Ska hålla trollen borta

Umeå BSKT gör nu allt för att hålla trollen borta. De mentala trollen.

Söndagens eftermiddagsträning avslutades med en seans-liknande övning med stilla havsmusik, nedsläckt sporthall och några minuters kontemplation över hur laget ska göra bättre ifrån sig borta mot Omar Krayems Borås (måndag kväll).

I sista matchen innan jul blev det blev 30 poängs torsk på hemmaplan efter en kollektiv kollaps i andra halvlek.

– Vi behöver ny energi för att ta bort svackorna. När vi sätter våra skott har vi kul, men om vi missar blir det troll och tråkigt, säger coach Jesper Gustavsson.

Hur bra de mentala träningsminuterna var är svårbedömt. Bloggen kan i alla fall rapportera om att basketdelen av träningen såg bra ut. Egal Saleman är på hugget. Nathan Dawit dunkar över folk. Johan Rönström ser ut att vara lätt i steget. David Jallow var med. Johan Pierre ledde vita laget till seger i skottävlingen och försökte sedan reta svarta laget…

En annan fråga. Nye jänkaren Bree Perine (ännu inte spelklar), hur är han?

Det första man undrar som åskådare är om Umeå BSKT har snott Ray Willis av Sundsvall Dragons? Det är lika-som-bär-tvilling-varning på Perine och Willis i utseende och ganska mycket i stil också.

Bree Perine gör ett gott träningsintryck, snappar grejer snabbt och är bollsäker med båda händerna. Mycket bra blick för spelet verkar vara en av hans starka sidor. So far so good. Han blir intressant att se i match. När debuten blir i ligan återstår att se (Migrationsverket).

Mer läsning inför Borås-Umeå (Plus): Mellandagsmatch – med eller utan troll 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.