Svensk seger i genrep

Ett bra genrep. Helgens fyrnationsturnering i Polen gav Sverige två segrar och en ”oavgjord”.

Efter seger mot Iran och oavgjort vid full tid mot värdnationen Polen (förlust i förlängning) avslutade Sveriges herrar genrepet inför stundande EM-kval med seger mot Portugal med siffrorna 76-50. Särskilt i den andra halvleken övertygade Sverige.

Portugal är nu inte något topplag i Europa, men bra försvarsspel och mer självförtroende är klart positivt för blågult.

– 24 assist är bra och vår intensitet i försvaret är mycket bra. Om det är något jag är missnöjd med så är det att vi lät Portugal ta 16 offensiva returer, i min värld är det för mycket. Vi har spelat på en bra nivå här och helst ska vi upp lite till för att kvala in till EM. Det som gäller är fokus, intensitet och en vilja att jobba hårt så vi fortsätter att utvecklas, säger coach Vedran Bosnic till förbundets hemsida.

Carl Engström bäste poänggörare mot Portugal, med sina 15. Dino Pita och Christian Maråker 13 var.

Fakta
Sverige–Portugal 76-50 (15-15, 17-12, 21-13, 23-10)
Sverige: Carl Engström 15, Christian Maråker 13, Dino Pita 13, Brice Massamba 10, Anton Gaddefors 8, Jonathan Person 5, Martin Pahlmblad 5, Thomas Massamba 3, Tobias Borg 2, Tom Lidén 2

Sverige samlas 6 augusti i Luleå för att fortsätta förberedelserna inför första matchen i EM-kvalet. Den 10 augusti spelar Sverige EM-kvalmatch mot Lettland i Luleå. Innan dess ska truppen på 14 spelare bantas till tolv man.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.