Sigefeldt en av sex i Dolphins

Norrköping Dolphins har det tufft ekonomiskt och styrelsen har beslutat om rejält sänkt budget för spelarlöner. En prutning på en miljon kronor jämfört med för ett år sedan.

Herrlaget får max sex avlönade proffs, sedan ska det fyllas på med yngre talanger. Bland spelare som försvinner märks William Walker som uppges landa i någon finsk klubb nästa säsong.

Ny adress blir Salon Vilpas Vikings.

Den finländska klubben har höga förväntningar på 27–åringen.
– Jag är förvånad att och positivt överraskad att en spelare på den här nivån var tillgänglig, säger coachen Mikko Tupamäki till klubbens hemsida

Norrköpings damlag ska som Bloggen tidigare skrivit om inte spela i Eurocup. Och med lågbudgetspel i svenska Damligan har  coach Lasse Johansson tackat nej till en fortsättning. Stjärnan Bettan Egnell (äkta maka till Johansson) ska rehabilitera sitt korsbandsskadade knä under hösten och siktar därefter på spel utomlands.

Klubbdirektör Bosse Sundberg säger till NT att han i nuläget räknar med en stomme bestående av:  Anna Stern, Georgia de Leeuw, Johanna Källman, Malin Aasa, Tanya Massamba och Umeå-fostrade Caroline Sigefeldt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.