå ut och motionera dig”. Han har märkt att lusten är dålig och det var roligt att han följde med mig. Ibland behöver man någon som hjälper en att komma igång. Och så är det trevligare om man skall gå på kvällen med sällskap. Och så lovade han följa med mig när jag än ville gå ut. Tur man har med en sådan Gubbe. Då vi kom hem så gjorde jag en deg till mjukkakor på ½ liter. Blev inte mera, för det tar sin lilla stund att grädda. Men det blev lite matbröd i alla fall. Var riktigt nöjd på kvällen med motionen.

FREDAG: Ingen bra sömn under natten så jag var trött då jag vaknade. Men det blev en liten sväng då jag hämtade tidningen och hann vakna innan jag kom in. En trög dag, inget bet på mig. Men det blev en sväng då jag hämtade posten också. Men alldeles för lite med motion. Hade tänkt baka mera matbröd på kvällen, men jag kände inte för det. Så det blev en del tv på kvällen istället.

LÖRDAG: Var kring 9 minus under dagen, men det kändes betydligt kallare då man varit ute. Var till Bjurholm sedan vi ätit lunch och handlade både hos Karin och på Konsum. Kjell såg på skidåkningen, men då den var slut så följde han med mig på en promenad. Men jag funderar på om det verkligen är nödvändigt att plöja bort vandringsleden efter älven. Man kunde väl lämna 1 meter i alla fall efter kanten. Men vi vände där den plöjda åkern började. Kvällen tillbringade vi hos ett par här i byn, mycket gott fika. Och då vi skulle gå i säng strax före elva, så började det en äldre film på TCM och vi kunde inte sluta titta, så det blev riktigt sent innan den var slut. Men filmen var bra, så det var värt att sitta uppe och se den.

SÖNDAG: Trött i morse, man är inte van att sitta och se film långt in på natten. Men ingen klocka ringde så det fick bli sovmorgon. Då vi ätit färdig lunchen så började jag baka matbröd. Blev dubbel sats av mitt rosenbröd som jag ändrat från att vara bara vetemjöl, till mera nyttigt mjöl, både graham och rågmjöl och vetekli och lite fiberhavregryn och lite annat smått och blir väldigt gott bröd. Får inte plats i boxen här, så jag får hyra in mig i Ulrikas box. Ibland är bakning bra medicin har jag märkt. Fast man kan ju inte baka varje dag som är tung. Då fick man överflöd med matbröd. Blev ingen promenad idag, men jag har cyklat 1mil istället. Så jag har fått nog med motion, man får väl lite då man bakar i 2 timmar också. Och så kom jag på att det snart är slut på detta år. Tiden går nästan för fort ibland.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.