hej å hå igen !

Av , , Bli först att kommentera 4

Hade bestämt mig för att sluta med detta bloggande . Tänker att det är väl ändå ingen som läser dom .
Med det må det vara hur som helst .
Av en ren händelse gick jag in på denna sida … Fick då se att det var en kvinna , som hade skrivit kommentar om en blogg jag skrev för längesen . Handlade om reklam jag fått för en försäkring mot cancer!! Så bra skriven , att jag inte kan förstå att jag själv är författaren ?!
Hur som helst , så har denna kvinna också råkat ut för det . Och dessutom även drabbats av cancer !
Av all den idiotiska reklam man ser , är nog denna den mest framträdande .För hur skulle man kunna försäkra sig , för att inte få cancer ?
Så utbredd , som den sjukdomen är idag , kan man nästan säga att det hör till allmänbildningen att ha cancer nånstans !

Bli först att kommentera

Filmstudio

Av , , Bli först att kommentera 2

Har nog tidigare talat om att jag är medlem i Lidköpings Filmstudio .Men eftersom jag är osäker drar jag det en gång till .
Alltså …. Man får se 7 filmer för 220 kr . Billigt eller hur ! Och som grädde på moset är det en åttonde film denna termin , eftersom föreningen fyller 60 år . En hemlig film … spännande !
Spännande , är det varje gång , just det här att man inte vet riktigt hur bra filmen är . Vi får ju ett program , som beskriver vad filmerna handlar om , men det är ändå väldigt olika … Olika vad man tycker förstås . Vi poängsätter filmerna 1-5 . Om vi vill .
Det som främst skiljer denna filmvisning från att gå på en ” vanlig ”bio är tystnaden … Inte ett prassel hörs … Men , just idag var det en kvinna , som satt och prasslade med en godispåse …. Och det var nog det enda , som hördes i den fullsatta biosalongen eftersom det var en spännande och ovanlig Dansk film .
Ovanlig , så tillvida att hela handlingen försiggick på en larmcentral .En polis , som fick ett samtal från en kidnappad kvinna . Och hans vedermödor för att hjälpa henne ….. Många svängningar i handlingen ! Mycket spännande ! En klar femma !
Titeln : ” Den skyldige ” .
Den kan jag rekommendera !

Ha en bra helg !

Bli först att kommentera

Vad händer……

Av , , Bli först att kommentera 3

Ja , sannerligen inte särskilt mycket . Men , det är väl som för alla andra . Ibland är det roligt , ibland mindre roligt .
Har inte skrivit på länge nu , men tänkte att jag kanske ska återuppta det … Alltså kanske .
Det var knappt att jag kunde ligga in , eftersom frånvaron tydligen var för lång . Och nu sen när jag väl skriver …. Känner inte igen bokstäverna , som har ändrat till att vara ganska små …. Får nog rådfråga nån expert , eftersom jag är väldigt dum på sånt .
Men , hur som helst . Den lugna hösten har gjort sitt inträde även här . Fina färger än så länge . Men snart faller nog löven . Men nån snö har det i alla fall inte fallit här .
Det som gladde mig härom dan var beskedet att Kungafamiljen ska minska i omfång .
Det som retade mig oerhört var deras uttalade glädje över att dom nu ska få en större ” frihet ” !
Jag drar slutsatsen att vi ” Vanliga ” Svenskar inte har förstått vilken Frihet vi har . Vi , som sluppit ekonomiska bidrag från Staten !Det är väl å andra sidan ingen som har tvingat dom till denna oerhörda uppoffring .
Kungligheter kan ju abdikera !
Se där … Nu fick jag genast reta upp mig på nåt .
Ha en bra onsdagskväll !

Bli först att kommentera

Hej å hå igen !

Av , , Bli först att kommentera 4

Hade tappat sugen för detta skrivande …. Men , nu vaknar det igen .

Delvis beror det på att min vapendragare sen barndomen , Märta , trots hennes positiva inställning , nu inte finns längre . Saknaden känns stor . Vi trodde att hon skulle klara av även detta . Men det gick inte .

Har just suttit och skickat in bidrag till Cancerfonden . Åker till Herrljunga på begravning på fredag . Kan knappt tro att det är sant ……

Annars går tiden , ungefär som vanligt . Höstkänning . Men ibland är det fina dagar .

Fortfarande kan jag reta mig väldigt på vissa saker . Idag är det främst två saker , som retar mig . Regeringens framträdande , där man slår sig för bröstet och redogör för att man nu minskar på skatten för Pensionärerna …. Jovisst !  För dom som har en pension över 17000 ! Men , vet dom inte att många , främst kvinnor förstås , inte har så hög pension?    Vet , gör dom nog …. men låtsas inte om det !!

