Hett intresse för finalen

Intresset för Damligans seriefinal mellan Northland Basket och Udominate Basket är mer än hett.

– Det är visserligen en gratismatch men intresset är enormt, vi hade kunnat fylla Coop Arena, säger klubbens marknads- och försäljningschef Christoffer Gramner till NSD.

I Coop Arena spelar Luleå Hockey och publikkapaciteten för ishockey anges till 6300 åskådare. Arenans publikrekord sattes 18 april 2000 när Plannja Basket säkrade SM-guld genom att besegra MagicM7 (Borås),  inför 7250 åskådare.

Northland-Udominate ska dock spelas i baskethallen Luleå Energi Arena och Inför matchen den 11 mars är redan alla sittplatser, cirka 2000, slutsålda.

Det skulle innebära att det finns mindre än 400 biljetter kvar.

Nuvarande maxpublik är av brandskyddsskäl satt till 2395.

Så nu jobbar Luleå-klubben för att försöka få ta in ännu fler i hallen.

Det handlar om brandskyddsregler och säkerhet.

Maxkapacitet i hallen är 3100 åskådare. Men för att ta in så många krävs rejäla utrymningsvägar.

– Det finns två utrymmningsvägar nere på golvet vid avbytarbänkarna som skulle tvingas vara helt fria från hinder. Det skulle i sin tur innebära att man måste flytta på avbytarbänkarna och det vill inte basketlagen, säger Patrik Zetterkvist, avdelningschef anläggningar vid Umeå Kommun, till Norrbottens-Kuriren.

Därmed är siktet inställt på nästa nivå. Northland vill försöka ta in 2700 åskådare. I dagarna ska ett specialistföretag testa och beräkna utrymningstider i Luleå Energi Arena.

– Jag hoppas att vi har ett svar på onsdag, men jag lämnar det öppet då det är proffsen som ska titta på det, säger Zetterkvist till NK.

Udominate Basket har säkrat 100 matchbiljetter och erbjuder sina fans paketresa med buss till Luleå för en femtiolapp.

Northland Basket ståtar med 24 raka segrar på hemmaplan. Laget har inte förlorat en enda match i Luleå Energi Arena sedan invigningen för snart två år sedan.

När lagen möttes i Umeå tidigare den här säsongen, den 25 november inför 1095 åskådare i Udominate Arena, då vann Udominate med 74-70 mot Northland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.