Veckoblogg för V 50 – 2013

dec-2013-brudklanning

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, men vaknade till efter frukost kaffet. Var på vattengympan och det är nog ganska bra. Mycket folk är det också, tror det var 20 stycken. Går nog inte få dit flera för bassängen är inte fullstor i Bjurholm. Men jag hade nog tagit i lite mycket för kände av det i kroppen på kvällen. Stickade lite på en mössa på kvällen.

TISDAG: Var till Vårdcentralen på morgonen och innan jag åkte hem så var jag ute med Spike. Det var roligt att få träffa honom igen, men han är ingen vinterhund. Man får verkligen fjäska för honom innan han behagar gå från soffan och den sköna filten. Blev även en tur med honom på eftermiddagen, då blev det bara en kortare tur. Skulle hinna göra lite annat innan vi skulle fara till Nordmaling med S och L. Vi var på en berättarföreställning med Thomas Andersson och Elenor Lindgren. Egentligen en sorgens historia, men ändå bra. Det är en konst att berätta något så att det blir bra. Men de här två kunde sin sak. Blev en trevlig kväll i alla fall.

ONSDAG: Då jag hämtade tidningen var det 3,8 plus. Tyckte det var varmt, men varmare blev det 10,6 grader varmt på kvällssidan, det kändes som sommar. Och lillvägen och hela gården blev isbana. Skulle ta fram en låda med tyger jag hade till Barbie dockkläder, vet var den stod. Men nu var den borta, alltså har jag tagit fram den redan. Det är bara så att jag inte kommer ihåg vart jag ställde den. Måste ha varit virrig då jag tog fram den och bar bort den. Men jag hittade roliga mössor till barn och stickade Barbie kläder, så jag har lite dockkläder till Lovisa i julklapp. 2012 den 11 dec var det drygt 20- grader, så det är verkligen stor skillnad. Det går minde med ström i år i alla fall.

TORSDAG: Milt hela dagen och isgator lite överallt. For till Bjurholm på förmiddagen, jag skulle till biblioteket och låna några böcker till Barbie kläder. Och då jag kom till apoteket så försvann strömmen, tur man känner de anställda. Jag fick ta Laktulos flaskan med mig hem, hade helt slut och Kotte måste få sin dos varje dag. Sen blev utan ström i ca 9 timmar. Men Lilla Skafferiet hade ström, så vi åkte dit och fick oss mat. Både Värdshuset och Pizzerian var strömlösa. Så alla som var hungriga och utan ström i kommunen åkte dit och åt verkade det som. Men man får vara glad att det är milt då man är utan ström så länge. Försökte läsa och lösa korsord i lyset från stearinljusen, men det gick dåligt. Timmarna går sakta då man inte kan göra något, inte ens sticka.

FREDAG: Marcus ringde ganska tidigt, han glömmer inte farmor. Sen ringde sonen och en av mina småbröder ringde från Afghanistan, han är där i tjänst. Men det är lugnt där han är tydligen och svenskarna håller visst på att montera ner där nu. Det är i alla fall lite oroligt att han honom där, för det kan fort smälla någon mina och annat. Men man kunde inte tro att han var så långt borta, hördes bättre med honom i telefon än då jag pratade med sonen. Fick en underbar orkidé av Kjell, och en rolig kattbok av Ulrika och Linn. Och lilla Lovisa ringde och sjöng för mig på kvällssidan.

LÖRDAG: Lite kallare kring 7 minus då jag hämtade tidningen och gick en kortare sväng. Sen blev det handling hos Karin före lunch. Och då vi ätit klart, så började jag kopiera mönster tilldockkläder bl.a. till Baby docka. Det blev en dopklänning, men tog 3 timmar att göra. Hade kvar tyg från Elviras dopklänning och även spets och brodyr. Den blev riktigt söt tycker jag själv. Men jag hinner nog inte sy allt jag hade tänkt till julklapp.

SÖNDAG: Sov länge i morse och det var mörkt ute länge också på morgonen. Det blev ingen motion idag för jag har suttit vid symaskinen stor del av dagen. Det blev en brudklänning till Barbie och en festklänning. I kväll var vi på det årliga lucia firandet i byn. Var mindre med folk i år än förra året. Men det blir lite mindre med de större barnen också. En del håller på att vara för stora för att vara med. Linn var med och tittade, men valde att stå över i år. Hon håller på att vara för stor för detta. I kväll blir det ingen stickning eller syning, skall vila axlar och nacke i kväll.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.