Den andra retpunkten är Moderaternas förslag ….. att systemet ska ha söndagsöppet !! Vilket livsviktigt förslag !! Samtidigt , som klyftorna ökar . Fler och fler som blir hemlösa .

Vore bättre om dom föreslog att ALLA affärer håller stängt söndagar . Mindre konsumtion ….. mer lugn och ro !

Ha en bra helg !

Bli först att kommentera

Höstfunderingar

Av , , Bli först att kommentera 5

Gråmulet med regn ibland . Men jag har egentligen inte nåt emot det . Lugnt och skönt .

Men , så läser jag lite nyheter på nätet ….. ” Terrorister kan tjäna pengar på din grillkol ” , Är en braskande rubrik på Aftonbladet  . ” Visat sig vara en viktig del i deras försörjning !”

Herregud !…….vilket mörker ! Det finns snart ingenting man kan lita på .Inte ens grilllkol …… Nu har ju jag ingen grill , eftersom jag bor i lägenhet . Men , det gör mig för den skull inte oskyldig ur grillkolssynpunkt , eftersom jag ju ibland äter grillat hos andra personer .

Så var det med det lugnet !

Annars har jag varit på utflykt med en del barnbarn till Jönköping idag . Där sken solen . Vi besökte bla en fin blomsterpark i centrala stan . Visar en del bilder på blomsterprakten . Nu blev det lite suddigt i nederkanten på en del bilder beroende på att jag kommit över en annan mobil .

Vet inte varför bilderna blev liggande . Ni får ursäkta !

IMG_0028IMG_0015IMG_0024

Bli först att kommentera

ihållande värme

Av , , Bli först att kommentera 4

Fortfarande över 25-graderstrecket…… åtminstone inne i min lägenhet . Fast ute har det sjunkit åtminstone några grader . Och så blåser det en del .

I morgon ska det bli regn och svalare , har det utlovats . Jag skriver ” lovat ” , eftersom jag inte tycker om värme över 20 grader . Men samtidigt får man ju förstå att dom , som gillar att bada nu har det skönt .

Har själv vistats en del på badstrand i helgen . Det fläktar ju svalare vid Vänerns stränder . Nu har min nattgäst , den mindre , kommit . Så jag får väl ta hand om honom lite .

Annars har det inte varit några större upplopp här .

Vilket man ska vara glad för !

Bli först att kommentera

Hej å hå igen !

Av , , Bli först att kommentera 4

En sån värme !! Men , jag har ju förstått att hela landet är drabbat . Fast egentligen är det väl inte alla , som anser att man är DRABBAD .  Den badande delen av befolkningen tex .

Igår genomförde jag en repris av båtturen på Göta Kanal . Som den minnesgoda läsaren av bloggen säkert kommer ihåg , så ramlade jag ju av en trasig stol sist och fick sitta med frysta köttbullar i nacken för att häva en stor bula i huvet . Fick efter klagomål till rederiet presentkort för 2 pers på valfri kryssning , plus vad den förra resan kostade …. Så jag kan inte klaga på båtfolket ! Och nu var det en fin resa !!

Men , det heter ju att en olycka kommer inte ensam …. Så nu har jag alltså haft 3 …. Först var det toastolen , som gick sönder i spolningen … Eftersom jag bor i hyreslägenhet var det ju bara att felanmäla till hyresvärden . Men , det är ju semestertider !

Hur som helst , så blir jag ju inte helt handfallen . Spolade upp vatten i en hink och hällde i toan istället för spolning .

Sen upptäckte jag en tilltagande trafik av getingar på balkongen …. Såg att dom kröp in ovanför balkongen i ett hål .Bobyggande !!

Återigen anmälande till hyresvärden !     ( Dom börjar väl snart tro att jag är en sån där gnällmänniska ) . Den nuvarande hyresvärden är ganska ny och den vi hade innan , använde mig , som nåt slags annonspelare vid försäljningen av huset ….. ” Hon har bott här i 18 år och ringer inte och klagar i onödan !!” Pinsamt .

Men , nu är allt fixat .. Igår av en rörmokare . Mycket snabbt … Idag kom en getingexpert ….Blåste upp nåt pulver … Lätt som en plätt !

Man ska nog ha en del problem för att känna hur bra man har det ….. Trots värmen !!

Bli först att kommentera

Tiden bara går ……

Av , , Bli först att kommentera 3

Man får emellanåt väldigt dåligt samvete …. Personer , vänner , släktingar , som man borde ringt för länge sen . Men , om man inget hört är det väl bra … eller ?

