Två till klara för Umeå

Udominate Basket har gjort klart med två av svenska baskets stora framtidstalanger.

Båda spelade förra säsongen i Superettan med Norrort.

Emilia Stocklassa, 17 år, 192 centimeter, forward/center, kommer spela med Umeå säsongen 16/17. Hon har representerat Sverige i 60 U-landskamper. Snitt i Superettan 2016: 28 min, 12,6p, 7 returer och 3,2 assist.

– Emilia har jagats av många klubbar och då känns det verkligen roligt att hon väljer oss. Hon har en lovande framtid framför sig, det gäller att vi skyndar långsamt då hon fortfarande är väldigt ung, tillsammans med våra coacher och lagkamrater så kommer hennes första år i basketligan dam bli väldigt bra, säger general manager Oscar Stenberg.

Karolina Tellman, 17 år, 179 centimeter, komboguard, kommer spela med Umeå säsongen 16/17. Hon har representerat Sverige i 10 U-landskamper. Snitt i Superettan 2016: 20 min, 5,9p, 3,3 returer.

– Vi är stolta att Karolina väljer att flytta till Umeå och spel med Udominate istället för att ta den ”enkla” vägen att stanna i närområdet. En talang som vi nu ska förädla och få låta utvecklas i en bra miljö så tror jag att hon kan överraska stort kommande säsong, kommenterar Oscar Stenberg.

Bilden: Emilia Stocklassa (till vänster) och Katrolina Tellman var på plats och följde Umeå under finalspelet mot Luleå.
Foto: Peter Hegethorn.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.