Silly-surr i värmen

Drygt 33 plusgrader är man inte bortskämd med i sommar-Sverige. Nice.

Men detta är inte en väderblogg så över till lite silly season-surr i värmen.

I svenska herrlandslaget finns fler spelare än Tom Lidén som söker ny klubb.

Exempelvis Alexander Lindqvist som  är på väg att lämna en svensk ligaklubb (Nässjö) för nya utmaningar. Bland intressenterna i Sverige finns bland annat Solna och Södertälje Kings (klubbar han tidigare spelat i)

– Mitt mål är att spela utomlands, säger Lindqvist till Länstidningen i Södertälje.

Alternativ i Sverige. Kings?

– Ja, det gör det. Bland annat Kings. Jag pratar lite med Vedran (Bosnic). Det är min gamla klubb där jag har vunnit SM-guld. Det vore roligt att spela där igen, säger Lindqvist till LT.

Nu i helgen ska både Lindqvist och Lidén möta Bosniens NBA-stjärna (Brooklyn Nets) Mirza Teletovic. Det är dubbel träningskamp på bortaplan för blågult.

Noterbart är att Jonathan Person (som lämnat Sundsvall för spel i LF Basket kommande säsong) precis som Tom Lidén får chansen denna landskampshelg.

Mötena mot Bosnien & Hercegovina är hyperviktiga för Persons närmaste framtid i landslaget.

–  Konkurrensen på min position är tuff med ”Ludde” (Håkansson) och Thomas (Massamba). Samtidigt vill man åka med och jag tror att alla spelare känner att de förtjänar en plats, säger Person till NSD.

Landskamper är alltid speciella. Det är en lite nervös känsla, men det gäller att spela avslappnat och lita på sig själv. Jag vet att jag kan spela bra, jag ska bara spela mitt spel, säger guarden till NSD.

Bland de spelare som nobbat landslaget märks Viktor Gaddefors. Han fick bara tolv minuter i NBA:s sommarliga och uttalar sig nu för Upsala Nya Tidning om framtiden. Eller nja, han uttalar sig – men säger just inget.

Har du fått några kommentarer från Spurs, eller har någon annan NBA-klubb visat intresse?

– Min agent sköter allt detta. Just nu är jag på semester, så det där tar jag när jag kommer hem i slutet på juli, säger Gaddefors till UNT.

Enligt italiensk media har han brutit kontraktet med italienska Bologna.

– Det är något som jag just nu inte pratar om, så nej, inga kommentarer.

Men du har intresse från andra klubbar?

– Ja, det finns klubbar som är intresserade, lyder svaret i UNT-intervjun.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.