Men , så kommer ett telefonsamtal , som förändrar allt . Som plötsligt gör att man drabbas av en viss förstämning .Min bästa väninna , barndomskamrat , vapenbärare och allt möjligt i den vägen . Som jag har upplevt många roligheter ihop med . Och gör fortfarande . Hon bor inte så långt härifrån .

Hon har varit drabbad av denna eländiga cancer vid flera tillfällen . På olika ställen i kroppen . Nu hade dom upptäckt en tumör i ryggen . Gick inte att operera eftersom den låg för nära kroppspulsådern . Strålning och cellgift väntar …..

Hoppas bara att dom inte väntar för länge . Hon har haft ont i ryggen sen i februari . Så det är ju inget nytt !!

Men , det bästa med henne är att hon INTE tappar sugen !! Positivt tänkande , är hennes kännetecken !! Och så även mitt !!

” Du får ta det som en ytterligare prövning ” , säger jag till henne .Vi är inte döa än !    ( Vi är i samma ålder )

Jag tror nämligen att just hennes positivitet gör att det går vägen även denna gång !

Hon tillhör dom , som jag anser oumbärlig !!

Bli först att kommentera

Händelserik vecka .

Av , , Bli först att kommentera 2

I onsdags åkte jag med mitt symötesgäng på en bussresa som innefattade båtåkning på Göta Kanal . Buss till Töreboda , där vi gick ombord på kanalbåten , som sen tog oss till Karlsborg där bussen väntade för hemfärd .

Allt fungerade tills vi klev ombord på båten . Vi bestämde oss för att ta plats på fördäck , eftersom det var soligt och fint väder .

Vi ställde i ordning stolarna för att sitta skönt ….. Men , när jag satte mig på min brakade den ihop ! Ramlade och slog huvudet rakt i den hårda väggen !!

Folk rusade ju till och drog upp mig och undrade hur det gick ….. Ställde mig upp och kände efter . Ganska vimmelkantig , måste jag erkänna . Kände på bakhuvudet .En stor bula , blev det med en gång . Fick hjälp av en kille i besättningen , som hämtade djupfrysta köttbullar inlindade i en handduk , som jag sen fick sitta med lutandes mot väggen . Inte precis vad jag hade väntat mig av den kanalresan .Men , jag genomförde den i alla fall .

Annars var det väldigt fina omgivningar . En fin båtfärd , som sakta färdades utmed kanalen , som ju har vatten i markhöjd och lummigt och fint .

När jag sen berättade för släktingar och vänner om olyckan var det många , som sa att ” Du måste klaga på detta ! Resan blev ju förstörd ! ”

Och visst …. Det var ju sant . Alltså skickade jag iväg ett mail till den båtens rederi ….. Och se ….. Kom ett mycket snabbt och vänligt svar från Kaptenen på båten .

Dom ersätter vad jag har betalat för resan , plus att jag ska få presentkort på en ny resa för två personer !! Överraskande !

Dessutom la han till att dom har sett över stolarna och tagit bort dom . En del hade rostat på benen invändigt eftersom dom stod ute i ur och skur .

Där ser man …. Man ska nog inte dra sig för klagomål när nåt fallerar !

Och sen har vi ju också haft Big Power Meet här i Lidköping i helgen .Fast för min del har jag då inte haft ont av det …. Det är ganska roligt att titta på dom fina bilarna …..Men nu är det slut på det och lugnet lägger sig över stan .

Bli först att kommentera

Hetta

Av , , Bli först att kommentera 2

Bäst att vara inne idag . Stänga balkongdörr och fönster . Inte bara för värmen , utan också för att utestänga den hårdrockskonsert som pågår i Stadsparken . Bor en bit ifrån , men fågelvägen är det inte långt  , och vinden ligger nog åt mitt håll . Dom som befinner sig där , i stormens öga , måste ju bli ganska lomhörda . Jag kan ju stänga om mig i alla fall .

Tog tidigare en promenad till stadens torg för träff med min skyddsling från Afganistan . Hon ska i nästa vecka åka till Iran , av alla hemska ställen . Anledningen är att hon ska hälsa på sina föräldrar , som befinner sig där  . Dom har sagt att där är det väldigt varmt ….Över 40 grader ! Huvvaligen !

Det känns just nu , som att det bästa är att krypa ihop nånstans och sova …. Vila upp sig inför Svenska tjejernas VM-spel i kväll .

Ha en bra helg !

Bli först att kommentera