Sommaren är här !

Av , , Bli först att kommentera 3

Och i mitt tycke , lite väl mycket sommar ! Alltså , lite väl varmt . Men såklart skönt för dom som gillar att bada , och det ska man ju inte missunna dom .
Midsommarhelgen är nu över . Tillbringade den ihop med bästa kompisen efter att ha lunchat hos min son .
Bingolotto , stod på schemat … Som väntat … ingen vinst !
Men , nåt annat roligt av det mer oväntade slaget hände , som skapade munterhet . Det är så att kompisen har en liten hund , som börjar bli lite till åren och som en följd av det har börjat få en del krämpor . Har varit behjälplig vid en del besök hos en veterinär i trakten . En veterinär utöver det vanliga , kan jag konstatera .
Ovanlig på så sätt att han smsade min kompis kl 10 på MIDSOMMARAFTON , och skrev att hon skulle ge Pricken ( som hunden heter ) mjölk att dricka ibland !!
Vår omedelbara reaktion var …. Han kan inte vara nykter !! Men hunden fick mjölk och han drack ! Trodde annars att mjölk mest var för katter . Men man kan ju ha fel !
Senare , när kompisen körde mig hem så sa vi att nu åker vi genom stan och ser på folklivet . Vi såg endast 1 (en) person , som satt på en trappa . Annars helt lugnt !
Man får hoppas att det är så även på andra ställen !
Vi har ju virussmittan att tänka på

Ni får ha det !

Våren , som kom av sig !

Av , , Bli först att kommentera 1

Inte helt ovanligt ! Men , det är i alla fall ljust …..
I lördags skulle vi i min släkt fira alla födelsedagar som sker just nu i mars månad . Vanligtvis brukar det försiggå hos mej , eftersom jag är en av jubilarerna . Men , på förekommen anledning så hade vi bestämt att fira hos sonen i deras trädgård . Ute . grillning ! Det blåste KALLT …. Halv storm !
Men det genomfördes . Vi konstaterade sen att det var nog rekord i kortvarigt firande ! Avverkade 4 jubilarer på 55 minuter . Var hemma redan efter en timme ……
Idag är det måndag . På flera sätt . Kom plötsligt på , har jag glömt att åka på den schemalagda provningen som jag har från reumatologen tro ?
Jovisst ! Inte bara nån vecka , som ibland har hänt , utan en hel MÅNAD !
Har nu i allafall bokat tid , men frågan är vad jag nu ska skylla på ? Coronan eller ? Tror att jag säger som det är ….har inte fått tag på nån almanacka att hänga upp . Eller så drar jag till med det trovärdigaste ……Allmän virrighet !!

Händer det nåt ?

Av , , Bli först att kommentera 3

Härinne hos mig händer det i alla fall inte så mycket .
På morgonen när jag vaknar , ( eller rättare sagt förmiddan) då kan jag få för mig att jag känner mig energisk , och ska nog ta itu med både det ena och det andra .Men det rinner snart av mig när jag kommit ur sängen .
Idag har jag iaf åkt och handlat . Med sonen , som är sjukskriven . Han är snickare och har sågat sig i handen på jobbet . Gipsad , men kan ändå köra bil eftersom det är tummen som råkat värst illa ut.
Då fick han för sig att vi kanske kan luncha ihop ute ! Ja , inte mig emot ….. Lite folk på den utvalda restaurangen och med glesa bord . Trevligt !
Men efter så många händelser samma dag så blir man ju väldigt trött . Somnade framför TV: mitt i Tegnells prat om Coronan .
Ingen snö här , men minusgrader . Ingen halka , som tur är .

Äntligen lite vitt ute …..

Av , , Bli först att kommentera 3

Vad gör du hela dan ? Den frågan fick jag av en närstående , smittfri person på förmiddagen idag .
Jaha , vad svarar man på det i den nuvarande isoleringen .
Ligger länge ! Så vips …. är klockan redan två . Och det är ju snart kväll . Dessutom rör man ju sig betydligt saktfärdigare nu vid den här åldern . Så kanske det är nån skidåkning på TV . Intressant !
Intressant ska det också bli ikväll att se Carina Bergfeldts debut ,som Skavlan-ersättare . Hon härstammar från Götene . Grannkommun till Lidköping . En hyvens tjej denna Carina . Har henne på Facebook . Hon skriver så roligt . Dessutom kommer jag nu på att hon är ju också hedersdoktor vid Umeå Universitet !! Vilket inte gör saken sämre .
Sen vid halv åtta är det miljoner , som delas ut i Postkodlotteriet…..till just Lidköpingsbor . Dock inte till mig . Fast jag bodde i den postkoden för 20 år sen . Men det räknas ju inte . Och inte har jag nån lott heller .
Har hämtat upp det Oranga Kuvertet från brevlådan idag . Men inte öppnat det . Då kommer jag att bli på dåligt humör !!
Ha en bra HELG !

