Oj , det var längesen…….

Men , som jag antytt tidigare är vi panschos ganska upptagna . Inte minst så här på sommaren . Och för min del , inte minst på grund av den höga temperatur som har rått . Men , som nu har förklingat till en behagligare nivå . Åtminstone här i södra delen av landet .

Dessutom har jag varit på det årliga besöket hos min syster i Mellansel i Ångermanland , Höga Kusten . För mer okunniga läsare .

Där var det behagligt väder då , men desto värre har det blivit senare har jag hört .

Rapporten därifrån är enbart positiv . Även om vi kunde konstatera att det fortfarande är många fina villor som står obebodda . Där kan man köpa ett hus för ca 200 000 . Ett pris som man inte ens får en trerummare för här i Lidköping . + att det även tillkommer hyra !

Olika faller ödets lotter !!

En positiv syn av annat slag var synen när man kom ut från Mellansels mataffär och fick syn på minst ett fotbollslag med mörkare hudfärg ….. Allihopa !!   Vilken härlig syn … Dessutom skrudade i fotbollströjor . Antagligen Mellansels färger .!

Sånt berör mig med glädjekänsla !!

Får sen reda på av min systerson att dit har kommit många flyktingar från olika länder som har blivit väl mottagna i samhället …Så bra , att till och med TV har varit där och gjort program om den lyckade integreringen i skolan bla. Missa inte det när det kommer i höst !!

Men , inget Norrlandsbesök utan Loppis !  (  Har jag talat om att det är en av mina passioner ? ) Ibland tänker jag , att det är nog nåt fel på mig …. Jag tycker det är roligare att gå i Loppisaffärer , än där det bara finns nya grejer !!

Nu var det så lyckat att en av våra besläktade loppisentusiaster även hade jobb i en sån affär i Örnsköldsvik ! Så ett besök var helt oundvikligt …. Det kan varmt rekommenderas . Många fynd gjordes !

En samlarvurm som jag har ihop med dottern är att samla på ” Fulvaser ” ! Det finns vissa kriterier som gäller ! Priset ska inte överstiga 20 kr .. Utseendet speciellt . Företrädesvis keramik …

Man kan göra hur bra fynd som helst .

Om jag får tekniken att fungera ska jag visa ett litet axplock ur samlingen …

Den andra bilden visar till vänster den absolut fulaste i min samling ! Det är en Italiensk skapelse . Vilket material vet jag ej . Den är så lätt ..DSCN1069

 

DSCN1068

Fast det blev tvärtom !! Med bilderna !

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.