Tufft blir tuffare

De svenska herrarna har en tuff lottning i höstens EM-kval. En uppgift som blir ännu tuffare då laget ser ut att få klara sig utan NBA-stjärnan Jonas Jerebko (Boston Celtics).

– Vi vet inte 100 procent. Vi väntar fortfarande på ett slutgiltigt svar, men som det ser ut nu kommer han förmodligen inte spela, säger förbundskaptenen Vedran Bosnic till sportbladet.

När det gäller Jeff Taylor, nu i Real Madrid har han inte ens gått att nå…

– Många har försökt, men han har inte svarat så han ska nog inte spela. Men jag ska fortsätta att försöka, säger Bosnic.

Sverige inleder kvalet den 3 september borta mot Bosnien. Sedan väntar Ryssland och Bosnien på hemmaplan 7 och 14 september. Ryssland är rankat sjua i världen och Bosnien kan ställa upp med flera NBA-spelare.

Den stora publikmatchen ska bli Sverige-Bosnien som spelas på Hovet i Stockholm 14 september. Totalt finns 8000 platser. I går såldes 2000 biljetter på två timmar, det var platser reserverade för svenska basketföreningar.

Den 16 maj släpps biljetterna till allmänheten – då inte minst många bosniska fans förväntas köpa sina biljetter.

Bosnien har i sitt lag bland andra NBA-stjärnorna Mirza Teletovic och Jusuf Nurkic.

En bosnier som redan har garanterad plats på Hovet är… förstås svenske förbundskaptenen Vedran Bosnic!

– Vi är inte favoriter men vi kommer att ge allt för att vinna och vi hoppas att så många som möjligt av de 8000 åskådarna hejar på oss, säger han till förbundets hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.