Högsta vinsten ?!

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu har Lidköping hamnat på löpsedlarna igen . Men nu handlar det inte om varken bandylaget Villa , eller nåt annat ovidkommande .
Nu gäller det att ha rätt postnummer . Ett postnummer , som finns på en adress , som jag befann mig på tidigare .För 20 år sen .
Dessutom har jag ingen lott i lotteriet ifråga . Så vinstchansen är obefintlig .
Men alla pratar om detta . Det senaste jag hörde var att någon hade 16 lotter !!
I så fall tror jag att det är kvalificerat fusk . Men jag tror snarare att det kan avfärdas som kvalificerat skvaller !
Man får väl se på vinstprogrammet nästa fredag ……
Lite vitt på marken har det kommit nu .Ett par minusgrader och mycket ljusare .
Fick nyligen ett sms från ett barnbarn som hade kopierat en varning till äldre personer .Nån ringde som uppgav sig ringa från Folkhälsomyndigheten för att prata om vaccineringen mot Coronan . Samt att man då skulle uppge bank-id !!
Sånt går jag INTE på .
Jag , som knappt vågar betala räkningarna på datorn och i samband med det måste logga in !
Har en inneboende misstänksamhet mot det som jag inte kan kontrollera !
Ha en bra helg !

Mellandagsfunderingar

Av , , Bli först att kommentera 6

Det här med tekniken är inte lätt . Snarare svårt .Åtminstone för mig . Hade tänkt byta till en mer tidsenlig profilbild (iförd munskydd ) , men det stöp av nån anledning . Får vänta tills jag får besök an nån datakunnig släkting .
Annnars är det som vanligt mörkt hela dan . Som tur är har det kommit igång med lite skidåkning på tv . Men , det är inte utan att man saknar dom Norska åkarna , som av kända skäl avstår ett tag .
Nu är det ju inte alla som gillar såna program . Har en släkting som likställer den typen av program med att sitta och titta på när målfärgen torkar!!
Ibland tycker jag att den mesta tiden går åt till att leta nuförtiden …. Tappar ofta bort saker o ting .Idag har jag letat efter en jumper . Inte egentligen så att jag inte har några kläder , men kom att tänka på just den här jumpern som jag tänkte att jag kunde ha idag . Hittade den så småningom bland stryktvätten .Vad den nu gjorde där ?
Vanligast är det annars att det är telefonerna som får fötter . Nu har jag två apparater . Fast och mobil . Så om det bara är den ene som försvunnit kan man ju ringa och på så sätt hitta den .
Men i regel är båda tillsammans borta .
Men , jag är ändå inte den mest snurriga vad det gäller sånt . Har en väninna som ringde en kompis och i upprörda tonfall omtalade att hon i flera timmar letat efter sin mobil !! Kompisen sa då : Och vad pratar du nu i ? ?

Stillhet

Av , , 3 kommentarer 5

Inget ont som inte har nåt gott med sig , heter det ju .Och i vissa stycken kan jag hålla med om det . Om man som jag tycker om att ligga länge på morgonen så har det vissa fördelar det här med Pandemin ( fast jag hade hellre sett att vi sluppit den ).
Det är ingen som så där spontant ringer på dörren tidigt . Och med tidigt , menar jag förmiddag .
Mina sena morgonvanor gör också att det aldrig blir långsamt , eftersom halva dan redan har gått innan jag börjar aktivera mig .
Se det som ett tips !!
Eftersom jag inte tillhör regeringen , så bokade jag av klipptiden hos frissan , eftersom jag tyckte att det ju var en ganska onödig åtgärd . Detta skedde för flera veckor sen . Men nu när jag råkar gå förbi en spegel och kastar ett öga i den så ser jag att frisyren mer och mer börjar likna Boris Johnssons . Ni vet Englands premiärminister.
Tar också på munskydd när jag går in i affärer . Men hitintills har folk tittat på mig som om jag kom från månen . Men det kanske ändrar sig nu eftersom hälsomyndigheten tycks ha ändrat inställning .
På tal om månen , kan jag berätta en rolig historia som jag hört från en släkting i Norrland .
När Amerika hade utfört den första månlandningen ,var släktingen på besök hos ett äldre par . Han frågade mannen vad han tänkte om detta att landa på månen ?
Svaret blev : Dom håller väl på o djävlas så den slocknar !!

