Kontraster

Tittade i går kväll på TV-programmet Teknikens värld . Där visade man på nya landvinningar inom it-branschen . Snart kan man genom att ladda ner olika appar i I-phones kolla sitt hälsotillstånd på ett enkla sätt .

Man ska genom att trycka tummarna mot en platta kunna mäta EKG , pulsslag , koppa upp sig mot en stegräknare och en massa kontroller av sig själv .

Detta ,  hävdade en forskare , för att man på ett tidigt stadium ska kunna upptäcka vilka sjukdomar man riskerar att drabbas av om man inte sköter sin hälsa . Alltså inte motionerar tillräckligt . Och även sömnen ingick i provtagningen .

I mitt enkla huvud verkar alltihopa väldigt ego- trippat . Ska man tvingas leva helt utan spänning i tillvaron . Och det där med att tidigt upptäcka och åtgärda sjukdomar innan dom bryter ut?! Som det är i dag är det ju ibland svårt att få hjälp , hur sjuka folk än är . Hur ska det då kunna finnas resurser till så tidigt ställda diagnoser .

Men , dom måste väl hitta nya användningsområden inom it-världen ..

Sen bytte jag kanal ….Nyheter som visade flyktingar från Syrien som sen tre år tillbaka befann sig i Jordanien . En miljon människor som bodde i skjul med allt vad det innebär…

Dom människorna har inga problem med stegräknare , pulsslag och så vidare , dom strävar endast för att överhuvudtaget överleva varje dag .     Alltmedan vi håller på med välfärdsproblem !

Man vill skrika och sparka i väggarna !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.