Silly: Ska testas i Umeå

I jakten på tredje importspelare kikar Umeå BSKT på amerikanska guarder. Planen är att ett tilltänkt nyförvärv ska visa upp sig på tryout i Umeå.

Ligalaget Umeå BSKT har sedan tidigare klart med två större killar, Josh Wolfram (kanadensare från college) och George Valentine (amerikan som senast spelat i Levicki, Slovakien). In i laget ska även en energispelare för position 1/2.

– Vi kommer mest troligt att ha en tryout. I dagsläget är inget klart, det finns ungefär fyra miljarder komboguards i världen, säger Jesper Gustavsson.

– Har vi tur hittar vi rätt kille direkt, annars sjunker priset på spelare drastiskt fram mot september. Då blir det rea på guarder, säger Umeå-coachen.

Umeå har elva spelare under kontrakt. Flera spelare kommer till Umeå för studier och av andra skäl. Ett exempel är Anton Leth från KFUM Lidingö som nu är klar med sina år på BG Luleå.

– Anton har tränat med oss i sommar, sedan får vi se vilka som bli med i truppen. Det kommer hit fler folk, ett annat exempel är Robin Alm från Borås, säger Jesper Gustavsson.

Läget när det gäller Ninib Masso?

– Han sommartränar hemma i Södertälje, men kommer tillbaka hit då han pluggar i Umeå. Inget är skrivet för kommande säsong, vi får se hur det blir, vad han själv vill och hur vi vill göra. Vi ska snacka vidare, säger BSKT-coachen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.