Underhållande bussresa

Åkte buss från en närliggande by för några dar sedan .Eftersom bussen var tom förutom chauffören , när jag steg på ,fick han nog en liten glädjechock av att äntligen ha en passagerare . Han hade ju redan då kört några mil med en tom, stor buss .

Han drog genast igång ett högljutt samtal med mig , inte minst då på grund av min dialektala härkomst . När han fick reda på att jag var från Vilhelmina , sa han som dom flesta brukar göra …. ” Har en kompis som är gift med en från just Vilhelmina ” . Jag fick då skrikande tala om att Vilhelminas kommun är till ytan lika stor som Skaraborgs län . ( Jag var ju inte beredd på att vi skulle prata med varann på färden , så jag hade ju satt mig en bit ifrån chauffören . )

Han pratade emellertid oupphörligt ….Så min medverkan i fortsättningen krävde endast för det mesta ett ” nej ” eller ” ja ”eller i vissa fall …..” säger du det ”…Fick bland annat veta, att nu har man börjat flytta Kiruna stad … Jojomensan ! Han hade en kompis som skulle åka upp dit till sommaren med husvagn och familj .

( Han trodde nog att Kiruna låg nästgårds med Vilhelmina ) . Inte brydde jag mig om att ta honom ur den villfarelsen heller …….Sen så fick jag också veta att om man vill se mycket vitsippor ska man glesa ut bland träden , för vitsippor kräver mycket ljus ….. Han hade glesat ut där han bodde på landet .

Vid det tillfället ropade jag … ”  Det gjorde du bra ”!      En kommentar som han nog gillade eftersom han sen hade en lång utläggning om hur välgörande det var att prata med Norrlänningar , eftersom dom är så lugna till både sättet och pratet …….Han tänkte nog på Ingemar Stenmark …

Och inte mig emot ….. med den jämförelsen !

Måste förstås tillägga att resan var enbart positiv !!

2 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

    Ha , ha …. Han hade nog varit glad åt vem som helst . Men , kände mig som Norrländska , särskilt utvald !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.