Nu önskar jag er GOTT NYTT ÅR !

Hej o hå !

Av , , Bli först att kommentera 8

Vi får se om detta skrivande fungerar igen , eftersom det nu är mer än ett år sen sist .
Men nu behövs det nog en viss upppdatering från Lidköping .
Helst skulle man vilja gömma sig eller emigrera till nåt annat land , men det går ju inte ,eftersom detta virus inte bryr sig om gränser och som dessutom finns i alla världens länder.
Fast …..vissa personer tror nog att köpcentra är ett fredat område . Virusfritt …..särskilt nu när det är Reatider !
Själv lider jag ingen nöd precis . Har mat , tak över huvudet , en skön säng att somna i ,tv , netflix och barnbarn som kan handla åt mig om jag vill .
Men ibland handlar jag mat själv . Alltid iklädd munskydd !
JAG TROR NÄMLIGEN PÅ MUNSKYDD !!
Alltid kan det väl göra nån nytta …. Och det kan ju i alla fall inte skada . Dessutom betonar det allvaret när man får syn på folk som har på sig ett sånt .Och andra personer håller sig på avstånd när man kommer med det på sig .
Kanske kan jag kallas ”amatörepidemiolog” , eftersom jag envisas med min tro på munskydd . Ett av nya ord som kommit detta år .
Annars är det regn och mörker , som är det mest betecknande för väderleksläget här i Västergötland .
Ni får ha det !

hej å hå igen !

Av , , Bli först att kommentera 8

Hade bestämt mig för att sluta med detta bloggande . Tänker att det är väl ändå ingen som läser dom .
Med det må det vara hur som helst .
Av en ren händelse gick jag in på denna sida … Fick då se att det var en kvinna , som hade skrivit kommentar om en blogg jag skrev för längesen . Handlade om reklam jag fått för en försäkring mot cancer!! Så bra skriven , att jag inte kan förstå att jag själv är författaren ?!
Hur som helst , så har denna kvinna också råkat ut för det . Och dessutom även drabbats av cancer !
Av all den idiotiska reklam man ser , är nog denna den mest framträdande .För hur skulle man kunna försäkra sig , för att inte få cancer ?
Så utbredd , som den sjukdomen är idag , kan man nästan säga att det hör till allmänbildningen att ha cancer nånstans !

Filmstudio

Av , , 1 kommentar 3

Har nog tidigare talat om att jag är medlem i Lidköpings Filmstudio .Men eftersom jag är osäker drar jag det en gång till .
Alltså …. Man får se 7 filmer för 220 kr . Billigt eller hur ! Och som grädde på moset är det en åttonde film denna termin , eftersom föreningen fyller 60 år . En hemlig film … spännande !
Spännande , är det varje gång , just det här att man inte vet riktigt hur bra filmen är . Vi får ju ett program , som beskriver vad filmerna handlar om , men det är ändå väldigt olika … Olika vad man tycker förstås . Vi poängsätter filmerna 1-5 . Om vi vill .
Det som främst skiljer denna filmvisning från att gå på en ” vanlig ”bio är tystnaden … Inte ett prassel hörs … Men , just idag var det en kvinna , som satt och prasslade med en godispåse …. Och det var nog det enda , som hördes i den fullsatta biosalongen eftersom det var en spännande och ovanlig Dansk film .
Ovanlig , så tillvida att hela handlingen försiggick på en larmcentral .En polis , som fick ett samtal från en kidnappad kvinna . Och hans vedermödor för att hjälpa henne ….. Många svängningar i handlingen ! Mycket spännande ! En klar femma !
Titeln : ” Den skyldige ” .
Den kan jag rekommendera !

Ha en bra helg !